Sharing is caring!

Μια από τις πιο σημαντικές ικανότητες που πρέπει να έχει κάθε Internet Marketer είναι να μπορεί να κατασκευάζει ιστοσελίδες – μικρές οι μεγάλες – γύρω από το τομέα που ασχολείται ή από τα προϊόντα που μαρκετάρει.

Οι λόγοι πολλοί… Τους εχω επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο.

Επίσης, σε προηγούμενο μου άρθρο, εχω δείξει πως μπορεί κάποιος να κατασκευάσει μια απλή ιστοσελίδα μέσω της WordPress σε λιγότερο απο 9 λεπτά.

Σε αυτό το άρθρο σήμερα, θα σου δείξω τα 10 ποιο σημαντικά plugins – ή αλλιώς πρόσθετα – που πρέπει να εγκαταστήσεις στο νέο σου μπλόγκ/ιστοσελίδα αμέσως μετά τη δημιουργία του.

Τα plugins είναι μικρές επεκτάσεις που προσθέτουν νέες λειτουργίες στην ιστοσελίδα σου, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζεις από δύσκολους κώδικες για να τις εφαρμόσεις. Τα plugins που θα αναφέρω σήμερα, είναι δωρεάν και μπορείς να τα βρεις μέσα από τη βάση προσθέτων της WordPress.

Αν δεν ξέρεις πως να κάνεις εγκατάσταση plugin σε WordPress, δες αυτό το βήμα προς βήμα βίντεο που ετοίμασα.

1. Yoast SEO

Yoast SEO

Το απόλυτο plugin για SEO καθώς σε βοηθά να:

  • κάνεις το on-page SEO σε πραγματικό χρόνο για καλύτερα rankings στις μηχανές αναζήτησης,
  • να ενσωματώσεις – πανεύκολα – τα webmaster tools από τις μηχανές αναζήτησής της Google, Yandex και Bing,
  • να προσθέσεις το κώδικα του Google Analytics
  • σου δημιουργεί αυτόματα το robots.txt file που είναι κρίσιμο για τη περιήγηση των μηχανών αναζήτησης στις διάφορες σελίδες σου.
  • δημιουργεί sitemap που επίσης είναι σημαντικό για το SEO

και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που θα χρειαζόσουν 5 -6 διαφορετικά plugin για να καταφέρεις να τα καλύψεις όλα.

2. Wordfence Security

wordfence

Πάρα πολύ καλό plugin όσον αφορά την ασφάλεια του blog/ιστοσελίδας σου, από hackers και κακόβουλα λογισμικά. Όταν πρωτοάρχισα να ασχολούμαι με τη δημιουργία blog είχα προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό, που αν είχα το Wordfence Security αυτό δεν θα γινότανε. Κακόβουλο λογισμικό σημαίνει κάτω η ιστοσελίδα για 1 βδομάδα και $200 για να την επαναφέρουν.

3. Shortcodes Ultimate 

shortcodes ultimate

Με αυτό το plugin μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις καρτέλες, κουμπιά, κουτιά, και να ενισχύσεις τα απλά σου άρθρα με όμορφα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν πάνω από 30 χαρακτηριστικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

4. TablePress

tablepress

Το καλύτερο plugin – με διαφορά – για δημιουργία πινακών. Οι πίνακες είναι μια ωραία μέθοδος να παρουσιάσεις και να συγκρίνεις διάφορες υπηρεσίες με εύκολο τρόπο προς τους αναγνώστες σου. Δες ενα παράδειγμα σε αυτό το άρθρο όπου συγκρίνω μερικές υπηρεσίες autoresponder.

5. BackWpUp

backwpup

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε back up τις ιστοσελίδες μας, όπως κάνουμε και το περιεχόμενο του υπολογιστή μας σε ένα σκληρό δίσκο. Μια λάθος αλλαγή στο κώδικά, μπορεί να τα στραβώσει όλα.

Επίσης σε περίπτωση που προσβληθείς με κακόβουλο λογισμικό μπορείς να επαναφέρεις την ιστοσελίδα σου στο προηγούμενο στάδιο χωρίς κανένα πρόβλημα. Θυμάμαι μια φορά όταν πειραματιζόμουν πάνω σε μια άλλη ιστοσελίδα που είχα – και τα έκανα μαντάρα – χρειάστηκε να επικοινωνήσω με το hostgator για να μου επαναφέρουν την ιστοσελίδα μου και πλήρωσα $15.

Μου είχαν ζητήσει αν είχα back-up file για να μου το έκαναν δωρεάν, αλλά δεν είχα και έτσι αναγκάστηκα να πληρώσω και να περιμένω 2 μέρες μέχρι να γίνει η επαναφορά.

6.  WP Super Cache

WP-Super-Cache

Αυτό το plugin θα κάνει την ιστοσελίδα σου να ”κατεβαίνει” πολύ γρήγορα στους περιηγητές (browsers) των επισκεπτών σου χρησιμοποιώντας το σύστημα cache που υπάρχει σε αυτούς. Η Google, οι άλλες μηχανές αναζήτησης αλλά και οι επισκέπτες σου, λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν, ως προς θέματα SEO, το πόσο γρήγορα ”ανοίγει” η ιστοσελίδα σου. Είναι πολύ εύκολο να ρυθμιστεί. Μπορείς να δεις και ένα απλό tutorial εδω.

7. Wp Smush it

wp-smush-it

Αυτό το Plugin μειώνει τον όγκο των φωτογραφιών που ανεβάζεις στο WordPress, χωρίς να χαλάει τη ποιότητα τους, επιτρέποντας έτσι τις σελίδες σου να ανοίγουν πιο γρήγορα. Λειτουργεί αυτόματα και δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα άμα το εγκαταστήσεις.

8. Floating Social Bar

floating-social-bar

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα social media όσον αφορά τη διάδοση και προώθηση του περιεχομένου που ανεβάζουμε στην ιστοσελίδα μας. Μέτα που δοκίμασα δεκάδες (στη κυριολεξία) plugins για αυτό το σκοπό, το floating social bar είναι το πιο ”ελαφρύ” ως προς τη ταχύτητα της ιστοσελίδας και το πιο απλό.

Μπορείς να το δεις αυτή τη στιγμή που κατεβαίνει προς τα κάτω μαζί σου καθώς διαβάζεις αυτό το άρθρο. (Πάτα και ένα tweet μιας και το αναφέραμε. 🙂 )

9. Scroll Box by mail munch

Scroll-Box-By-MailMunch

Αυτό το Plugin σου επιτρέπει να προσθέσεις μια φόρμα εισαγωγής email στο κάτω δεξιά μέρος της ιστοσελίδας σου που ενεργοποιείτε ανάλογα με τo πόσο scroll προς τα κάτω, κάνει κάποιος όταν βρίσκεται στην ιστοσελίδα σου. Πολύ καλό plugin για να αρχίσεις να συλλέγεις email και να κτίσεις μια λίστα με άτομα γύρω από το τομέα σου.

broken-link-manager

Πολλές φορές τα διάφορα link στην ιστοσελίδα σου, που δείχνουν προς ένα εξωτερικό σύνδεσμο, μπορεί να σταματήσουν να δουλεύουν, είτε επειδή η ιστοσελίδα που είχες ενωθεί δεν υπάρχει πια ή επειδή έχεις γράψει λάθος διεύθυνση.

Σκέψου πόσο άσχημο και αντί-επαγγελματικό φαίνεται να προτείνεις στους αναγνώστες σου περιεχόμενο από μια άλλη ιστοσελίδα και όταν πατήσει ο αναγνώστης πάνω να τον μεταφέρει σε μια σελίδα με error.

Το plugin αυτό σε ενημερώνει αυτόματα όποτε ένας σύνδεσμος στην ιστοσελίδα σου δεν δουλεύει πια.

Αυτά λοιπόν είναι τα 10 καλύτερα – κατά τη γνώμη μου- Δωρεάν Plugins – ή πρόσθετα στα Ελληνικά – που πρέπει να εγκαταστήσει κάποιος στη νέα του WordPress ιστοσελίδα.

Αν έχεις κάποια άλλα υπόψιν σου, που θεωρείς ότι πρέπει να εμφανιστουν σε αυτή τη λίστα, παρακαλώ άφησε ένα σχόλιο με το όνομα του plugin για να το εξετάσω και να το δουν οι αναγνώστες αυτού του άρθρου.

Επίσης, μοιράσου αυτό το άρθρο με τα κοινωνικά δίκτυα σου, αν θεωρείς ότι το αξίζει. Είμαι σίγουρος ότι οι ακόλουθοι σου θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι μοιράζεσαι ποιοτικό περιεχόμενο μαζί τους.



👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments