Sharing is caring!

Όταν λέω “το δικό σου Blog”, δεν εννοώ μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για την επιχείρηση ή το brand που αντιπροσωπεύεις.

Η δημιουργία ενός blog θα σε βοηθήσει στο να συνδεθείς με το κοινό που σε ενδιαφέρει και να αναπτύξεις ένα φτηνό κανάλι επικοινωνίας μαζί του, αφού το κόστος για τη κατασκευή ενός blog ανέρχεται περίπου στα €10 για την εγγραφη domain και στη συνέχεια από €50 – €80 το χρόνο για την ενοικίαση server που θα φιλοξενείται η ιστοσελίδα σου.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γιατί η δημιουργία ενός blog είναι από τις πιο ”σοφές” κινήσεις που θα κάνεις ποτέ. Σε αυτό το άρθρο θα σου εξηγήσω τους 7 – κατά τη γνώμη μου – πιο σημαντικούς λόγους που πρέπει άμεσα να αρχίσεις το δικό σου blog.

Γιατι Να Αρχίσεις το Δικό σου Blog

1. Γίνε αυθεντία στο τομέα σου.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Φαντάσου πως θα σε εκλαμβάνει το κοινό που θέλεις να στοχεύσεις, αμα μάθει ότι έχεις ένα δικό σου blog, μια δική σου ιστοσελίδα.

Σε προσωπικό επίπεδο, αυτό θα εκτοξεύσει τις “μετοχές σου” στα ύψη γιατί θα μπορέσεις να αναδείξεις τις γνώσεις σου και να ανοίξεις περισσότερους δρόμους για τη καριέρα σου.

Πολλές φορές έχεις τόσα πολλά να πεις, άλλα δεν σου δίνετε η ευκαιρία. Τώρα όμως μπορείς να δείξεις τις γνώσεις που διαθέτεις σε ένα συγκεκριμένο θέμα και να τοποθετηθείς στο μυαλό των αναγνωστών σου ως αυθεντία.

Το ίδιο ισχύει αν το blog αντιπροσωπεύει ένα brand ή μια επιχείρηση.

Αν εισαι επιχείρηση και απαντάς ερωτήματα των καταναλώτων (και πιθανών πελάτων σου) και τους βοηθάς να βρισκουν λύσεις μέσα από διάφορα άρθρα – δείχνεις πόσο πολύ γνωρίζεις το αντικείμενο σου.

2. Περισσότεροι επισκέπτες στην ιστοσελίδα σου

Μια έρευνα  απο το Hubspot έδειξε ότι οι ιστοσελίδες και επιχειρήσεις που έχουν το δικό τους blog έχουν μέχρι και 55% περισσότερους επισκέπτες από επιχειρήσεις που δεν έχουν το δικό τους blog.

blog.data.visitors.2
Πηγή Εικόνας: hubspot.com

Ο λόγος είναι απλός. SEO

H δουλειά της Google είναι να εμφανίζει τα καλύτερα αποτελέσματα στις αναζητήσεις των χρηστών της. Εαν εσύ μέσα από τα άρθρα σου δίνεις λύσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα που μπορεί να υπάρχουν γύρω από το τομέα σου, τότε το blog σου θα εμφανίζετε ψηλά στα αποτελέσματα της Google και των υπολοίπων μηχανών αναζήτησης.

Αυτό σημαίνει περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σου και πιθανών σε περισσότερα leads και πωλήσεις.

3. Περισσότερες πωλήσεις

Όπως σου είπα πιο πάνω περισσότερες επισκέψεις στην ιστοσελίδα σου σημαίνει περισσότερες πωλήσεις.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα διαφόρων επιχειρήσεων που μπορούν να επωφεληθούν από ένα blog.

 • Διαδικτυακό κατάστημα εσώρουχων. Γράφεις άρθρα σχετικά με τη γυναίκα, τη σωστή εφαρμογή των εσώρουχων, τα 15 πιο καυτά εσώρουχα αυτη τη σεζον, τα διάφορα μεγέθη του στήθους και ποιο είναι το κατάλληλο στηθόδεσμο κτλ. Άτομα που ενδιαφέρονται για αυτο το θέμα”προσγειώνονται” στο blog σου. Αυτά τα άρθρα, κατευθύνουν τους επισκέπτες στα δικά σου προιόντα.
 • Διατροφολόγος. Γράφεις σχετικά με ότι έχει σχέση με τη σωστή διατροφή και την υγεία. Μορφώνεις το κόσμο, δείχνεις τις γνώσεις σου, τοποθετείσαι ως αυθεντία στο τομέα σου, σε εμπιστεύονται. Έχεις στοιχεία επικοινωνίας και λαμβάνεις νέους πελάτες.
 • Φιλόλογος. Έχεις να κάνεις με παιδιά. Γράφεις σχετικά με την σωστή επικοινωνία με τους μαθητές, για το εκπαιδευτικό σύστημα, απόψεις για διάφορα θέμα εκπαίδευσης, συμβουλές προς τους γονιούς, σωστός τρόπος διαβάσματος, υγεία των παιδιών. Δείχνεις τις γνώσεις σου, χτίζεις όνομα και ο κόσμος σε προτιμά.
 • Γυμναστής. Γράφεις για Bodybuilding, χάσιμο βάρους, six pack, γυμναστική και διατροφή και ισχύουν όλα τα ωφελήματα που λαμβάνεις που μιλήσαμε πιο πάνω.
 • Διαφημιστικό γραφείο. Ε, καλά.. Με τόση άγνοια στα θέματα μάρκετινγκ και διαφήμισης που υπάρχει εκεί έξω, θα το κάψεις το keyboard με τα εκατοντάδες άρθρα που μπορείς να γράψεις. Σκέψου την εικόνα που θα κτίσει το διαφημιστικό σου γραφείο έναντι των ανταγωνιστών σου.

Καθώς σέρφαρα στο διαδίκτυο, ”έπεσα” πάνω σε ένα πολύ χρήσιμο Infographic σχετικά με τo πόσο επηρεάζουν τα blog την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών.

Το infographic δεν διευκρινίζει εάν αφορά τις Online ή offline αγορές, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι τα περισσότερα blog, όταν προτείνουν προϊόντα και υπηρεσίες, πιθανών να έχουν κάποιο κέρδος – τότε θεωρώ ότι ισχύει περισσότερο για Online αγορές.

Το Ιnfographic αυτό, έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία ερευνών Dynata (πρώην Research Now) η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και η οποία έκανε μια 10-λεπτη διαδικτυακή έρευνα ανάμεσα σε 1000 άτομα που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαβάζουν blog τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Να μερικά πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά που φαίνονται στο Infographic.

 • Το 84% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν αγοράσει προϊόντα βάση της περιγραφής που διάβασαν σε ένα blog.
 • Προτιμώνται οι αγορές φτηνών προϊόντων, αφού το 50% των ερωτηθέντων έχουν αγοράσει προϊόντα αξίας από £1 – £50.
 • Το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αγόρασε προϊόντα που σχετίζονται με το σπίτι τους.
 • Το 46% των ερωτηθέντων διαβάζει blog για να κάνει έρευνα αγοράς.
 • Απ’ οτι φαίνεται, οι ηλικίες 18 – 35 στρέφονται πρώτα σε blog για πληροφορίες που ενδέχεται να επηρεάσουν τις αγοραστικές τους συνήθειες.
 • Οι άντρες προτιμούν να επισκεφθούν πρώτα ένα blog και μετά να ρωτήσουν φίλους και συναδέλφους για πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν, ενώ οι γυναίκες προτιμούν να απευθυνθούν πρώτα σε φίλες και συναδέλφους και μετά σε κάποιο blog.
Infographic Blog influence

Αρχιτεκτονικά Γραφεία, Καρδιολογικά κέντρα, Αισθητικοί, Προϊόντα Ομορφιάς, Κρέμες αντιγήρανσης, Μάγειρες..

Τα πάντα και οι πάντες αναπτύσσοντας ένα blog μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους προωθώντας τις γνώσεις τους, βοηθώντας κόσμο και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού.

4. Φθηνή και Άμεση Επικοινωνία

Η δημιουργία ενός blog θα σου επιτρέψει να έχεις καλύτερη επικοινωνία με τους υφιστάμενους πελάτες σου, με τους πιθανούς πελάτες σου, με το κοινό που στοχεύεις και με άτομα που έχουν τις ίδιες απόψεις και χόμπι με εσένα.

Επίσης μέσα από ένα blog οι θα μπορείς να ενημερώνεις το κοινό σου με τα νέα της εταιρείας σου, νέα προϊόντα που προσθέτεις στη γκάμα σου και γενικά με περιεχόμενο που θα προωθεί έμμεσα και άμεσα τα προϊόντα σου και την εταιρεία σου.

Εδώ σημείωσε ότι τεράστιο ρόλο θα συνεισφέρει το email marketing, αφού μαζεύοντας τα email των επισκεπτών του blog σου μπορείς να κτίσεις ένα κανάλι επικοινωνίας που θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και ΑΜΕΣΟ.

Επιπλέον, σημείωσε ότι αν επισκέπτονται το blog σου μερικές χιλιάδες ατομα το μήνα, σκέψου τη δωρεάν προβολη που θα λαμβάνει το brand σου.

5. Έξτρα εισόδημα

Είτε είσαι εταιρεία, είτε απλά ένα άτομο που γράφει για hobby, μπορείς να βγάζεις ένα επιπλέον εισόδημα από το blog σου με διάφορους τρόπους όπως:

 • Διαφημίσεις Google Adsense
 • Αποστολή sponsored emails στη λίστα σου
 • Banner στο newsletter σου
 • Affiliate links μέσα στα άρθρα σου
 • Sponsored Content
 • Δημιουργία δικών σου προϊόντων όπως eBooks, και εκπαιδευτικά βίντεο

Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει το δικό του blog πάνω σε οποιοδήποτε θέμα και να αρχίσει να βγάζει λεφτά μέσα από το affiliate marketing.

Παραδειγμα

Σου αρέσει η μόδα και δημιουργείς το δικό σου μπλογκ. Διάφορες ιστοσελίδες στο shareasale.com ή στο Linkwise (που ειναι και Ελληνικό) σου προσφέρουν τη δυνατότητα να εγγραφείς σαν affiliate και να προωθείς τα προϊόντα τους μέσα από τα άρθρα σου.

Για κάθε αγορά που γίνετε μέσα από ένα affiliate link σου, παίρνεις προμήθεια από 5% – 15%.

Blog μπορείς να κάνεις για οτιδήποτε, ακόμα και για το πως να μεγαλώνεις ντομάτες..

Μη γελάς…

Σε πληροφορώ ότι ο συγκεκριμένος τομέας έχει πολύ ζήτηση. Μονο με το Google Adsense μπορείς να βγάζεις καλά λεφτά κάθε μήνα..

Να ένα screen-shot από το Google Keyword Planner που δείχνει το μέσο όρο αναζήτησης φράσεων που έχουν σχέση με το πως να μεγαλώνεις ντομάτες.

google keyword tool grow tomatoes

Να και ένα άλλο screen-shot που δείχνει διάφορα blog υπάρχουν στο συγκεκριμένο τομέα.

google results how to grow tomatoes

6. Θα μάθεις να διαβάζεις και να γράφεις καλύτερα

Να διατηρείς ένα blog δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση.

Τις περισσότερες φορές όμως, αυτοί που εμπλέκονται στο ”κόσμο” των blog, ”αναγκάζονται” να διαβάζουν πολλά άλλα blog, άλλοτε για έμπνευση και άλλοτε άπλα επειδή τους αρέσει ο τρόπος γραφής κάποιου άλλου blogger.

Με το συνεχές διάβασμα, εκτός του ότι ακονίζεις το μυαλό σου και μορφώνεσαι, μαθαίνεις και να διαβάζεις πιο γρήγορα και πιο σωστά.

Όσον αφορά το γράψιμο, είναι κοντά στο μυαλό ότι θα αναπτυχθείς και σε αυτό το τομέα. Από το πολύ γράψιμο, θα αρχίσεις να γίνεσαι καλύτερος μέρα με τη μέρα.

Επίσης, πέρα από το διάβασμα και το γράψιμο, υπάρχουν και άλλοι τομείς που ένα blog θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς, όπως η παραγωγικοτητα, διαχείριση χρόνου, η ανάπτυξη ιδεών και η δημιουργικότητα.

Όλα αυτά, σε βοηθούν σαν άνθρωπο και στην περίπτωση μια επιχείρηση ίσως βοηθήσει τους υπαλλήλους της να αναπτυχθούν σε όλους τους προαναφερθέντες τομείς.

7. Θα γνωρίσεις νέο κόσμο

Είτε είναι μέσα από σχόλια που θα αφήνουν στο blog σου ή που θα αφήνεις εσύ σε άλλα, είτε είναι μέσω email ή κοινωνικά δίκτυα, θα μείνεις έκπληκτος το πόσο σύντομα μπορείς να γνωρίσεις νέα άτομα στο διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο είναι μια ”μεγάλη γειτονιά” όπου ο κάθε ένας μπορεί να γνωρίσει ένα άλλο άτομο που μένει 15 εκατομμυρια σπίτια παρακάτω .

Οι γνωριμίες αυτές είναι σχέσεις οι οποίες ”ψάχνουν” να βοηθήσουν η μια την άλλη. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να διαβάσει ένα άρθρο σου και τι πρόταση μπορεί να βρεθεί μπροστά σου.

Τελικά Σχόλια

Τελικά; Εσύ τι πιστεύεις; Αξίζει να αρχίσεις το δικό σου blog;

Παντως, αμα θέλεις μπορείς να αρχίσεις το δικό σου blog με πολύ εύκολο τρόπο.



👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *