Καθημερινά διαβάζω διάφορα ξένα μπλογκ γύρω από το τομέα της διαφήμισης, των Social Media, του SEO και του Ίντερνετ Μάρκετινγκ γενικότερα.

Από αυτά τα μπλογκ, έμαθα ό,τι ξέρω μέχρι τώρα και όχι από κάποιο πανεπιστήμιο.

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σου τα 7+1 αγαπημένα μου μπλογκ τα οποία παρακολουθώ συστηματικά (είμαι γραμμένος στο newsletter τους ή σε κάποιο από τα κοινωνικά δίκτυα τους) και από τα οποία αντλώ ,σχεδόν, όλες μου τις γνώσεις.

[Tweet “7+1 Αγαπημένα μπλογκ για Internet Marketers”]

Σου συστήνω να αρχίσεις να τα παρακολουθείς και εσύ καθώς θα σε βοηθήσουν να μένεις ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις και θα σου εμπλουτίσουν τις γνώσεις σου γύρω από το διαδικτυακό μάρκετινγκ.

Jonloomer.com

jon loomer

Ο Jon Loomer είναι κάτι σαν γκουρού του Facebook.

Έχει δημιουργήσει το δικό του μπλογκ το οποίο ασχολείται αποκλειστικά και μόνο για το Facebook. Εκεί θα βρεις άρθρα, tutorials και συμβουλές για οτιδήποτε αφορά το κοινωνικό αυτό δίκτυο. Είναι από τους πιο γνωστούς και αξιόπιστους Facebook-ακιδες 🙂 με χιλιάδες ακόλουθους και αναγνώστες. Εγώ προσωπικά τον παρακολουθώ μέσα από το newsletter του.

Ένα πολύ καλό Infographic από την ιστοσελίδα του που προτείνω να διαβάσεις είναι το ”All Facebook Image Dimensions” το οποίο σου δείχνει ποια είναι τα σωστά μεγέθη των εικόνων που χρησιμοποιείς για τα post σου ή τις διαφημίσεις σου.

Αν έχεις οποιαδήποτε σχέση με το Facebook ή με το Social Media Marketing τότε ο Jon Loomer είναι ”must” για να μένεις πάντα ενημερωμένος με τις νέες εξελίξεις.

Derraleves.com

derral eves

Αν ο Jon Loomer είναι ο γκουρού του Facebook, ο Derral Eves είναι ο γκουρού του YouTube.

Ο Derral Eves είναι πιστοποιημένος YouTube σύμβουλος – από το YouTube – και ανεβάζει σχεδόν αποκλειστικά μόνο βίντεο στην ιστοσελίδα του.

Είμαι εγγεγραμμένος στο YouTube channel του και όποτε το Youtube προσθέσει ένα καινούργιο χαρακτηριστικό ή αναβαθμίσει κάποια υπηρεσία του, ο Derral κάνει ένα tutorial βίντεο και το ανεβάζει στο κανάλι και στην ιστοσελίδα του. Σου συστήνω να τον παρακολουθείς αν θέλεις να είσαι πάντα ενημερωμένος για ότι νέο συμβεί στο κόσμο του YouTube.

Επίσης αν  έχεις οποιαδήποτε απορία σχετικά με μια λειτουργία του YouTube, πήγαινε στην ιστοσελίδα του και σίγουρα θα βρεις ένα βίντεο tutorial που να καλύπτει την απορία σου.

Να ένα από τα βίντεο που κάνει για να πάρεις μια ιδέα.

Σαν να έχει ιδρώσει λιγάκι ο Derral σε αυτό το βίντεο ή είναι η ιδέα μου? 🙂

Startupbros.com

startup bros

Ξεκίνησα να παρακολουθώ την ιστοσελίδα αυτή πριν από 2-3 μήνες μετά που είχα διαβάσει τυχαία ένα άρθρο από την ιστοσελίδα τους που ονομάζετε ”The Ultimate Guide To Making Your First $1 Million Online: Using Psychology And Science To Create 7-Figure Sales Funnels”

Το συγκεκριμένο άρθρο – όπως και τα υπόλοιπα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα τους – είναι με απλά λόγια γραμμένο, σε μπάζει αμέσως στο θέμα και τα κάνει ”κουτσιά καθαρισμένα” – όπως λέμε και στη Κύπρο. 🙂

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που με οδήγησαν να εγγραφώ στο Newsletter τους και να παρακολουθώ ό,τι καινούργιο ανεβάσουν. O λόγος για τους δημιουργούς της ιστοσελίδας Will Mitchel & Kyle Eschenroeder (καλύτερα να τον λέμε απλά Kyle 🙂 ) οι οποίοι είχαν και οι δύο ένα πάθος. Να πετύχουν οικονομικά στη ζωή τους και να είναι τα αφεντικά του εαυτού τους. (καθόλου πρωτότυπο.. 🙂 )

Τα άρθρα που θα βρεις στην ιστοσελίδα τους είναι όλα σχεδόν για την επιχειρηματικότητα, to online marketing και για το πως να χτίσεις την δική σου online επιχείρηση.

Smartpassiveincome.com

smart passive income

Η ιστοσελίδα αυτή κυριολεκτικά με ”μάγεψε” όταν για πρώτη φορά συνάντησα ένα από τα income reports που γράφει ο δημιουργός της ιστοσελίδας αυτής – Pat Flynn.

Όταν λέω Income reports εννοώ ότι ο τύπος κάθε μήνα γράφει ένα άρθρο με τα έσοδα και έξοδα του από το μπλογκ και τις διάφορες online δουλειές του που ασχολείται. Μπορείς να διαβάσεις το τελευταίο του Income Report ΕΔΩ για να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ.

O Pat είναι ένας Internet Marketer ο οποίος είναι ίσως από τους πιο διαφανείς ανθρώπους που έχω γνωρίσει μέσα από τα γραπτά του και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ. Επίσης γράφει – και αυτός – με πολύ απλά λόγια, βοηθώντας άτομα σαν και εμένα που δεν έχουν το τελευταίο  IELTS, A level, IGCSE, ACCA, CIMA χαρτί στα Αγγλικά, να καταλαβαίνουν τι λέει. 🙂

Είναι μια απίστευτη πηγή πληροφοριών σε ότι έχει να κάνει με το blogging, το Internet marketing, τα κοινωνικά δίκτυα και το SEO.

Nichepursuits.com

niche pursuits

Αυτό που μου άρεσε στον Spencer Haws – τον δημιουργό του nichepursuits.com – και αποφάσισα να εγγραφώ στο Newsletter του είναι τα τεράστια  case study που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του.

O Spencer Haws είναι γκουρού του SEO. H δουλειά του είναι να κατασκευάζει Niche ιστοσελίδες για οτιδήποτε φανταστείς (ξυριστικές μηχανές & ξύρισμα, στρατιωτικά μαχαίρια κ.α) να τις ανεβάζει στην πρώτη σελίδα της Google, να βγάζει καμπόσα λεφτά από την ΑΜΑΖΟΝ και το Google Adwords και όταν τις βαρεθεί να τις πουλάει για καμπόσες χιλιάδες δολάρια.

Για την κάθε του ιστοσελίδα θα βρεις και ένα case study (καμιά 30 άρθρα το κάθε ένα) με τα ακριβές βήματα και την κάθε κίνηση που έκανε για να την ανεβάσει στα πρώτα σκαλοπάτια της Google.

Ο τύπος είναι φοβερός και τον παρακολουθώ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο περίπου. Θα πάρεις πάρα πολλές ιδέες για SEO και ιδέες  που θα βοηθήσουν πάρα πολύ την Online επιχείρηση σου.

MatthewWoodward.co.uk

 

matthew woodward

Ο Matthew Woodward είναι ακόμα ένας SEO expert ο οποίος κάνει τα πιο καταπληκτικά tutorials στο κόσμο.

Το κάθε του άρθρο ”ξεχειλίζει” από value προς τον αναγνώστη. Είναι επίσης ακόμα ένας μπλογκερ ο οποίος χρησιμοποιεί την διαφάνεια και τον straight-tο-the-point τρόπο ομιλίας χωρίς περιττά φρου φρου και αρώματα.

Παρακολουθώντας τον θα μάθεις πολλά για White Hat & Black Hat SEO τεχνικές και για διάφορα εργαλεία του online marketing που θα σε βοηθήσουν να αφήσεις ”χιλιόμετρα” πίσω τον ανταγωνισμό.

Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Wpbeginner.com

wpbeginner - Παυλος Γιώρκας

To Wpbeginner.com είναι κάτι σαν η Βικιπαιδεία του WordPress.

Για όσους δεν ξέρουν, η WordPress είναι μια από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες δημιουργίας μπλογκ (το μπλογκ μου είναι σε WordPress) με πάνω από  60 000 000 μπλογκ δημιουργημένα στην πλατφόρμα τους.

Ξεκίνησα να παρακολουθώ το wpbeginner όταν έκτιζα το πρώτο μου μπλογκ και είχα – όπως αντιλαμβάνεσαι –  1 656 323 ερωτήσεις 🙂 . Εκεί που όλοι ήθελαν να μου πουλήσουν eBooks και βίντεο tutorials για το WordPress, έδωσα πάνω στο wpbeginner – την Βικιπαιδεία του WordPress – και τα εκατοντάδες ΔΩΡΕΑΝ άρθρα και tutorials που έχει διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του.

Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις το δικό σου WordPress blog ή έχεις οποιαδήποτε σχέση με τη WordPress, τότε οπωσδήποτε εγγράψου στο Newsletter τους.

BONUSBulletproofexec.com

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, άλλα εκτός από το Μάρκετινγκ, ασχολούμαι πάρα πολύ με το τομέα της υγείας.

Δηλαδή διαβάζω και φιλτράρω οτιδήποτε έχει να κάνει με το τομέα της υγείας. Προσπαθώ να εφαρμόζω αυτά που θεωρώ ότι μπορούν να με κάνουν πιο δυνατό, πιο υγιεί, να σκέφτομαι πιο καλά, να συγκεντρώνομαι πιο εύκολα και να μην κουράζομαι ποτέ.

Πράγματα δηλαδή σημαντικά για άτομα που βρίσκονται στο τομέα του μάρκετινγκ, των πωλήσεων και της επιχειρηματικότητας.

Για αυτό το λόγω η Μπόνους ιστοσελίδα που θα σου προτείνω είναι η Bulletproof Executive.

τα καλύτερα ιντερνετ μαρκετινγκ μπλογκ - Παυλος Γιώρκας

Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί από τον Dave Asprey ο οποίος έχει ξοδέψει πάνω από $300 000 σε μελέτες και δοκιμές για να καταφέρει να απαντήσει ένα απλό ερώτημα:

Ποια είναι τα πιο απλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να γίνει καλύτερος στα πάντα?

Το Bulletproofexec.com είναι μια ιστοσελίδα στην οποία δεν θα διαβάσεις τα συμβατικά, ανιαρά άρθρα για την υγεία που διαβάζεις στο 98% των άλλων ιστοσελίδων.

Εγγράψου στο newsletter της και δεν θα το μετανιώσεις.

Και αφού σου πρότεινα 8 διαφορετικά newsletter για να εγγραφείς, γιατί δεν εγγράφεσαι και στο δικό μου newsletter? (αστείοοο… καλά.. ψιλοσοβαρομιλώ… 🙂 )

Εσένα ποιες ιστοσελίδες σου αρέσει να διαβάζεις? Έχεις κάποια που θέλεις να προτείνεις? Αν ναι, τότε άφησε ένα σχόλιο από κάτω με τις/ην αγαπημένες/η σου ιστοσελίδες/α.

Ονομάζομαι Παύλος Γιώρκας και έχω πάθος με το με το Μάρκετινγκ. Στο blog αυτό επικεντρώνομαι γύρω από το Ίντερνετ Μάρκετινγκ, τεχνικές αύξησης πωλήσεων και προσωπικές εμπειρίες από διάφορες ιστοσελίδες που συνεργάζομαι και project που ασχολούμαι.
avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
SEO In Greece Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
SEO In Greece
Guest

Πολύ χρήσιμα τα blogs που αναφέρονται στο άρθρο. Για το SEO προτείνω επίσης το http://moz.com/ το οποίο θεωρώ εξαιρετικό. Αν κάποιος προτιμά ένα blog για το SEO στα Ελληνικά μπορεί να ρίξει μια ματιά στο δικό μου (http://www.seoingreece.org)