Sharing is caring!

Landing Page στα Ελληνικά μεταφράζεται ως ”σελίδα προσγείωσης”. Στην ουσία είναι η πρώτη σελίδα μιας ιστοσελίδας που θα δει (θα προσγειωθεί δηλαδή) ένας επισκέπτης από το διαδίκτυο.

Δηλαδή, ετοιμάζεις τη διαφήμιση σου στο Google Adwords ή σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα αποφασισεις να διαφημισεις και οταν καποιος κανει κλικ πανω στην διαφήμιση σου, θα ‘μεταφερθει σε μια σελίδα.

Αν και το hubspot δηλώνει οτι δεν θεωρεί Landing page μια οποιαδήποτε σελίδα στο διαδίκτυο, εντούτοις εγώ θα διαφωνήσω και θα ορίσω το τι είναι το Landing page λίγο διαφορετικά:

Κατά τη γνώμη μου, οποιαδήποτε σελίδα στο διαδίκτυο έχει ένα συγκεκριμένο στόχο μετατροπής του επισκέπτη, είναι και ένα Landing page.

Τι εννοώ στόχο:

Ποιο κάτω εχω βρει κάποια παραδείγματα landing page τα οποία έχουν όλα διαφορετικό στόχο.

Τα δικά μου τα landing pages – οποιασδήποτε μορφης – τα κατασκευάζω με την πλατφόρμα email marketing της MailerLite. Ειναι πολυ ευκολο να φτιαξεις Landing pages με την συγκεκριμένη πλατφόρμα καθώς είναι πολύ φιλική με τους νέους χρηστες οι οποίοι μπορούν με απλές κινήσεις να φτιαξουν οποιοδηποτε Landing page θέλουν.

Το καλύτερο ειναι οτι τα Landing pages φιλοξενουνται σε server της MailerLite. Αυτο σημαινει οτι δεν χρειαζεται να εχεις κάν δικη σου ιστοσελίδα για να ξεκινήσεις. Αν θές να μάθεις περισσότερα πατα εδώ.

Lead Capture Landing Page

Οι Lead Capture ή Lead Generation Landing Pages χρησιμοποιούνται από τους Internet Marketers για να συλλέξουν διάφορα δεδομένα από τον επισκέπτη, όπως – συνήθως – το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο μοναδικός στόχος της σελίδας αυτής, είναι να χτίσει μια βάση δεδομένων με αυτές τις πληροφορίες όπου θα επιτρέψει στον Internet Marketer να συνδεθεί μαζί του, να κτίσει εμπιστοσύνη μεταξύ του brand και του συνδρομητή,  και στο τέλος να εμπορευτεί μαζί του.

Το κοινό χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας Landing page είναι μια φόρμα εισαγωγής στοιχείων.

Άρα, ο στόχος αυτών των Landing page είναι να πάρουν τα στοιχεία του επισκέπτη.

Συστήνω να διαβάσεις και αυτό το άρθρο (ανοίγει σε νέο παράθυρο) που αφορά το email marketing και εξηγη πως μπορείς να αυξήσεις τις πωλησεις σου.

Click Through Landing Page

Τα Click Through Landing Pages έχουν ένα και μοναδικό στόχο:

Να κάνουν τον επισκέπτη να πατήσει πάνω σε ένα κουμπι, για να μεταφερθεί στην επόμενη σελίδα.

Δεν περιέχουν πολλές πληροφορίες για να μην συγχύσουν τον επισκέπτη, δεν έχουν περιττά Links που θα τραβήξουν τη προσοχή του επισκέπτη αλλού και επικεντρώνουν το περιεχόμενο τους στο κουμπί (Click To Action) που θα μεταφέρει τον επισκέπτη στην επόμενη σελίδα.

Να μερικά παραδείγματα:

Article Landing Page

Αυτά τα Landing Pages έχουν τη μορφή ενός άρθρου για να μην φαίνονται σαν εργαλεία πώλησης. Ο στόχος τους είναι να κάνουν τον επισκέπτη να διαβάσει το άρθρο – προσθέτοντας πιασαρικους τιτλους – και στην ουσία να προπωλήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία στον επισκέπτη.

Για παράδειγμα:

Είσαι ασφαλιστής και στοχεύεις τους χρήστες του διαδικτύου που ενδιαφέρονται για ”φτηνή ασφάλεια σπιτιού”.

Η διαφήμιση σου εμφανίζεται σε αυτούς που ψάχνουν αυτή τη λέξη κλειδί και όταν πατήσουν πάνω στη διαφήμιση σου, μεταφέρονται σε ένα άρθρο με τίτλο π.χ: ”Φτηνή Ασφάλεια; Να τι σου κρύβουν οι ασφαλιστές!”

Πολύ πιασάρικος τίτλος, ε;

Τέλος-πάντων, ο επισκέπτης διαβάζει το άρθρο σου και στο τέλος υπάρχει ένα Call To Action κουμπί που παραπέμπει των αναγνώστη να επικοινωνήσει μαζί σου ΔΩΡΕΑΝ, για περισσότερες συμβουλές γύρω από την ασφάλεια σπιτιού.

Εσύ κέρδισες την εμπιστοσύνη του επισκέπτη σου και το conversion rate – πίστεψε με – θα είναι πολύ πιο μεγάλο πάρα αν τον έστελνες κατευθείαν στο homepage της ιστοσελίδας σου.

Να μερικά παραδείγματα Article Landing Page:

Το 99% των επιχειρήσεων που διαφημίζουν στις μεγάλες ιστοσελίδες της Κύπρου (για Ελλάδα δεν ξέρω) δεν έχουν ιδέα (έτσι όπως στο λέω) του τι είναι τα landing page και πως αυτά μπορούν να μετατρέψουν τους επισκέπτες τους σε πελάτες.

Και δεν μιλώ μόνο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μιλώ για τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και οργανισμούς εκατομμυρίων.

Οι ”ειδικοί” που διαχειρίζονται τα budget των εταιρειών αυτών, συνδεουν απλά το banner της εταιρείας (το οποίο χρυσοπληρώνει η εταιρεία) με το homepage της.

Το αποτέλεσμα;

Μηδενικο conversion rate και στην ουσία να πετούν τα λεφτά τους στον αέρα.

Τέλος πάντων…

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία όσον αφορά το τι είναι το landing page και τι όχι, τότε άφησέ το σχόλιο σου από κάτω για να σου απαντήσω δημόσια.

Στη σελίδα με τα εργαλεία μου, προτείνω μερικές υπηρεσίες για δημιουργία Landing Page που είναι φτηνά και σου επιτρέπουν να δημιουργείς επαγγελματικού τύπου Landing pages – σαν και αυτά που σου έδειξα πιο πάνω.

Επίσης θα χαρώ πολύ αν μοιραστείς αυτό το άρθρο με το κοινό σου. Είμαι σίγουρος θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι μοιράζεσαι ποιοτικό περιεχόμενο μαζί τους.

featured image created by stories – www.freepik.com

Επόμενο Άρθρο



👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *