Sharing is caring!

Το παρακάτο άρθρο ειναι παλιο και καποιες απο τις υπηρεσίες που αναφέρομαι δεν υπάρχουν.

Σήμερα αποφάσισα να γράψω ένα case study σχετικά με τη πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια μου στο Clixsense – μια απο τις πιο γνωστές paid to click ιστοσελίδες (PTC) – που είχε ως αποτέλεσμα να λάβω 154 leads σε 15 ημέρες με μόνο 11 δολάρια.

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε, οι paid to click ιστοσελίδες είναι διαφημιστικές πλατφόρμες οι οποίες πληρώνουν τα μέλη τους ένα-δυο σεντ για κάθε διαφήμιση που βλέπουν. Στην ουσία δίνουν κίνητρο στο χρήστη να δει τη διαφήμιση σου με αντάλλαγμα κάποια σεντ.

Υπάρχει πολλή διαμάχη γύρω από αυτό το φτηνό (πάρα πολύ φτηνό) μοντέλο διαφήμισης, έτσι και εγώ αποφάσισα να το δοκιμάσω και να μετρήσω τα αποτελέσματα του.

Μετά τα αποτελέσματα που έλαβα απο αυτό το διαφημιστικό μοντέλο – τα οποία θεωρώ οτι είναι πολύ καλά και τα οποία θα αναλύσω παρακάτω – θα συνεχίσω να διαφημίζω διάφορες κατηγορίες αγοράς (niches) για να καταλάβω ακριβώς τί δουλεύει και τι όχι με το traffic της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Το σίγουρο είναι ότι το κυρίως ενδιαφέρων των ατόμων που ”συχνάζουν” σε αυτού του είδους ιστοσελίδες είναι να βγάλουν extra χρήματα από το διαδίκτυο. Για αυτό το λόγο οποιοδήποτε Online Business Opportunity ή MLM πρόγραμμα, λογικά θα έχει καλά αποτελέσματα.

Σε αυτό το case study θα σου δείξω ακριβώς τι έκανα.

Θα σου δείξω:

 • Την ιστοσελίδα που προώθησα.
 • Το Landing Page, το thank you page και την υπόλοιπη σειρά μηνυμάτων.
 • Στατιστικά όπως Clicks, Click Through Rate, Cost Per Click, κ.α
 • Εργαλεία που έχω χρησιμοποιήσει.

Στόχος μου είναι να αποδείξω στην Ίντερνετ Μάρκετινγκ κοινότητα ότι πρέπει να δοκιμάζουμε όλες τις μεθόδους προβολής στο διαδίκτυο – έστω και αν αυτές τις μεθόδους δεν τις επικροτεί η διεθνής ή μη κοινότητα. Μπορεί το sales funnel τους να είχε χίλια-δυο λάθη όταν δοκίμασαν μια οποιαδήποτε πλατφόρμα και επειδή δεν έφεραν καλά αποτελέσματα, να την βγάλανε ”σκάρτη”.

Στόχος και Πρόγραμμα που Προώθησα

Ο στόχος αυτής της εκστρατείας ήταν να:

 1. Συστήσω νέα μέλη στο κοινωνικό δίκτυο tsu.co
 2. Να κτίσω μια λίστα από email από άτομα που τους ενδιαφέρει ο τομέας του make money online και να τους προωθώ εργαλεία και υπηρεσίες γύρω από αυτό το τομέα μεσώ ενός autoresponder.
tsu homepage

Το tsu.co, είναι ένα νέο κοινωνικό δίκτυο και mlm (multi level marketing) το οποίο σε πληρώνει για να κάνεις ότι ακριβώς κάνεις και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα. Δηλαδή, να ανεβάζεις διάφορα πράγματα, να κάνεις , like, share και comment τα διάφορα post που κάνει το δίκτυο σου. Όσο περισσότερα άτομα έχεις συστήσει και όσο το περισσότερο ”active” είναι, τόσο περισσότερα χρήματα μπορείς να βγάλεις. Φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο και ούτε μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Δεν θέλω να νομίσεις ότι προσπαθώ να σε εντάξω σε αυτό το πρόγραμμα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του άρθρου. Απλά ειναι μια μικρή ενημέρωση για να καταλάβεις τί είδους πρόγραμμα προώθησα στο Clixsense. Για να εγγραφείς στο tsu όμως, πρέπει να σε συστήσει κάποιος.

Landing Page, Thank you Page & Follow Up Series

Δημιούργησα μια απλή ”squeeze page” χρησιμοποιώντας το Instabuilder και ένα από τα άλλα wordpress blog που εχω, όπου ζητούσα στους επισκέπτες της σελίδας να βάλουν το email τους με αντάλλαγμα για ένα σύνδεσμο εγγραφής σε αυτό το νέο κοινωνικό δίκτυο.

clixsense advertising case study 1

Όταν οι επισκέπτες από το Clixsense έβαζαν το email τους, μεταφέρονταν σε ένα ”thank you page” όπου τους ζητούσα να επικυρώσουν την εγγραφή τους.

clixsense advertising case study

Μόλις επικύρωναν την εγγραφή τους ένα email με το Link για το tsu, βρισκόταν είδη στο Inbox τους.

follow up email screenshot

Είχα προγραμματίσει από πριν, 6 follow-up email χρησιμοποιώντας το Rocket Responder. Σκοπεύω να προσθέσω περισσότερα follow-up email στη συνέχεια τα οποία θα αποστέλνονται κάθε 5 μέρες. Τα email δεν θα περιστρέφονται κατ ανάγκην γύρω από το tsu.co, αλλά και σε άλλα make money online προγράμματα και εργαλεία.

follow up series

Αριθμοί και Στατιστικά

Το ClixGrid είναι ένα ”παιχνίδι” τύχης μέσα στο Clixsense, στο οποίο τα μέλη του κάνουν κλικ σε μικρά κουτάκια μιας εικόνας, βλέπουν μια διαφήμιση για 10 δευτερόλεπτα και έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μέχρι $10.

clixgrid

Η διαφήμιση στο Clixgrid είναι Πάμφθηνη !

Πλήρωσα $11 (περίπου €10) για 15 μέρες σταθερής διαφήμισης. Δηλαδή απεριόριστα κλικ για 15 μέρες.

advertise on clixgrid

Σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης που χρησιμοποιώ από τις 22 του Φλεβάρη μέχρι τις 8 του Μάρτη (15 μέρες), έλαβα συνολικά 12.520 clicks  (!!!!!) στη squeeze page μου.

Αυτό μεταφράζεται σε $0.0009 κόστος ανά κλικ (CPC) .

trck.me stats

Σημείωση: Λόγω κάποιου λάθους που έκανα όταν έβαζα τον κώδικα παρακολούθησης στη σελίδα μου, δεν μου εμφάνιζε τα conversions oυτε το conversion rate.  Γιαυτό αναγκαστικά, θα κάνω τα μαθηματικά από μόνος μου..  :)

Το Google Analytics από την άλλη κατέγραψε 11.223 visitors  (!!!!!) στη σελίδα μου.

Και πάλι, αυτό μεταφράζεται σε $0.001 κόστος ανά κλικ (CPC)

google analytics

Καμιά από τις δύο υπηρεσίες (Google Analytics & trck.me) δεν είναι λάθος. Αν πρόσθετα και τρίτη υπηρεσία παρακολούθησης, το πιο πιθανών να εδειχνε αλλο αριθμό, κοντά στους δύο προηγούμενους. Το Google analytics μερικά απο τα κλικ μπορέι να τα θεώρησε ως ψεύτικα η duplicate (διπλά) και να μην τα εμφάνισε. Δεν ξέρω να απαντήσω με σιγουριά όμως για αυτό το θέμα. Αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο, θα χαρώ να ακούσω αυτό που εχεις να πείς στα σχόλια στο τέλος του άρθρου. 

Όπως αναφέρω και στο τίτλο, συνολικά έλαβα 154 opt-ins  από αυτή την εκστρατεία.

rocketresponder stats

Αυτό μεταφράζεται σε – περίπου – 1.4% conversion rate  και σε  $0.07 κόστος ανα Lead.

Σημείωση: Στο screenshot δείχνει 156 συνολικές εγγραφές. Έχω εγγραφεί δύο φορές με διαφορετικό email λογαριασμούς όταν δοκίμαζα το σύστημα πριν αρχίσω να του στέλνω traffic.

Από τα 154 optins μόνο  82 απο αυτούς ήταν double-optined, (το RocketResponder επιτρέπει μόνο double-optins) με αποτέλεσμα το Cost Per Lead να ανεβεί στα $0.13 per lead, που και πάλι είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με άλλες πηγές traffic.

Από τα 82 άτομα, 15 είχαν ξεγραφτεί από τη λίστα αφήνοντας 67 ”ενεργά μέλη” στη λίστα μου. Ίσως να ήταν απλά περίεργοι και ήθελαν να μάθουν τι υπήρχε πέρα από το squeeze page.

rocketresponder stats

Από τα 67 ”ενεργά μέλη” όμως, μόνο οι 11 εγράφησαν στο tsu.co μέσα από το Link μου. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο πρέπει να διερευνήσω. Δεν γίνεται να εγράφησαν μόνο το 14% (περίπου) των ατόμων που έκαναν double-optin στη λίστα. Αυτό σημαίνει ότι μου στοίχισε $1 η εγγραφή.

tsu family tree

Υπολόγιζα τουλάχιστον 30 – 40 άτομα να εγγραφούν. Ίσως το κείμενο των email να μην ήταν αρκετά καλό και άσε που πολλά από αυτά μπορεί να κατέληγαν στα Spam λόγω λέξεων όπως money, earnings, financial κλπ. Ίσως θα πρέπει να επιστρατεύσω τις 6 αρχές τις πειθους για να αυξήσω τα στατιστικά μου.

Το Μάρκετινγκ είναι μια διαρκής προσπάθεια επικοινωνίας και βελτίωσης των μηνυμάτων που βγάζεις προς τα έξω. Κάνεις δοκιμές, λάθη, διορθώσεις, ξανά δοκιμές, λάθη και ξανά διορθώσεις.

Περίληψη Στατιστικών:

 • Ποσό που ξόδεψα: $11
 • Κλικ που έλαβα (Σύμφωνα με το trck.me) : 12.520
 • CPC : $0.0009
 • Optins: 154 | Conversion Rate: 1.2 % (περίπου)
 • Double Optins: 82
 • Cost Per Lead: $0.13
 • Tsu sign ups: 11 | Conversion Rate: 14%
 • Cost Per Sign Up: $1

Εργαλεία και Υπηρεσίες που χρησιμοποίησα:

 • Traffic Source: Clixsense’s ClixGrid
 • Affiliate Program Promoted: tsu.co
 • Autoresponder: RocketResponder
 • Tracking Service:trck.me
 • Squeeze Page Creation: Instabuilder & WordPress

Κάπου εδώ είναι και το τέλος αυτού του case study. Το συμπέρασμα μου;

Καλό traffic source (έχει και στόχευση για άτομα από Ελλάδα μόνο, αλλά όχι στο ClixGrid), πάρα πολύ φτηνό που θα με βοηθήσει να κτίσω γρήγορα τη λίστα μου. Το μόνο πρόβλημα όμως είναι το τελικό, πολύ χαμηλό conversion rate της τάξης του 14% στο tsu.co . Αυτό θα το ανακαλύψω με αλλαγές και δοκιμές.

Θα επαναλάβω το case study αυτό και στο μέλλον με τα νέα δεδομένα.

Ελπίζω να σου άρεσε το άρθρο. Προσπάθησα να είμαι 100% ”διάφανος” όσον αυτό το case study.

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή σχόλια – όπως πάντα – μπορείς να τα αφήσεις από κάτω.

Επίσης, αν θεωρείς ότι το άρθρο είναι αξιόλογο, μοιράσου το με το δίκτυο σου. Είμαι σίγουρος ότι θα το εκτιμήσουν πολύ.👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *