Sharing is caring!

Για να ξεκινήσεις στο affiliate marketing θα χρειαστεί να συμβεβληθεις με κάποια προγράμματα και δικτυα τα οποία δίνουν καλές προμήθειες.

Σε αυτο το αρθρο μάζεψα τα 12 καλύτερα κατα την αποψη μου, με τα οποία έχω προσωπική εμπειρία.

Για το κάθε πρόγραμμα θα σου εξηγήσω γιάτι το θεωρώ καλό και γιατί βρισκεται μέσα σε αυτη τη λίστα με τα καλύτερα δικτυα και προγράμματα affiliate marketing.

Τα καλύτερα δικτυα και Προγραματα affiliate marketing

Pictory

Πρώτο στη λίστα ειναι το Pictory ενα προγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο σου επιτρέπει να δημιουργήσεις βίντεο για YouTube και Reels στο 1/3 του χρόνου που χρειάζεσαι.

Screenshot of Pictory's dashboard
Screenshot απο το dashboard του Pictory.

Το Pictory βρισκεται πρώτο στη λιστα με τα καλύτερα για διάφορους, πολύ σημαντικούς λόγους:

 • Έχει ζήτηση – Τα Ai Video tools εχουν πολύ ζητηση και να είστε σίγουροι οτι θα έχουν για πολλά χρόνια ακόμα. Το βιντεο θα καταστεί ο νούμερο ένας τροπος κατανάλωσης περιεχομένου και όλοι οι marketers και επιχειρήσεις θέλουν προγραμματα που τους επιτρέπει να φτιάχνουν βίντεο πολύ γρήγορα.
 • Πληρώνει επαναλαμβανόμενα εισοδήματα – Το Pictory θα σε πληρώνει 30% προμήθεια, κάθε μήνα, για όλη τη ζωή του πελάτη που σύστησες. Για παράδειγμα εαν συστήσεις 5 ατομά τα οποία αγοράσουν συνδρομή $20 το μήνα, τότε εσύ θα παιρνεις $6 απο τον καθε ένα το μήνα, για όλη τη διάρκεια που θα είναι ενεργή η συνδρομή του. Αν υποθέσω ότι και τον καθε μήνα συστήνεις 5 -10 ατομά, τότε μπορείς να καταλάβεις πώς σε καποια στιγμή θα έχεις παθητικά, επαναλαμβάνομενα εισοδήματα.
 • Προσφέρει μοναδικό εκπτωτικό κωδικό – Ακόμα ενας σημαντικός λόγος γιατι το Pictory ειναι σε αυτή τη λιστα, ειναι επειδή σου προσφέρει ενα μοναδικό εκπτωτικό κωδικό τον οποίο μπορείς να προσφέρεις σε πιθανούς αγοραστές για να πάρουν 20% έκπτωση. Ο δικός μου για παράδειγμα ειναι pavlos23.

Πρόσεξε τώρα: Εαν καποιος χρησιμοποιήσει τον μοναδικο εκπτωτικό κωδικό σου για να πάρει έκπτωση, χωρίς να πατήσει πάνω στο affiliate link σου, πάλι θα πληρωθείς.

Αυτό ειναι ενα πολύ καλό χαρακτηριστικό αυτού του affiliate προγραμματος καθώς μπορείς να διανέμεις και να προβάλεις τον εκπτωτικο κωδικό σου – χωρίς το Link σου – και οποιος τον χρησιμοποιήσει εσύ να πάρεις την προμήθεια σου.

Αμα σύστησες τους πρώτους 50 πελάτες στο Pictory, μετά θα κερδίζεις 40% απο τον κάθε πελάτη αντι για 30%. Αμα φτάσεις τους 250, θα κερδίζεις 50% απο τον κάθε πελάτη. Νομίζεις ειναι εφικτό; Δες τα δικά μου στατιστικά για να πάρεις λίγη έμπνεύση:

Screenshot from my Pictory affiliate dashboard
Screenshot απο το Affiliate dashboard μου στο Pictory. Εχω πιάσει το μαξιλαράκι των 50 πελατών.
Screenshot from my Pictory affiliate dashboard
Screenshot απο το VIP affiliate dashboard μου στο Pictory οπου πάω ολοταχός για τους 250 πελάτες.
 • Tier 2 Referrals – Τέλος, το affiliate προγραμμα του Pictory, σου επιτρέπει επίσης να κερδίζεις 10% απο τις συνδρομές που έχουν αγοράστεί απο τα άτομα που έχουν συστήσει η referrals σου.

Το ξέρω ότι ακούγεται σαν MLM, αλλά δεν ειναι. Απλά σε αφήνει να κερδίζεις επιπλέον εισοδήματα απο τους referrals σου.

Fiverr

Δεύτερο στη λιστα ειναι το Fiverr. Αν είσαι τακτικός αναγνώστης αυτού του μπλογκ θα παρατηρήσεις ότι το αναφέρω πολύ.

Ο λόγος ειναι επειδή το Fiverr ειναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιώ τα τελευταία πέντε χρόνια για να αγοράζω υπηρεσίες απο freelancers. Απο web developers, γραφίστες, και content creators, μπορώ να βρώ τα πάντα εδώ μέσα και σε ανταγωνιστικές τιμές.

Το Fiverr βρισκεται σε αυτη τη λίστα για 2 κύριους λόγους.

 • Εχει υπηρεσίες που όλοι χρειάζονται – Στην ουσία ειναι μια πλατφόρμα που μπορείς να προωθησεις πολύ εύκολα στο διαδικτυο, καθώς διαθέτει υπηρεσίες απο freelancers για όλους τους τύπους επαγγέλματων. Μπορείς να δείς μερικά απο τα αγαπημένα μου Fiverr gigs εδω.
– Μερικές απο τις δεκάδες κατηγορίες υπηρεσιών που μπορείς να βρείς στο Fiverr.
 • Πολύ καλό Affiliate program – Το προγραμμα συνεργατών του ειναι πάρα πολύ καλo καθώς προσφέρει πολύ υψηλές προμήθειες και προπάντων επαναλαμβανόμενες προμηθειες

Είναι σοφό να στοχεύεις προγράμματα συνεργατών τα οποία σου προσφέρουν επαναλαμβάνομενες προμήθειες. Στην ουσία συστήνεις μία φορά κάποιον και λαμβάνεις προμήθειες για όσο καιρό ειναι πελάτης της υπηρεσίας ή του προιόντος που προσφέρεις.

Οπως θα δείς στο παρακάτω screenshot αν κάποιος που συστησές στο fiverr αγοράσει μια PRO υπηρεσία, κερδίζεις μονομιάς 100 δολαρια και μετα θα κερδίζεις 10% απο το σύνολο των αγορών του για 12 μήνες.

– Screenshot απο το προγραμα συνεργατών του Fiverr.

Αν αγοράσει οποιαδήποτε υπηρεσία που δέν ειναι PRO τότε κερδίζεις 10 δολάρια μονομιάς και μετά 10% απο το σύνολο των αγορών του για 12 μήνες.

– Υπηρεσίες απο freelancers που είναι επικυρωμένοι ως PRO απο το Fiverr

Αυτό ειναι ένα παρα πολύ καλό πρόγραμμα που αμα αρχίσεις να το προωθέις μπορεί να εξελιχτεί σε ένα πολύ καλό μηνιαίο εισόδημα.

Xtend-Life Supplements

Αν είσαι affiliate στο Health niche, τότε θα εκτιμήσεις ιδιαιτέρως αυτό το affiliate προγραμμα.

H Xtend Life ειναι μια απο τις ποιό σεβαστές εταιρείες παρασκευής συμπληρωμάτων ανα το παγκόσμιο. Έχει έδρα της την Νέα Ζηλανδία και τοποθετείτε ως μια εταιρεία που χρησιμοποιέι τις καλύτερες πρώτες ύλες για την παρασκευή των συμπληρωμάτων της, δεν κάνει “εκπτώσεις” στη ποιότητα και χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν φυσικά συστατικά.

Γιατι τώρα βρισκεται σε αυτη τη λιστα; Για πολλούς λόγους:

 • Πληρώνει επαναλαμβανομενα εισοδήματα – Και αυτη η εταιρεία πληρώνει επαναλαμβανομενα εισοδήματα. Εαν καποιος πελάτης που σύστησες αγοράζει καθε μηνα το συμπλήρωμα του απο αυτούς, εσύ θα παιρνεις τη προμήθεια σου. Την πρώτη φορά θα λάβεις 20% προμήθεια και στη συνέχεια 10% κάθε μηνα απο τις παραγγελίες του.
 • Η ιστοσελίδα τους ειναι πολύ “σοβαρή” – Αμα επισκεφτείς το eshop τους θα καταλάβεις πόσο καλοστημένο έιναι. Αυτό ειναι πολύ σημαντικό καθώς υπάρχουν περισσότερες πιθανοντητες να μετατραπούν οι επισκέπτες (που συστήνεις) σε πελάτες.
 • Το affiliate dashboard τους ειναι επίσης “σοβαρό” – Προσωπικά, δέν εχω ξαναδεί πιό οργανομένο affiliate προγραμμα.
 • Μέσα υπάρχουν γραφικά για ΟΛΑ τους τα προιόντα.
 • Μπορείς πανεύκολα να ψαξεις ενα προιόν απευθείας απο το affiliate dashboard.
 • Μπορείς να προσθέσεις tracking links για να ξέρεις απο που έρχονται οι πωλήσεις
 • Μπορείς να μικρύνεις το affiliate link σου
 • Μπορείς να παράξεις affiliate link για οποιαδήποτε σελίδα απο την ιστοσελίδα τους.
Φωτογραφία απο το affiliate dashboard μου.
 • Προσφέρει μοναδικό εκπτωτικό κωδικό – Και αυτο το affiliate προγραμμα σου προσφέρει μοναδικό εκπτωτικό κωδικό. Ο δικός μου για παράδειγμα ειναι FDN15 (χαριζει 15% εκπτωση). Οποιος χρησιμοποιήσει αυτον το εκπτωτικό κωδικό χωρίς να ειναι αναγκη να πατήσει στο affiliate link μου, τότε “συνδέετε” μαζί μου.

Με λίγα λόγια, εχεις μια σεβαστη εταιρεία, που προσφέρει καταπληκτικά προιοντα, κάνει shipping παγκόσμια και έχει ενα γενναιωδωρο affiliate προγραμμα. Τι άλλο να ζητήσεις..

Aliexpress

Το γνωστό σε όλους μας AliExpress διαθέτει το δικό του προγραμμα συνεργατών, στο οποίο μπορείς να γραφτείς για να αρχίσεις να προωθείς τα χιλιάδες προιόντα που έχει στην ιστοσελίδα του.

Οι λόγοι που το AliExpress βρίσκεται στη λίστα μου με τα καλύτερα προγράμματα συνεργατών ειναι επειδή:

 • Διαθέτει χιλιάδες προιόντα σε εκατοντάδες κατηγορίες – Είτε είσαι fashion blogger, είτε ασχολείσαι με drones, είτε με gadgets, στο AliExpress βρίσκεις τα πάντα.
 • Προσφέρει τεράστιες προμήθειες – Σε συγκριση με το προγραμμα συνεργατών της Amazon (που προσφέρει 1% – 4% προμηθειες μονο) το AliExpress προσφέρει μεχρι και 50% προμηθειες (σε επιλεγμένα προιοντα). Συνηθως οι προμηθειες που θα βρείς κυμενονται απο 8% – 13%.
– Προϊόν με προμήθεια 13% για κάθε αγορά
– Προϊόν με προμήθεια 50% (!) σε φωτιστικό χώρου

Το AliExpress ειναι μια πλατφόρμα που ολοι γνωρίζουν και εμπιστεύονται αλλα προπάντων – εχει πολύ χαμηλές τιμές.

Share A Sale

To ShareASale ειναι ένα affiliate marketing network – ενα δίκτυο στην ουσία, το οποίο φιλοξενεί προγράμματα συνεργατών άλλων εταιρείων.

Στο ShareASale θα βρείς εκατοντάδες προγράμματα συνεργατών σε διάφορες κατηγορίες.

Μπορείς να προωθήσεις λογιστικά προγράμματα, γνωστές μάρκες και καταστήματα ρούχων, μάρκες παπουτσιών, προιοντα ομορφιάς και υγείας, συμπληρώματα διατροφής κτλ.

Προσωπικά απο το Share A Sale, προωθώ προγράμματα hosting και εγγραφής domain.

– Περίπου €1000 προμηθειες απο ένα μόνο πρόγρμμα, δεν ειναι κακό..

Το καλό με το share a sale ειναι ότι αντί να είσαι γραμμένος σε 10 διαφορετικά προγράμματα συνεργατών (σε δέκα διαφορετικές ιστοσελίδες δηλαδή), και να πρέπει να τις επισκέπτεσε ολες μια μια καθε φορά που θέλεις να ελέγξεις τις προμηθειες σου, στο Share A Sale έχεις ολη τη πληροφορηση των πωλήσεων σου σε μία πλατφόρμα. Όλα τα affiliate links σου ειναι εκεί, όλα τα κουπόνια, όλα τα δημιουργικά. Αυτό σου προσφέρει ταχυτητα και οργάνωση.

Οι πληρωμές γίνονται μέσω Payoneer. Αν δέν εχεις, μπορείς να δημιουργήσεις λογαριασμό εδω.

Linkwise

To Linkwise ειναι το πρώτο και το μεγαλύτερο δίκτυο affiliate marketing στην Ελλάδα που σου προσφέρει πρόσβαση σε affiliate marketing προγράμματα Ελληνικών επιχειρήσεων.

Οι ”δυνατές” κατηγορίες του ειναι τα ηλεκτρονικά και η μόδα οπου μπορείς να αρχίσεις να προωθέις προιοντα απο γνωστά καταστήματα οπως MediaMrkt, Κωτσοβολος, eshop.gr, Raxevsky, ASOS, Attica, Attrativo, Celestino, Aegean, Olympic Air και πολλά άλλα.

– Στο Linkwise οι προμηθειες ειναι γύρω στο 10%

Ακόμα ενα πλεονέκτημα ειναι η πιό εύκολη επικοινωνία που μπορείς να έχεις με το προσωπικό της πλατφόρμας καθώς η επικοινωνία για οποιο προβλημα σου προκύψει ή οποιαδήποτε απορία έχεις θα γίνεται στα Ελληνικά.

Το Linkwise ειναι το ιδανικό δικτυο affiliate marketing εάν το target group σου ειναι άτομα απο Ελλάδα που τείνουν να ψωνίζουν απο Ελληνικά καταστήματα.

Clickbank

To Clickbank ειναι ένα απο τα πιό γνωστά affiliate δίκτυα με επίσης εκατοντάδες προιόντα σε διάφορα niche.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι κατα κύριο λόγο φιλοξενεί infoproducts – δηλαδη προιοντα που παρέχουν πληροφορίες οπως π.χ eBooks, trainings, οδηγούς για το πώς να κατασκευάσεις πράγματα, οδηγούς για το πώς να χάσεις κιλά, για το πώς να σταματήσεις τον πόνο στη πλάτη, πως να σχεδιάζεις, πώς να πάιζεις κιθάρα και ότι αλλο φανταστείς.

Οι κύριοι λόγοι που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα είναι διότι προσφέρει τεράστιες προμήθειες (μέχρι 75%) και είναι αξιόπιστο. Υπάρχει στην αγορά για πάνω απο 20 χρόνια.

Το σύνολο των προμηθειων μου απο το Clickbank για το 2021 και μέχρι στιγμής για το 2022.

Προσωπικά, τα τελευταία 3 χρόνια που το χρησιμοποιώ, δέν έχασα πληρωμή. Πάντα με πληρώνουν στην ώρα τους και όλα παν ρολόι.

Gearbest

To Gearbest είναι ακόμα ένα ”πολυκατάστημα” τύπου AliExpress το οποίο διάθέτει το δικό του προγραμμα συνεργατών.

Οπως και το Aliexpress, το Gearbest διαθέτει μια τεράστια γκάμα προιόντων, σε πολύ καλές τιμές και ολοι το γνωρίζουν – οσοι ασχολούντε με την τεχνολογία τουλάχιστον ή νοιώθουν άνετα να ψωνίζουν απο Κίνα.

Στιγμιότυπο απο το προγραμμα συνεργατών του Gearbest.

Επίσης το Gearbest προσφέρει προμήθειες μέχρι 14%, και πληρώνει με PayPal η τραπεζικό έμβασαμ οταν ο λογαριασμός σου φτάσει στα 50 δολάρια.

JVZoo

To JVZOO ειναι ενα affiliate δίκτυο παρόμοιο με το Clickbank. Δηλαδή, κατα κύριο λόγο, φιλοξενεί info-products τα οποία περιστρέφονται κυρίος γύρω απο το make money online niche, και το internet marketing tools κτλ.

Αν – σαν affiliate marketer – αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτό το niche – τότε ειναι ενα πολύ καλό δίκτυο για να ασχοληθείς.

Χωρίς προμηθειες; 😥

Οι πληρωμές γίνονται μέσω Payoneer, trolley και Wise – τα οποία ειναι διαθέσιμα σε Κυπρο και Ελλάδα.

Προσωπικά, δεν χρησιμοποιώ το JVZoo – όχι επειδη δεν ειναι καλό η κάτι – (αλλωστε το προτείνω σε αυτη τη λίστα) αλλά επείδή περισσότερο ασχολούμε με το Clickbank για software και infoproducts.

Markethealth

To MarketHealth ειναι ενα affiliate δικτυο το οποίο φιλοξενεί μόνο προιοντα που αφορούν τον τομέα της υγείας.

Αν εισαι affiliate στον τομέα της υγείας του δέρματος, του χάσιμου βάρους, της αντρικής υγείας, συμπληρώματα διατροφής κτλ, τότε το MarketHealth είναι ενα πολύ αξιόλογο δίκτυο για να εγγραφείς.

Στιγμιότυπο απο το προγραμμα συνεργατών του MarketHealth.

Το MarketHealth υπάρχει παρα πολλά χρόνια στο χώρο του affiliate marketing και ειναι αξιόπιστο στις πληρωμές του.

Μπορείς να πληρωθείς μέσω επιταγής, Skrill ή έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό κάθε δίμηνο.

Paykickstart

Το Paykickstart είναι ενα νέο σχετικά (αμα το συγκρινεις με αλλα δίκτυα σε αυτη τη λιστα) δίκτυο με προγραμματα συνεργατών.

Σε αυτο το δίκτυο θα βρείς περισσότερο προγράμματα (software) που αφορούν internet marketers.

Επιπλέον το Paykickstart είναι κάτι σας υβρίδιο. Εκτός απο τη πλατφόρμα οπου μπορείς να βρείς εκατοντάδες προιόντα για να προωθήσεις, προσφέρει και μια τεράστια γκάμα εργαλείων προς τις επιχειρίσεις για να τις βοηθήσούν να πουλήσουν περισσότερα.

Το συμπεριλαμβάνω σε αυτή τη λίστα με τα καλύτερα δίκτυα και προγραματα affiliate marketing διότι

 • Σε αφήνει να κάνεις ανάληψη σε κρυπτονομίσματα
 • Προσφέρει πολλές μεθόδους πληρωμών
 • Εχει πολύ φιλική εμπειρία χρήστη

Οι πληρωμές γίνονται μέσω PayPal, Payoneer, Τραπεζικό έμβασμα, επιταγή – ακόμα και κρυπτονομίσματα – μέσω του Coinbase payments.

Impact

To Impact ειναι ενας απο τους ”δεινόσαυρους” της βιομηχανίας του affiliate marketing. Η πλατφόρμα φιλοξενεί μερικά απο τα ποίο γνωστά brands ανα το παγκόσμιο – οπως πχ: HostGator, Envato, Semrush, Airbnb, Levis, Walmart, Ellesse, Best Buy, NBA, Adidas και εκατοντάδες αλλα.

Στιγμιότυπο απο το προγραμμα συνεργατών το Impact.

Σε αυτή τη πλατφόρμα θα βρείς προιόντα και υπηρεσίες απο όλα τους τομείς και κατηγορίες.

Οι πληρωμές γίνονται μέσω τραπεζικού εμβάσματος μόνο.

Τελικά Σχόλια

Οπως μερικοί ίσως έχουν προσέξει, έχω αφήσει έξω δίκτυα οπως το Amazon και το eBay.

Ο λόγος ειναι απλός..

Προσφέρουν γελοίες προμήθειες και γελοίους όρους.

Για παράδειγμα σκέψου σε ενα μήνα να προωθήσεις προιοντα αξίας $1000 και σαν προμηθεια να πάρεις μόνο $20 (2%).

Η τα cookie που αποθηκεύονται στον υπολογίστη του επισκέπτη που σύστησες μέσα απο ένα affiliate link σου, να αποθηκεύονται μόνο για μια μέρα.

Δηλαδη, εάν συστήσεις κάποιον σήμερα και αυτος ο κάποιος πάει και αγοράσει το προιόν αύριο (μετα απο 24 ώρες δηλαδή) εσύ δεν θα λάβεις τη προμήθεια σου.

Τα παραπάνω δίκτυα και προγράμματα affiliate marketing που προτείνω ομως, τα cookies τους αποθηκεύονται μέχρι και 90 μέρες (ναι, για κάποια προγράμματα στο Share A Sale μπορείς να πληρώθείς ακόμα και αν τα άτομα που σύστησες, επιστρέψουν στο κατάστημα και αγοράσουν κάτι μετά απο 3 μήνες) και προσφέρουν προμήθειες μέχρι και 75%.

Γι’αυτό, επέλεξε προσεκτικά τα δίκτυα ή προγράμματα affiliate marketing που θα συνεργαστείς.

Έχεις καποιο αλλο δίκτυο συνεργατών ή προγραμμα συνεργατών που έχεις προσωπικά ασχοληθεί και πιστεύεις ότι θα έπρεπε να βρίσκετε σε αυτη τη λίστα; Αν ναι, γράψε το στα σχόλια απο κάτω.

Δές Επίσης👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *