Sharing is caring!

Σε αυτο το αρθρο, παρουσιάζω τις 10 καλύτερες εταιρίες για φιλοξενια ιστοσελιδων με τις οποίες μπορείς να αρχισεις την δική σου ιστοσελίδα ή blog.

Κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, χρειάζεται μια ιστοσελίδα για αποτελεσματικότερο μαρκετινγκ των υπηρεσιών/προϊόντων της. Στην σημερινή εποχή, την εποχη του Διαδικτύου δηλαδη, ακόμη και οι μικρες, τοπικές επιχειρήσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον ανιχνεύσιμες μέσω του ιστού αφου ολοι μας καταφευγουμε στις μηχανες αναζητησεις ολο και περισσότερο για να βρούμε αυτο που ψαχνουμε.

Και πριν προλαβεις να μου πεις για τη διαφημιση απο στομα σε στομα, επετρεψε μου να σε ενημερώσω οτι την σημερον ημέρα η διαφήμιση από στόμα σε στόμα μπορεί να σε φτάσει μονο μεχρι ενα συγκεκριμένο σημείο.

Αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν νέες επιχειρήσεις — ακόμη και τοπικές επιχειρήσεις — μέσω του Bing, της Google και της Yahoo, μηχανές αναζήτησης που καθιστούν εξαιρετικά απλή την εύρεση προϊόντων των εταιρειών, ωρών λειτουργίας και τιμών.

Αν η επιχείρησή σου δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, ιδανικά στην πρώτη σελίδα, θα είναι δύσκολο για πιθανούς πελάτες να σας βρουν μέσω αναζήτησης.

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της διαδικτυακής σου παρουσίας – ειτε αυτη ειναι για την επιχειρηση σου, είτε επειδη θέλεις να φτιαξεις ενα προσωπικό blog, είτε θέλεις να προωθήσεις ενα σκοπο – είναι η εύρεση μιας αξιοπιστης εταιρείας που προσφρει φιλοξενια ιστοσελίδων στους server της (Web Hosting provider).

Υπαρχουν ομως χιλιαδες εταιρείες που προσφερουν φιλοξενια ιστοσελίδων ανα το παγκοσμιο. Οι επιλογές είναι πολλές. Ποιος ειναι ο καλύτερος απο ολους αυτους; Ποια εταιρεία είναι η πιο αξιοπιστη; Ποιον να επιλέξεις;

Εδώ ειναι που ερχομαι εγώ.

Περιγραφή προτεινόμενων web hosting εταιρειών

Οι εταιρείες που προτεινω παρακάτω λαμβανουν τις υψηλοτερες κριτικές αναφορικά με τα πακέτα για φιλοξενια ιστοσελιδων, την εξυπερητηση πελατών και την αξιοπιστία τους. Οι εταιρίες αυτες εχουν ολες τους εκατομμυρια πελάτες ανα το παγκοσμιο και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για φιλοξενια ιστοσελιδων εδω και πολλά χρονια.

1. Hostinger

Hostinger Web Hosting

Η Hostinger είναι μία από τις φθηνότερες εταιρειες που προσφερει φιλοξενια ιστοσελιδων (web hosting) στην αγορά σήμερα. Δημιουργήθηκε το 2011 και το 2012 η εταιρεία επεκταθηκε διεθνώς με γραφεία στην Κύπρο.

Μέχρι τον Μάιο του 2014, η Hostinger είχε ήδη υπερβεί τους 10.000.000 χρηστες παγκοσμίως. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, οι χρηστες της αυξηθηκαν σε 29.000.000 άτομα.

H εταιρεία καταγράφει μια πολύ εντυπωσιακή πορεία, αν λάβουμε υπόψη οτι εχει λιγοτερο απο 10 χρονια ζωής. Για να εχει αυτην την ανοδική πορεία, σημαινει κατι κανει σωστα.

ΥΠΕΡ

 • Πολύ φτηνο hosting.
 • Αξιόπιστη φιλοξενια ιστοσελίδων.
 • Προσφέρει Δωρεάν Domain (με συγκεκριμένη επιλογη πακετου).
 • Προσφέρει Δωρεαν SSL Certificate (με συγκεκριμένη επιλογη πακετου).
 • Έχει πολύ καλή 24/7 υποστηριξη.
 • Δέχεται Bitcoin.

ΚΑΤΑ

 • Δεν προσφερει Dedicated Hosting

Hostinger Πακέτα Hosting

To Hostinger προσφερει 3 πακέτα Shared Hosting τα οποία ξεκινουν απο $0,80/μηνα μεχρι $3,45/μηνα. Για να παρετε ομως αυτες τις τιμές πρέπει να αγοράσετε το πακετο hosting της επιλογής σας για 48 μηνες τουλαχιστον. O ΦΠΑ ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στις τιμές. Φυσικά, το να δώσεις $38,4 για δύο χρόνια φιλοξενία ιστοσελίδας και να ξεκινήσεις με το χαμηλοτερο πακέτο είναι μια πολύ (μα πολύ) καλη αγορά.

To Hostinger προσφερει 3 πακέτα Cloud Hosting τα οποία ξεκινουν απο $7.45/μηνα μεχρι $27.45/μηνα. Για να παρετε ομως αυτες τις τιμές πρέπει να αγοράσετε το πακετο hosting της επιλογής σας για 48 μηνες τουλαχιστον. O ΦΠΑ ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στις τιμές.

To Hostinger προσφερει 8 πακέτα VPS Hosting (Wow) των οποίων οι web hosting τιμές τους ξεκινούν απο $3.95/μηνα μέχρι $29,95/μηνα. Για να παρετε ομως αυτες τις τιμές πρέπει να αγοράσετε το πακετο hosting της επιλογής σας για 48 μήνες τουλαχιστον. O ΦΠΑ ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στις τιμές.

2. SiteGround

SiteGround φιλοξενια ιστοσελιδων web hosting greece
Source: TrustPilot

To SiteGround είναι μια ακομα πολύ δημοφιλής εταιρεία που προσφέρι φιλοξενια ιστοσελιδων, που προσφέρει στους χρήστες του πολλές διαφορετικές επιλογές hosting.

Αυτά περιλαμβάνουν WordPress Hosting, Cloud Hosting, ακόμη και Dedicated Servers.

Ιδρύθηκε το 2004 και εξυπηρετεί περισσότερους από 2.000.000 ιστοσελίδες παγκοσμίως. Επί του παρόντος, η εταιρεία απασχολεί πάνω από 500 άτομα.

Το SiteGround κατατάσσεται στην κορυφή των εταιρειών φιλοξενίας ιστοσελίδων τόσο για το χρόνο συνεχούς λειτουργίας (uptime) των server τους (99,99%) οσο και για τις ταχύτητες που προσφέρει στις ιστοσελίδες (713ms μεσος ορος).

Η ομάδα υποστήριξης πελατών τους είναι πεπειραμένη, γρήγορη και φιλική. Όλα τα σχέδια hosting που προσφέρει ερχονται με Δωρεάν CDN, Δωρεαν πιστοποιητικό SSL και Δωρεαν λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έχω προσωπική εμπειρία με το SiteGround καθως εχω καποιες απο τις ιστοσελίδες μου να φιλοξενουνται κοντα τους. Μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά οτι εχουν – για μενα τουλαχιστον – την ΚΑΛΥΤΕΡΗ υποστήριξη πελατών. Οτι προβλημα και αν ειχα, οποιαδηποτε ωρα της μέρα, μου απαντούσαν γρηγορα και μου έλυναν τα προβλήματα μου.

ΥΠΕΡ

 • Εξαιρετικά reviews απο εκατομμυρια πελάτες
 • Απο τις πιο αξιοπιστες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 • Εξαιρετική Εξυπηρέτηση πελατών 24/7
 • Δωρεαν SSL Certificate
 • Δωρεαν CloudFlare CDN
 • Εχει πολυ γρηγορους servers

ΚΑΤΑ

 • Δεν προσφέρει Δωρεάν Domain Name.
 • Ειναι ψηλο το κόστος ανανεωσης του πακέτου που θα επιλέξεις.
 • Ειναι κάπως ακριβος web hosting provider – σε σύγκριση με τους υπολοιπους.

Πακέτα Φιλοξενείας Ιστοσελίδων

To Siteground προσφερει 3 πακέτα Shared Hosting των οποίων οι web hosting τιμής τους ξεκινουν απο €3.95/μηνα μέχρι €11,95/μηνα. Οι τιμές ομως που αναγραφονται στην ιστοσελίδα του δεν συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ – γι’αυτο σιγουρέψου ότι θα το υπολογίσεις πριν αγοράσεις. Επισης, για να παρεις τις τιμές που αναφερω, πρέπει να αγοράσεις το πακέτο για 12 μήνες τουλαχιστον. Δες συγκριτικό πινακα με τα shared hosting πλάνα εδω.

To Siteground προσφερει 4 πακέτα Cloud Hosting των οποίων οι τιμές για φιλοξενια ιστοσελίδων ξεκινουν απο €64.00/μηνα μέχρι €192.00/μηνα. Είναι γενικά από τους πιο ακριβους παρόχους στον τομέα του Cloud Hosting. Αν αγοράσεις το πακέτο των €64.00/μηνα για 12 μήνες, τότε αυτο μειωνεται στα €57.60/μηνα. Οι τιμές που αναγράφονται δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ. Δες συγκριτικό πινακα με τα Cloud Hosting πλάνα εδω.

To Siteground προσφερει 3 πακέτα Dedicated Hosting τα οποία ξεκινουν απο €219.00/μηνα μεχρι €599.00/μήνα – χωρις να συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ. Δες συγκριτικό πινακα με τα Dedicated Hosting πλάνα εδω.

3. FastComet

fastcomet φιλοξενια ιστοσελιδων
Πηγη: Trustpilot

Το FastComet έχει την έδρα του στο Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία διαθέτει μια παγκόσμια πελατειακή βάση ανω των 45.000 που εκτεινονται σε 83 χώρες.

Αυτή η ποικιλόμορφη πελατειακή βάση τους υποστηρίζεται από τις οκτώ τοποθεσίες διακομιστών (server) σε μεγάλες πόλεις ανα το παγκοσμιο όπως το Νιουαρκ του Νιου Τζέρσεϊ, το Νταλλας, το Σικάγο, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, την Φρανκφουρτη, τη Σιγκαπούρη και το Τόκιο.

Προσφέρει πακέτα Shared Hosting, Cloud VPS Hosting και Dedicated Hosting.

Επίσης, είναι από τις πολύ λίγες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων που προσφέρουν πάρα πολλά δωρεάν και σημαντικά features τα οποια αναλύω πιο κάτω.

ΥΠΕΡ

 • Απο τις μόνες ίσως ιστοσελίδες που προσφέρει καθημερινό backup της ιστοσελίδας σου και στο πιο χαμηλό πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδας.
 • Σου προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή domain ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ακομα και με το πιό χαμηλό πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδας.
 • Με την ανανέωση του πακετου φιλοξενιας που θα επιλέξεις, πληρώνεις το ιδιο ποσο κάθε φορα
 • Οι ιστοσελίδες φιλοξενουνται σε servers που εχουν σε SSD Δισκους αντι HDD – που ειναι ευρεως γνωστό ότι κάνει τις ιστοσελίδες να φορτώνουν πολύ πιο γρηγορα.
 • Λαμβάνει συνεχώς εξαιρετικες κριτικες απο τους πελάτες της.
 • Δωρεαν SSL Πιστοποιητικό
 • Δωρεαν CloudFlare CDN

ΚΑΤΑ

 • Εεεε… Δεν βρηκα ..

Πακετα Φιλοξενειας Ιστοσελίδων

To FastComet προσφερει 3 πακέτα Shared Hosting τα οποία ξεκινουν απο $2.95/μηνα μεχρι $9,95/μηνα. Οι τιμες ομως που αναγραφονται στην ιστοσελίδα του συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ. Επισης, για να παρεις τις τιμές που αναφερω, πρέπει να αγοράσεις το πακέτο για 36 μηνες (δλδ για 3 χρονια) Καθολου ασχημο deal. Δες συγκριτικό πινακα με τα shared hosting πλάνα εδω.

To FastComet προσφερει 4 πακέτα Cloud VPS Hosting των οποίων οι web hosting τιμές τους ξεκινουν απο $59.95/μηνα μεχρι $139.95/μηνα. Οι τιμές που αναγράφονται συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ. Οι τιμές που αναγραφονται ειναι για τα μηνιαια πακέτα. Υπαρχει μια επιπλέον χρέωση $19,95 οταν αγοράσεις οποιοδηποτε Cloud Hosting πακέτο (για να ετοιμάσουν τον Server) την οποία μπορείς να γλιτώσεις αν παραγγείλεις το πακέτο για 3 μηνες. Δες συγκριτικό πινακα με τα shared hosting πλάνα εδω.

To FastComet προσφερει 4 πακέτα Dedicated Hosting τα οποία ξεκινουν απο $139/μηνα μεχρι $349/μήνα. Ο ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται στις τιμές. Δες συγκριτικό πινακα με τα shared hosting πλάνα εδω.

4. GreenGeeks

greengeeks - Green web hosting
Πηγη: Trustpilot

Αν θεωρεις το εαυτο σου οικολογο και θέλεις ένα καλύτερο, πράσινο κόσμο, τοτε, αυτη η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι για σένα.

Οι GreenGeeks ιδρύθηκαν το 2008 από τον Τρέι Γκάρντνερ στην και μεσα σε λιγο περισσοτερο απο 10 χρονια, έχουν καταφέρει να εκτοξεύσουν το πελατολόγιο τους και να φιλοξενουν  πάνω από 300.000 ιστότοπους (με κέντρα δεδομένων στις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Άμστερνταμ).

Το background του Τρέι είναι σημαντικό, καθώς εργάστηκε με οκτώ διαφορετικές εταιρείες φιλοξενίας ιστού, συμπεριλαμβανομένων των iPowerweb, iPage, Έναρραςλογικής, Dot5Hosting, Globat, Lunarpages, HostPapa και τώρα GreenGeeks.

ΥΠΕΡ

 • Οι ενεργειακες αναγκες της εταιρείας καλύπτονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 • Δωρεάν Domain με κάθε πλάνο φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 • SSD Δισκοι (Γρηγοροτερη επεξεργασια δεδομένων = γρηγορότερες ιστοσελίδες).
 • 24/7 Εξυπηρέτηση πελατών
 • Λαμβάνει συνεχώς εξαιρετικες κριτικές απο τους πελάτες της.
 • Δωρεαν SSL Πιστοποιητικό
 • Δωρεαν CloudFlare CDN
 • Καθημερινά Backups

ΚΑΤΑ

 • Λίγο ακριβα τα πακέτα VPS Hosting και Dedicated Hosting

Πακέτα για Φιλοξενια Ιστοσελιδων

H GreenGeeks προσφερει 3 πακέτα Shared Hosting των οποιων οι τιμές φιλοξενιας ιστοσελίδων ξεκινουν απο $2.95/μηνα μέχρι $11.95/μηνα. Οι τιμές που αναγραφονται συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ. Επισης, για να παρεις τις τιμές που αναφερω, πρέπει να αγοράσεις το πακέτο της επιλογης σου για 36 μήνες (δηλαδή για 3 χρονια).

H GreenGeeks προσφερει 5 πακέτα VPS Hosting τα οποία ξεκινουν απο $39.95/μηνα μεχρι $159.95/μηνα. Οι τιμές που αναγράφονται συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ. Οι τιμές που αναγραφονται ειναι για αγορα του πακετου φιλοξενίας της επιλογής σου ανα μηνα.

H GreenGeeks προσφερει 4 πακέτα Dedicated Hosting. Το κόστος φιλοξενειας ιστοσελιδας σε dedicated server ξεκινά απο $169/μηνα μέχρι $439/μήνα. Ο ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται στις τιμές.

5. DreamHost

dreamhost φιλοξενια ιστοσελιδων
Πηγη: Trustpilot

O DreamHost προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενείας ιστοσελίδων τα τελευταία 25 χρόνια (wow). Εχει πάνω απο 400.000 πελάτες και φιλοξενει γύρω στο 1,5 εκατομμυρια ιστοσελίδες στους server του.

Ειναι απο τους web hosting providers που συγκεντρώνει συνεχώς ψηλές βαθμολογίες σε ολές τις ιστοσελίδες που παρέχουν user generated reviews (κριτικές απο πραγματικούς χρήστες).

Προσφέρει πλανα Shared Hosting, VPS Hosting, Dedicated Hosting και εγγραφή Domain.

ΥΠΕΡ

 • Αξιόπιστη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 • Δωρεάν Domain με κάθε πλάνο φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 • SSD Δισκοι (Γρηγοροτερη επεξεργασια δεδομένων = γρηγορότερες ιστοσελίδες).
 • 24/7 Εξυπηρέτηση πελατών
 • Λαμβάνει συνεχώς εξαιρετικες κριτικές απο τους πελάτες της.
 • Δωρεαν SSL Πιστοποιητικό
 • Καθημερινά Backups

ΚΑΤΑ

 • Για να εχεις email πρέπει να πληρώσεις επιπλέον (αναφορικά με το Shared Starter Plan).
 • Πολλά διαφορετικά πακέτα φιλοξενίας ιστοσελιδας που μπορεί να σου προκαλεσουν σύγχυση.

DreamHost Πακετα Φιλοξενίας

H DreamHost προσφερει 2 πακέτα Shared Hosting. Το Shared Starter το οποιο ειναι $2,59/μηνα για αγορα 36 μηνων και το Shared Unlimited που κοστιζει $5.95 για αγορα 36 μηνων. $11.95/μηνα. Οι τιμες συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ.

Αυτο ειναι μια κατηγορία που την “βαφτισε” ετσι η DreamHost για να διευρυνει τα ”προιοντα” της. Προσφέρετε γενικά για ποιο μεγάλες ιστοσελιδες. Τα πακέτα ειναι 3 και ξεκινούν απο $16,95/μηνα μεχρι τα $71,95/μηνα. Οι τιμες συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ. Οι τιμές που αναγραφονται ειναι για αγορα του πακετου φιλοξενίας της επιλογής σου για 1 χρονο.

H DreamHost προσφερει 4 πακέτα VPS Hosting τα οποία ξεκινουν απο $10.00/μηνα μεχρι $80.00/μηνα. Οι τιμές που αναγράφονται συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και ειναι για αγορα του πακετου φιλοξενίας της επιλογής σου για 3 χρόνια.

H DreamHost προσφερει 2 πακέτα Dedicated Hosting των οποιων οι web hosting τιμες τους ξεκινουν απο $149/μηνα μέχρι $279/μήνα. Ο ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται στις τιμές και για να παρεις αυτες τιμές πρεπει να αγοράσεις το πλάνο που σε ενδιαφέρει για 1 χρονο.

6. ScalaHosting

scalahosting φιλοξενια ιστοσελιδων
Πηγη: Trustpilot

H ScalaHosting ειναι ακομη μια εταιρεία που συγκεντρώνει συνεχώς πολύ ψηλές κριτικές για τις υπηρεσίες της. Ειναι online τα τελευταία 10 χρονια με data centers σε Αμερική και Βουλγαρία.

Το κόστος φιλοξενιας ιστοσελιδας ειναι απο το ποιό φτηνό και αξιοπιστο και καλυπτουν ολες τις αναγκες για καθε επιπεδο ιστοσελίδας.

ΥΠΕΡ

 • Αξιόπιστη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 • Προσφέρει καθημερινό backup με κάθε πλάνο
 • SSD Δισκοι (Γρηγοροτερη επεξεργασια δεδομένων = γρηγορότερες ιστοσελίδες).
 • 24/7 Εξυπηρέτηση πελατών
 • Λαμβάνει συνεχώς εξαιρετικες κριτικές απο τους πελάτες της.
 • Δωρεαν SSL Πιστοποιητικό
 • Το κόστος της φιλοξενιας ιστοσελιδας ειναι απο το πιό χαμηλό.

ΚΑΤΑ

 • Δεν προσφέρει Δωρεαν Domain με τα πλάνα Shared Mini και Shared Start.
 • Τα SSL Certificates που προσφέρει ειναι καπως ακριβά.

ScalaHosting Πακετα Φιλοξενίας

H ScalaHosting προσφερει 4 πακέτα Shared Hosting. Τα πακετα ξεκινουν απο $3,95/μηνα και φτανουν μεχρι τα 13,95/μηνα. Οι τιμες συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ και ειναι για μηνιαία αγορα.

H ScalaHosting προσφερει 4 πακέτα VPS Hosting τα οποία ξεκινουν απο $12.00/μηνα μεχρι $66.00/μηνα. Οι τιμές που αναγράφονται συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και ειναι για μηνιαία αγορα. H ScalaHosting προσφέρει την επιλογή να φτιαξεις τον δικό σου custom made server – πραγμα το οποιο προσωπικά βρίσκω πολύ βολικό.

7. MochaHost

mochahost web hosting greece
Πηγη: Trustpilot

Ειμαι σιγουρος οτι μολις επισκεφθείτε τον συγκεκριμένο web hosting provider που σας προτείνω, θα πείτε: “Τι λέει ρε αυτος;”

Μην σας ξεγελά η παρακμιακή του εμφάνιση. Η MochaHost ειναι μια απο τις μεγαλύτερες, ποιο αξιοπιστές, ποιο φτηνές και με μακροχρονιες στο τομέα εταιρειες που εχω συναντηση ποτέ.

Προσωπικά ειμαι πελάτης τους με μερικές απο τις ιστοσελίδες μου.

ΥΠΕΡ

 • Αξιόπιστη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 • Προσφέρει καθημερινό backup με κάθε πλάνο
 • SSD Δισκοι (Γρηγοροτερη επεξεργασια δεδομένων = γρηγορότερες ιστοσελίδες).
 • 24/7 Εξυπηρέτηση πελατών
 • Λαμβάνει συνεχώς εξαιρετικες κριτικές απο τους πελάτες της.
 • Δωρεαν SSL Πιστοποιητικό
 • Το κόστος της φιλοξενιας ιστοσελιδας πολύ χαμηλό.
 • Δωρεάν Domain ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
 • Οι τιμές που βλέπεις θα ειναι οι ιδιες εφόσον συνεχίζεις να είσαι μαζί τους

ΚΑΤΑ

 • Πάρα πολλές επιλογές Hosting – πολύ συγχυστικό.
 • Καπως παρακμιακή η ιστοσελίδα τους.
 • Οι τιμές των VPS και Dedicated Hosting πλάνων τους αυξανεται παρα πολυ μετα τον πρώτο μήνα.

MochaHost Πακετα Φιλοξενίας

H MochaHost προσφερει 6 πακέτα Shared Hosting τα οποία τα χωρίζει σε δύο κατηγορίες. Το Web Hosting και το WordPress Hosting. Και τα δύο ειναι σε shared servers. Απλά είναι κοινή πρακτική να αυξανει τις επιλογές των πλάνων που προσφέρει μια εταιρεία – περισσοτερο για σκοπους marketing. Τα πακετα ξεκινουν απο $1,95/μηνα και φτανουν μεχρι τα $6,48/μηνα. Οι τιμες συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ και για να παρεις αυτες τις τιμές πρεπει να αγοράσεις το πλανο της επιλογής σου για τρια χρονια.

H MochaHost προσφερει 8 πακέτα VPS Hosting τα οποία ξεκινουν απο €7.10/μηνα μεχρι €44.48/μηνα. Οι τιμες συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ. Οι τιμές ισχύουν μονο για τον πρώτο μηνα. Μετα η τιμή αυξανεται πολύ – εκτος και αν αποφασισεις να ανανεώσεις το πακέτο για 6 μηνες, 1 χρονο ή 3 χρονια για να πάρεις το πλάνο της επιλογής σου με εκπτωση.

H MochaHost προσφερει 9 πακέτα Dedicated Hosting τα οποία ξεκινουν απο €16.90/μηνα μεχρι $164.00/μήνα. Οι τιμες συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ. Οι τιμές ισχύουν μόνο για τον πρώτο μήνα. Και εδω θα πρέπει να ανανεώσεις στο πακέτο των τριων χρονων αν θέλεις να “κλειδώσεις” την καλύτερη τιμή.


8. Cloudways

cloudways hosting

Η CloudWays ειναι μια web hosting εταιρεία λίγο διαφορετική απο τις αλλες. Βασικά  παρέχει στους πελάτες της μια υπηρεσία. Αυτην, της διαχειρισης cloud hosting από εταιρείες οπως Google Cloud, AWS, Linode, Digital Ocean και Vultr.

Αυτες οι εταιρείες παρέχουν ένα διαφορετικό μοντέλο τιμολογησης – αυτο του Pay As You Go. Στην ουσία πληρώνεις μονο οτι resources καταναλώνει ο server σου.

Για να αρχισεις ομως με αυτες τις εταιρείες χρειαζεται να εχεις καποιες τεχνικές γνώσεις. Αν εχεις, καλώς. Αν δεν έχεις ομως και θέλεις να φιλοξενήσεις την ιστοσελίδα στους Cloud Servers της Google και της Amazon και να επωφεληθείς το συγκεκριμένο μοντέλο τιμολόγησης, τότε η Cloudways ερχεται να σου γεμίσει αυτο το κενό.

Εσυ θα αγοράσεις το πακετο της επιλογής σου απο την Cloudways και αυτοι με την σειρά τους θα πάνε στον παροχέα που επελεξες και θα τα ετοιμάσουν ολα. Επιπλέον, οποιοδηποτε προβλημα υπαρξει με τον cloud server σου, θα το διαχειριζονται αυτοι.

Εσυ θα πληρώνεις το ποσο του πακετου που θα επιλέξεις στην CloudWays, και πουθενα αλλου.

ΥΠΕΡ

 • Αξιόπιστη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 • Προσφέρει καθημερινό backup με κάθε πλάνο
 • SSD Δισκοι (Γρηγοροτερη επεξεργασια δεδομένων = γρηγορότερες ιστοσελίδες).
 • 24/7 Εξυπηρέτηση πελατών
 • Λαμβάνει συνεχώς εξαιρετικες κριτικές απο τους πελάτες της.
 • Πολύ γρήγοροι Servers.
 • Δωρεαν CDN (Cloudways CDN)

ΚΑΤΑ

 • Δεν προσφέρουν Δωρεάν SSL
 • Δεν προσφέρουν Δωρεάν Domain
 • Λιγο ακριβή η τιμή για νέες ιστοσελίδες.
 • Ειναι για ποιο advance χρήστες.

CloudWays web hosting τιμές

Λογω του οτι η τιμολογηση ειναι κάπως διαφορετική απο τις άλλες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων σε αυτη τη λιστα σου , σου βαζω εδω φωτογραφίες με τους τιμοκαταλόγους τους.

screenshot of cloudways web hosting prices

9. HostNoc

hostnoc φιλοξενια ιστοσελίδω
Πηγη: Trustpilot

Η HostNOC είναι μια web hosting εταιρεία που προσφέρει μια πληθώρα πακέτων οπως shared hosting, VPS cloud hosting και Dedicated Servers.

Η HostNoc εξειδικέυεται μπορω να πώ στο dedicated hosting και στο VPS Hosting και διαθετει απο τα πιο value-for-money πλανα.

ΥΠΕΡ

 • Εξειδικευση στο VPS (Cloud) Hosting και στους Dedicated Servers.
 • Προσφερει πολύ καλές τιμές για VPS Hosting και Dedicated Servers Hosting
 • Προσφέρει Daily Backups
 • 24/7 Εξυπηρέτηση πελατών

ΚΑΤΑ

 • Δεν προσφέρουν Δωρεάν SSL
 • Δεν προσφέρουν Δωρεάν Domain
 • Λιγο ακριβή η τιμή για νέες ιστοσελίδες.
 • Ειναι για ποιο advance χρήστες.

HostNoc Πακετα Φιλοξενιας Ιστοσελιδας

H HostNOC προσφερει 4 Shared Hosting πλανα.Τα πακετα ξεκινουν απο $3,36/μηνα και φτανουν μεχρι τα $8,64/μηνα. Οι τιμες συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ.

H HostNOC προσφερει 6 VPS Hosting πλανα τα οποία χωριζει σε VPS Hosting και Cloud Hosting (που στην ουσία ειναι το ιδιο πραγμα). Τα πακετα ξεκινουν απο $5.75/μηνα και φτανουν μεχρι τα $43,19/μηνα. Οι τιμες συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ.

H HostNOC προσφερει 7 πλανα για Dedicated Server Hosting.Τα πακετα ξεκινουν απο $89.95/μηνα και φτανουν μεχρι τα $249.95/μηνα. Οι τιμες συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ.

10. Namecheap

namecheap hosting screenshot taken from sitejabber
Πηγη: Sitejabber

Η Namecheap ιδρυθηκε το 2000 και μεσα σε σχεδον μια εικοσαετία καταφερε να εχει πανω απο 3.000.000 πελατες παγκοσμιος. Ξεκινησε ως Domain Registrar και στην πορεία προσθεσε και το hosting στις υπηρεσίες της. Ειναι μια απο τις εταιρείες που θα βρεις ανάμεικτες κριτικές όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Σε γενικές γραμμες ομως ειναι μια εταιρεία με φθηνά πακέτα Hosting και καλή 24/7 υποστηριξη. Προσφέρει πολλά Δωρεάν εξτραδακια τα οποία κάνει τα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδας της πολύ ανταγωνιστικά σε σχέση με τους αλλους hosting providers.

ΥΠΕΡ

 • Έχει πολύ χαμηλές τιμές
 • Προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ Domain με κάθε πλάνο.
 • 24/7 Εξυπηρέτηση πελατών
 • Καθημερινό backup με κάθε web hosting πλανο.
 • ΔΩΡΕΑΝ SSL πιστοποιητικό.
 • Δεχεται Bitcoin.

ΚΑΤΑ

 • Δεν προσφέρουν Δωρεάν SSL
 • Δεν προσφέρουν Δωρεάν Domain
 • Λιγο ακριβή η τιμή για νέες ιστοσελίδες.
 • Ειναι για ποιο advance χρήστες.

Πακετα Φιλοξενιας Ιστοσελίδων NameCheap

H Namecheap προσφερει 6 πακετα Shared Hosting τα οποία τα χωρίζει σε δύο κατηγορίες. Το Shared Hosting και το Managed WordPress Hosting – που στην ουσια ειναι και τα δύο “προιοντα” ειναι σε shared servers. Απλά είναι κοινή πρακτική να αυξάνει μια hosting εταιρεία τις επιλογές των πλάνων που προσφέρει για σκοπους marketing.

Τα πακετα ξεκινουν απο €2,57/μηνα (ή €13,77/χρονο) και φτανουν μεχρι τα €10,59/μηνα (ή €44,88/χρονο). Οι τιμες συμπεριλαμβανουν τον ΦΠΑ.

H Namecheap προσφερει 2 πακέτα VPS Hosting.  Το ειναι ειναι €10.59/μηνα (ή €125,62/χρονο) και το αλλο ειναι $17,73/μηνα (ή €210,33/χρονο). Οι τιμες συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ. Είναι γενικά απο τα πιο φτηνα VPS Hosting πακετα που θα βρεις.

H Namecheap προσφερει 3 πακέτα Dedicated Hosting. Ξεκινουν απο €35.17/μηνα (ή €717,41/χρονο) και φτανουν μεχρι τα €168,42/μηνα (ή €1818,00/χρονο). Οι τιμες συμπεριλαμβανουν το ΦΠΑ. Και πάλι, ειναι απο τα πιο φτηνα dedicated Hosting πακέτα που θα βρείς στην αγορά.


Web Hosting εταιρείες που αφησα έξω.

Πολλοι θα διερωταστε πως αποφασισα να αφησω στην απέξω τις δύο πιο γνωστές  και δυνατες εταιρείες φιλοξενιας ιστοσελίδων του χώρου.

Ναι, αναφερομαι στην εταιρεια HostGator και στην BlueHost.

Οι δύο αυτες εταιρείες – πολυ γνωστες για τη φιλοξενια ιστοσελιδων που προσφερουν – εχουν ισως τους περισσότερους πελάτες από οποιανδήποτε αλλη εταιρεία φιλοξενια ιστοσελιδων και ειναι με διαφορά οι πιο γνωστές.

Γιατι ομως εμειναν στην απέξω απο αυτή μου τη λιστα;

Γι’αυτό..

Bluehost: εταιρεια φιλοξενιας ιστοσελιδων - reviews απο trustpilot
Πηγη: Trustpilot
screenshot of really bad reviews for hostgator web hosting
Πηγη: Trustpilot

Οι κριτικες που λαμβάνουν ειναι χαλια.

H Bluehost εχει συνολικο σκορ 1.4 (απο τα 10) και η HostGator 0.7 (!!). Ποιο χαμηλο σκορ για Web Hosting εταιρείες δεν ειδα ποτε μου.

Και το θέμα δεν ειναι οτι οι κακες κριτικες βρισκονται μονο στο TrustPilot. Οι κακες κριτικες ειναι παντού.

Bluehost

 • SiteJabber: 2.6/5
 • HostAdvice: 4.0/10

HostGator

 • SiteJabber: 2.6/5
 • HostAdvice: 5.6/10

Ειλικρινα ομως δεν ξερω τι πηγε στραβα γι’αυτες τις δύο εταιρείες φιλοξενιας ιστοσελιδων και αρχισαν να μαζεύουν χιλιαδες κακες κριτικές από τους πελάτες τους.

Προσωπικα, εχω χρησιμοποιήσει και τις δύο hosting εταιρείες. Την προσωπικη μου ιστοσελίδα (αυτην δηλαδη) την ειχα για πολλα χρονια στο HostGator και καποιες αλλες σελιδες μου στο Bluehost και δεν ειχα ποτέ προβληματα.

Φυσικα δεν ειχα ιστοσελίδες που λαμβαναν χιλιαδες επισκεπτες καθημερινα. Ισως για μικρές ιστοσελίδες τα πακετα φιλοξενιας ιστοσελιδων που προσφέρουν να ειναι ενταξει, αλλα οταν αρχιζεις να ”μεγαλωνεις” να αρχιζουν τα προβληματα.


Ελπίζω να βρήκες χρήσιμο αυτο το… μεγάααλο αρθρο. Αν ναι τότε θα το εκτιμούσα αν το μοιραζοσουν στα κοινωνικά δίκτυα. Ειμαι σίγουρος πως θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι μοιραζεσαι μαζι τους κατι αξιολογο.👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *