Τι είναι το Landing Page

τι είναι το landing page

Landing Page στα Ελληνικά μεταφράζεται ως ”σελίδα προσγείωσης”. Στην ουσία είναι η πρώτη σελίδα μιας ιστοσελίδας που θα δει (θα προσγειωθεί δηλαδή) ένας επισκέπτης από το διαδίκτυο.

Δηλαδή, ετοιμάζεις τη διαφήμιση σου στο Google Adwords και πρέπει να στέλνεις αυτους που θα κάνουν κλικ στη διαφήμιση σου, σε μια σελίδα.

Αυτή η σελίδα είναι το Landing Page σου.

Μια πιθανή συζήτηση που μπορεί να έχουν 2 Internet Marketers είναι:

  • Το conversion rate (μετατροπή επισκεπτών στο στόχο) του Landing Page μου είναι πολύ χαμηλό.
  • Ίσως θα πρέπει να αλλάξεις λίγο το landing page σου.

Άρα: Τι είναι το Landing Page = Πρώτη σελίδα που βλέπει ο επισκέπτης σου.

Αν και το hubspot δηλώνει οτι δεν θεωρεί Landing page μια οποιαδήποτε σελίδα στο διαδίκτυο, εντούτοις εγώ θα διαφωνήσω και θα ορίσω το τι είναι το Landing page λίγο διαφορετικά:

Κατά τη γνώμη μου, οποιαδήποτε σελίδα στο διαδίκτυο έχει ένα συγκεκριμένο στόχο μετατροπής του επισκέπτη, είναι και ένα Landing page.

Τι εννοώ στόχο:

Ποιο κάτω εχω βρει κάποια παραδείγματα landing page τα οποία έχουν όλα διαφορετικό στόχο.

Lead Capture Landing Page

Οι Lead Capture ή Lead Generation Landing Pages χρησιμοποιούνται από τους Internet Marketers για να συλλέξουν διάφορα δεδομένα από τον επισκέπτη, όπως – συνήθως – το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο μοναδικός στόχος της σελίδας αυτής, είναι να χτίσει μια βάση δεδομένων με αυτές τις πληροφορίες όπου θα επιτρέψει στον Internet Marketer να συνδεθεί μαζί του, να κτίσει εμπιστοσύνη μεταξύ του brand και του συνδρομητή,  και στο τέλος να εμπορευτεί μαζί του.

Το κοινό χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας Landing page είναι μια φόρμα εισαγωγής στοιχείων.

Τι είναι το Landing Page 8

img source

Τι είναι το Landing Page 7

img source

Τι είναι το Landing Page ?

img source

Τι είναι το Landing Page

img source

Άρα, ο στόχος αυτών των Landing page είναι να πάρουν τα στοιχεία του επισκέπτη.

Συστήνω να διαβάσεις και αυτό το αρθρο (ανοίγει σε νέο παράθυρο) που αφορά το email marketing και εξηγα πως μπορείς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου.

Click Through Landing Page

Τα Click Through Landing Pages έχουν ένα και μοναδικό στόχο:

Να κάνουν τον επισκέπτη να πατήσει πάνω σε ένα κουμπι, για να μεταφερθεί στην επόμενη σελίδα.

Δεν περιέχουν πολλές πληροφορίες για να μην συγχύσουν τον επισκέπτη, δεν έχουν περιττά Links που θα τραβήξουν τη προσοχή του επισκέπτη αλλού και επικεντρώνουν το περιεχόμενο τους στο κουμπί (Click To Action) που θα μεταφέρει τον επισκέπτη στην επόμενη σελίδα.

Να μερικά παραδείγματα:

Τι είναι το Landing Page 1

img source

Τι είναι το Landing Page 2

img source

Τι είναι το Landing Page 3

img source

Article Landing Page

Αυτά τα Landing Pages έχουν τη μορφή ενός άρθρου για να μην φαίνονται σαν εργαλείο πώλησης. Ο στόχος τους είναι να κάνουν τον επισκέπτη να διαβάσει το άρθρο – προσθέτοντας πιασάρικους τίτλους – και στην ουσία να προ-πωλήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία στον επισκέπτη.

Για παράδειγμα:

Είσαι ασφαλιστής και στοχεύεις τους χρήστες του διαδικτύου που ενδιαφέρονται για ”φτηνή ασφάλεια σπιτιού”.

Η διαφήμιση σου εμφανίζεται σε αυτούς που ψάχνουν αυτή τη λέξη κλειδί και όταν πατήσουν πάνω στη διαφήμιση σου, μεταφέρονται σε ένα άρθρο με τίτλο π.χ: ” Φτηνή Ασφάλεια; Να τι σου κρύβουν οι ασφαλιστές !

Πολύ πιασάρικος τίτλος, ε;

Τέλος-πάντων, ο επισκέπτης διαβάζει το άρθρο σου και στο τέλος υπάρχει ένα Call To Action κουμπί που παραπέμπει των αναγνώστη να επικοινωνήσει μαζί σου ΔΩΡΕΑΝ, για περισσότερες συμβουλές γύρω από την ασφάλεια σπιτιού.

Εσύ κέρδισες την εμπιστοσύνη του επισκέπτη σου και το conversion rate – πίστεψε με – θα είναι πολύ πιο μεγάλο πάρα αν τον έστελνες κατευθείαν στο homepage της ιστοσελίδας σου.

Να μερικά παραδείγματα Article Landing Page:

Τι είναι το Landing Page 4img source

Τι είναι το Landing Page 5

img source

Το 99% των επιχειρήσεων που διαφημίζουν στις μεγάλες ιστοσελίδες της Κύπρου (για Ελλάδα δεν ξέρω) δεν έχουν ιδέα (έτσι όπως στο λέω) του τι είναι τα landing page και πως αυτά μπορούν να μετατρέψουν τους επισκέπτες τους σε πελάτες.

Και δεν μιλώ μόνο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μιλώ για τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και οργανισμούς εκατομμυρίων.

Οι ”ειδικοί” που διαχειρίζονται τα budget των εταιρειών αυτών, ενώνουν απλά το banner της εταιρείας (το οποίο χρυσοπληρώνει η εταιρεία) με το homepage των εταιρειών, με αποτέλεσμα να έχουν μηδαμινό conversion rate και στην ουσία να πετούν τα λεφτά τους στον αέρα.

Τέλος πάντων…

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία όσον αφορά το τι είναι το landing page και τι όχι, τότε άφησέ το σχόλιο σου από κάτω για να σου απαντήσω δημόσια.

Στη σελίδα με τα εργαλεία μου, προτείνω μερικές υπηρεσίες για δημιουργία Landing Page που είναι φτηνά και σου επιτρέπουν να δημιουργείς επαγγελματικού τύπου Landing pages – σαν και αυτά που σου έδειξα πιο πάνω.

Επίσης θα χαρώ πολύ αν μοιραστείς αυτό το άρθρο με το κοινό σου. Είμαι σίγουρος θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι μοιράζεσαι ποιοτικό περιεχόμενο μαζί τους.

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of