Sharing is caring!

Εαν διερωτάσε ”πως να φτιάξω blog” και θέλεις να αρχίσεις το δικό σου blog και δεν γνωρίζεις πώς, τότε ήρθες στο σωστό μέρος.

Έχω ετοιμάσει ένα πολύ σύντομο βίντεο, το οποίο θα σου δείξει οτι χρειαζεσαι να ξέρεις για τη δημιουργια blog βημα βημα – δηλαδη πως να φτιαξεις το δικό σου blog με τη πλατφόρμα της WordPress σε λιγότερο από 9 λεπτά.

Η δημιουργία blog  στο WordPress, είναι πολύ εύκολη. Μετά τη πρώτη φορά, από εκεί και πέρα, η διαδικασία θα σου είναι παιχνιδάκι.

Αυτό το βίντεο tutorial, θα σου χρησιμέψει πολύ, αφού θα μπορείς να αρχίσεις να προωθείς τη δική σου υπηρεσία κατασκευή ιστοσελίδων, σε μικρές επιχειρήσεις που απλά χρειάζονται μιας απλής μορφής ιστοσελίδα για τη παρουσία τους στο διαδίκτυο (αν και υπάρχουν πάρα πολλές  γ@μάτες ιστοσελίδες που είναι κατασκευασμένες με WordPress).

Θέλω να έχεις υπόψιν σου ότι ο τρόπος που θα σου δείξω θα σου κοστίσει περίπου $13 (περίπου €9 το πρώτο μήνα). Είναι η πιο γρήγορη και εύκολη μέθοδος να αρχίσεις ένα blog.

Κατά τη διάρκεια αυτού του tutorial θα έχεις να κάνεις με διάφορους κωδικούς. Τους κωδικούς αυτούς, καλά θα κάνεις να τους αποθηκεύσεις όλους μαζί σε ένα αρχείο για να τους βρίσκεις εύκολα.

δημιουργία blog κατασκευη ιστοσελίδων

Δημιουργία Blog με WordPress σε Λιγότερο απο 9 Λεπτά

Πάτα εδώ για να αρχίσεις

Αν προτιμάς το διάβασμα, άπλα΄συνέχισε παρακάτω.

Το άρθρο μπορεί να σου φανεί λίγο μεγάλο λόγω του ότι προσπάθησα να δείξω τη διαδικασία δημιουργιας blog βημα βημα – όσο πιο αναλυτικά μπορούσα – σαν να μιλώ σε ένα άτομο εντελώς άσχετο με αυτό το θέμα.

Στη πραγματικότητα όμως – όπως είδες και στο βίντεο – για τη δημιουργία blog χρειάζεσαι λιγότερο από 9 λεπτά.

Πως Φτιαχνω Blog

Για τη δημιουργία blog πάντα επιλέγω το hostgator.com Το hostgator ειναι μια εταιρεία που προσφέρει Hosting σε ιστοσελίδες. Οι εταιρείες hosting φιλοξενούν τις ιστοσελίδες στους server τους. Εμείς βασικά νοικιάζουμε τους servers των εταιρειών αυτών.

Υπάρχουν πολλές άλλες αξιόλογες εταιρείες hosting, όπως η Bluehost και η Hostinger. Απλά το hostgator ήταν η εταιρεία hosting που άρχισα τα ”πρώτα μου βήματα” στο blogging, και δεν χρειάστηκε να την αλλάξω ποτέ. Έχει ένα απίστευτα καλό customer service το οποίο – πίστεψε με – θα το βρεις πολύ χρήσιμο στη πορεία.

Ας αρχίσουμε τότε..

 1. Πηγαινε στο Hostgator

Πήγαινε στο hostgator.com (ανοιγει σε νέο tab) και πάτα πάνω στο ”View Webhosting Plans” για να δεις τα διάφορα σχέδια hosting που προσφέρει η εταιρεία.

Δημιουργία Blog Δημιουργία Ιστοσελίδων
 1. Επέλεξε το Baby Plan

Στη συνέχεια επέλεξε το Baby Plan πατώντας στο κουμπί Order Now

δημιουργία blog κατασκευή ιστοσελίδων

Σημείωση: Ο λόγος που συστήνω να επιλέξεις το Baby Plan αντί του Hatchling Plan – που είναι και πιο φτηνό – είναι επειδή με το Baby Plan θα μπορείς να προσθέσεις στο λογαριασμό σου, όσες ιστοσελίδες θέλεις.

Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο, έχω 3 διαφορετικά blog στον ίδιο λογαριασμό και πληρώνω μόνο για ένα hosting plan και όχι για τρία.

Άρα, εάν εσύ στο μέλλον, αποφασίσεις να κάνεις και δεύτερο και τρίτο blog τότε επέλεξε το Baby Plan. Αν όμως είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσεις περισσότερο από μια ιστοσελίδα, τότε επέλεξε το Hatchling Plan.

 1. Παράγγειλε το domain

Στη συνέχεια, θα μεταφερθείς στη σελίδα όπου θα παραγγείλεις το domain, δηλαδή, το όνομα της ιστοσελίδα σου, (το δικό μου είναι pavlosgiorkas.com) όπως επίσης και τη διάρκεια του hosting σου.

Απλά γράψε στο πεδίο που έχω μαρκάρει με κόκκινο, το όνομα της ιστοσελίδας σου. Αν το όνομα είναι ελεύθερο, δηλαδή αν δεν το έχει αγοράσει κάποιος άλλος, τότε θα σου βγάλει την πράσινη ένδειξη, όπως βλέπεις στην εικόνα.

δημιουργια blog κατασκευή ιστοσελίδων 3

Σημείωση: Αν έχεις είδη αγοράσει το όνομα της ιστοσελίδας σου από κάπου αλλού, απλά επέλεξε το ”I already own this domain” και γράψε το όνομα της σελίδας σου στο πεδίο.

 1. Επέλεξε το Hosting Plan σου

Συνεχίζοντας, επέλεξε για πόσο καιρό θέλεις να αγοράσεις το hosting plan σου. Μπορείς να επιλέξεις να το αγοράσεις για 1 μήνα, για 6 μήνες, για 12 μήνες, για 24 μήνες η για 36 μήνες. Για όσο περισσότερο διάστημα αγοράσεις το Hosting plan σου, τόση περισσότερη έκπτωση θα λάβεις.

Σου συστήνω να το αγοράσεις για 1 μήνα για αρχή και στη συνέχεια αν θέλεις το αυξάνεις.

δημιουργία blog κατασκευή ιστοσελίδων 4
 1. Username & Password

Μετά θα πρέπει να συμπληρώσεις τα πεδία με το Username και το Password σου. Τα χρειάζεσαι για να συνδέεσαι στην ιστοσελίδα σου και να κάνεις αλλαγές. Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ σημαντικά. ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ !

δημιουργία blog κατασκευή ιστοσελίδων 5

 1. Αγόρασε το πακέτο σου

Μετά που θα γράψεις το Username και το Password σου συμπλήρωσε τα στοιχεία χρέωσης σου από κάτω.

Χρησιμοποιώ πάντα το PayPal για τις online αγορές μου. Αν δεν έχεις PayPal χρησιμοποίησε τη κάρτα σου.

δημιουργία blog κατασκευή ιστοσελίδων 6
 1. Μην επιλέξεις τα addons

Στη συνέχεια, το hostgator σου προτείνει κάποια addons τα οποία συστήνω να μην επιλέξεις διότι δεν χρησιμεύουν σε τίποτα το ιδιαίτερο και δεν θα επηρεάσουν το blog σου αν δεν τα συμπεριλάβεις.

δημιοργία blog κατασκευή ιστοσελιδων
 1. Παραγγελία

Κάνοντας scroll προς τα κάτω, θα φτάσεις στο σημείο της παραγγελίας.

Εδώ θα κάνεις το εξής:

 1. Γράψε το κωδικό στο πεδίο  όπως φαίνεται στην εικόνα. (όποιο από τα δύο βάλεις την ίδια έκπτωση θα σου κάνει).
 2. Πάτα το κουμπί ”Validate’
 3. Το ποσό που καλείσαι να πληρώσεις θα μειωθεί από $25 στα $15
 4. Επέλεξε το πεδίο
 5. Και πάτα το κουμπί Create Account
δημιουργία blog κατασκευή ιστοσελίδων 8
 1. Επιβεβαίωση Παραγγελίας

Μετά θα εμφανιστεί αυτή η σελίδα που επιβεβαιώνει τη παραγγελία σου.

Στη σελίδα αυτή θα υπάρχει και ένα κουμπί που θα σε παραπέμπει στο billing center του hostgator. Στο billing center θα μπορείς να αλλάξεις τα στοιχεία της κάρτας σου, το email επικοινωνίας σου, να βλέπεις τις πληρωμές που έχεις κάνει μέχρι στιγμής, να επικοινωνείς με την υποστήριξη πελατών κ.α.

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να το επισκεφτείς για να γνωρίσεις καλύτερα τη πλατφόρμα του Hostgator.

δημιουργια blog κατασκευη ιστοσελίδων
 1. The email

Ένα email θα σου σταλεί με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. Τώρα έχεις αγοράσει το domain – το όνομα της σελίδας σου δηλαδή – και το hosting σου. Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσουμε το WordPress.

δημιουργια blog κατασκευη ιστοσελίδων

Το email αυτό θα περιλαμβάνει το κωδικό και το username σου για να συνδέεσαι στο Cpanel. To Cpanel είναι κάτι σαν το back office της ιστοσελίδας σου. Θα πας στο Cpanel, για να εγκαταστήσεις το WordPress.

Για να πας στο Cpanel, πάτα πάνω στο Link που δείχνω στην εικόνα.

δημιουργια blog κατασκευή ιστοσελίδων
 1. CPanel

Θα μεταφερθείς στη σελίδα αυτή όπου θα βάλεις το Username και το password απo το email που έλαβες για να συνδεθείς.

Για να συνδέεσαι στο Cpanel σου (εκτός από το link στο email) θα πληκτρολογείς στη γραμμή διεύθυνσης του bowser σου (browser είναι το firefox, chrome,safari κ.α) το όνομα της ιστοσελίδας σου και μετα /cpanel.

Δηλαδή έτσι: yourdmain.com/cpanel

δημιουργια blog κατασκευη ιστοσελίδων
 1. Quick Install Icon

Αφού συνδεθείς, κανε scroll προς τα κάτω μέχρι να βρεις το εικονίδιο Quick Install και πάτα πάνω του.

δημιουργια blog κατασκευη ιστοσελίδων
 1. Επέλεξε το WordPress

Μετα πάτα πάνω στο εικονίδιο του WordPress, στα δεξιά της οθόνης σου, για να το εγκαταστήσεις.

δημιουργια blog κατασκευη ιστοσελίδων
 1. Εγκατέστησε το WordPress

Στη συνέχεια συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στα πεδία που δείχνουν τα τόξα και πάτα το κουμπί Install (στην εικόνα δεν φαίνεται τώρα επειδή το έχω είδη πατήσει και εγκαταστάθηκε το WordPress)

Αφού πατήσεις το install, η πράσινη μπάρα θα γεμίσει και θα εμφανιστούν οι κωδικοί που θα χρησιμοποιείς για να συνδέεσαι ως διαχειριστής και να διαχειρίζεσαι την ιστοσελίδα σου. Θα λάβεις επίσης ξανά ένα email με το username και password.

Σημείωσε ότι το email μπορεί να πάρει από 5 μέχρι 60 λεπτά για να έρθει. Συνήθως όμως έρχεται στα 5 λεπτά.

δημιουργια blog κατασκευη ιστοσελίδων

 1. Περίμενε το email

Όταν έρθει το email, να ξέρεις ότι η ιστοσελίδα σου είναι κανονικά αναρτημένη στο διαδίκτυο. Γράψε το όνομα της στο browser σου και δες την πως φαίνεται.

δημιουργια blog κατασκευη ιστοσελίδων

Μέσα θα βρίσκονται τα στοιχεία σου και το link για να πας στο administrator page όπου εκεί θα κάνεις όλη τη δουλειά της νέα σου ιστοσελίδας.

δημιουργια blog κατασκευη ιστοσελίδων
 1. Συνδέθου στο admin Area

Copy – Paste το username και το Password που έλαβες στα πεδία και πάτα Login.

Για να συνδέεσαι στο administrator page σου, θα πληκτρολογείς στη γραμμή διεύθυνσης του browser σου (browser είναι το firefox, chrome,safari κ.α) το όνομα της ιστοσελίδας σου και μετά /wp-admin. Δηλαδή έτσι: yourdmain.com/wp-admin

δημιουργια blog κατασκευη ιστοσελίδων
 1. Admin Page

Αυτό είναι το administrator page σου.

Από εδώ θα:

 • Αλλάζεις το ”θέμα” της ιστοσελίδας σου
 • Θα κάνεις αλλαγές ως προς το σχεδιασμό της.
 • Θα αναρτάς άρθρα, βίντεο και εικόνες.
 • Θα διαχειρίζεσαι γενικά την ιστοσελίδα σου.

Τα 2 τόξα σου δείχνουν τα σημεία που πρέπει να πατήσεις για να γράψεις το πρώτο σου άρθρο και για να αλλάξεις το θέμα της ιστοσελίδας σου.

δημιουργια blog κατασκευη ιστοσελίδων
 1. To πρώτο σου Post

Η ιστοσελίδα σου, μόλις έχει αποκτήσει το πρώτο της ποστ. 🙂 Τώρα είσαι έτοιμος να κατακτήσεις το internet.

δημιουργια blog κατασκευη ιστοσελίδων

The End

Ελπίζω να έκανα το tutorial αυτό όσο πιο εύκολο να ακολουθηθεί γινόταν και να σου άρεσε. Στο μέλλον έχω σκοπό να δημιουργήσω και άλλα tutorials σχετικά με το WordPress, μιας και είναι ένας τομέας που θεωρώ ότι γνωρίζω αρκετά.

Αν δεν θέλεις να περιμένεις όμως τα επόμενα μου tutorial και θες να μάθεις περισσότερα σχετικά με το WordPress ,μπορείς να ψάξεις για βίντεο στο YouTube αφού υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο που μιλούν για τη πλατφόρμα αυτή.

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη δημιουργία blog, γράψε τη στα σχόλια (για να την δουν και οι υπόλοιποι επισκέπτες) ή επικοινώνησε μαζί μου μέσω της σελίδας αυτής. Και στις δύο περιπτώσεις θα σου απαντήσω το συντομότερο.👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

 1. καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη σελίδα.

  έχω ήδη λογαριασμό στο wordpress.com, μπορώ να εγγραφώ στο hostgator? επίσης, δεν είμαι ικανοποιημένος από το wordpress.com , αλλά το επέλεξα διότι το hosting ήταν δωρεάν.

  Τι μπορώ να κάνω ώστε να έχω περισσότερες επιλογές?
  ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1. Γιώργο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

   Ναι, μπορείς να εγγραφείς στο hostgator, φτάνει να ακολουθήσεις τα βήματα που δείχνω στο άρθρο.

   Θέλω να ρωτήσω όμως, έχεις αγοράσεις το domain σου, δηλαδή το όνομα της ιστοσελίδας σου;

   Δηλαδή είναι έτσι;

   todomainsou.wordpress.com

   ή έτσι;

   todomainsou.com

   Αν είναι το πρώτο, τότε μπορείς να προχωρήσεις κανονικά όπως δείχνει το βίντεο να νοικιάσεις το domain και το hosting σου από το hostgator.

   Αν είναι το δεύτερο, τότε θα πρέπει να γίνει ειδική μεταφορά του blog/ιστοσελίδας απο το wordpress.com το οποίο θα σου κοστίσει περίπου €100 – €130

   Αν σου ζητήσουν περισσότερα, μην δεχτείς..

   Περιμένω την απάντηση σου.

   Φιλικά,