7 Λόγοι Γιατι Πρέπει να Αρχίσεις το Δικό σου Blog

Κοινοποίησε το

Όταν λέω << το δικό σου Blog >>, δεν εννοώ μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για την επιχείρηση ή το Brand που αντιπροσωπεύεις. Η δημιουργία ενός blog θα σε βοηθήσει στο να συνδεθείς με το κοινό που σε ενδιαφέρει και να αναπτύξεις ένα φτηνό κανάλι επικοινωνίας μαζί του, αφού το κόστος για τη κατασκευή ενός blog ανέρχεται περίπου στα €10 για την εγγραφη domain και στη συνέχεια από €50 – €80 το χρόνο για την ενοικίαση server που θα φιλοξενείται η ιστοσελίδα σου.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γιατί η δημιουργία ενός blog είναι από τις πιο ”σοφές” κινήσεις που θα κάνεις ποτέ. Σε αυτό το άρθρο θα σου μιλήσω για τους 7 – κατά τη γνώμη μου – πιο σημαντικούς λόγους που πρέπει άμεσα να αρχίσεις το δικό σου blog.

Κάνε κάθε καμπάνια καλύτερη από την τελευταία με το GetResponse! Παρακολούθα τις εγγραφες, τα κλικ, τις πωλήσεις σου και πολλά άλλα!

1. Γίνε αυθεντία στο τομέα σου.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Φαντάσου πως θα σε εκλαμβάνει το κοινό που θέλεις να στοχεύσεις, αμα μάθει ότι έχεις ένα δικό σου blog, μια δική σου ιστοσελίδα. Σε προσωπικό επίπεδο, αυτό θα εκτοξεύσει τις μετοχές σου στα ύψη γιατί θα μπορέσεις να αναδείξεις τις γνώσεις σου και να ανοίξεις περισσότερους δρόμους για τη καριέρα σου.

Πολλές φορές έχεις τόσα πολλά να πεις, άλλα δεν σου δίνετε η ευκαιρία. Τώρα όμως μπορείς να δείξεις τις γνώσεις που διαθέτεις σε ένα συγκεκριμένο θέμα και να τοποθετηθείς στο μυαλό των αναγνωστών σου ως αυθεντία στο τομέα αυτό.

Το ίδιο ισχύει αν το blog αντιπροσωπεύει ένα brand ή μια επιχείρηση. Μιλώντας για το τομέα σου διαρκώς και βοηθώντας τους αναγνώστες σου μέσα από διάφορα γ@ματα άρθρα – με το να τους λύνεις απορίες και να τους καθοδηγείς – δείχνεις πόσο πολύ ξέρεις το αντικείμενο σου.

2. Περισσότεροι επισκέπτες στην ιστοσελίδα σου.

Μια έρευνα  απο το Hubspot έδειξε ότι οι ιστοσελίδες και επιχειρήσεις που έχουν το δικό τους blog έχουν μέχρι και 55% περισσότερους επισκέπτες από επιχειρήσεις που δεν έχουν το δικό τους blog.

blog.data.visitors.2

Πηγή Εικόνας: hubspot.com

Ο λόγος είναι απλός. SEO

H δουλειά της Google είναι να εμφανίζει τα καλύτερα αποτελέσματα στις αναζητήσεις των χρηστών της. Εαν εσύ μέσα από τα άρθρα σου δίνεις λύσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα που μπορεί να υπάρχουν γύρω από το τομέα σου, τότε το blog σου θα εμφανίζετε ψηλά στα αποτελέσματα της Google και των υπολοίπων μηχανών αναζήτησης.

Αυτό σημαίνει περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σου και μεταφράζετε σε νέους πελάτες και περισσότερες πωλήσεις, αφού κάποιος που μπορεί να ψάχνει για πληροφορίες για ένα θέμα και ”πέσει” πάνω στο blog σου, το πιο πιθανών θα αναζητήσει και τις υπηρεσίες αυτουνού που του παρέχει τη γνώση.

3. Περισσότερες πωλήσεις

Όπως σου είπα πιο πάνω περισσότερες επισκέψεις στην ιστοσελίδα σου σημαίνει περισσότερες πωλήσεις.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα διαφόρων επιχειρήσεων που μπορούν να επωφεληθούν από ένα blog.

Διαδικτυακό κατάστημα εσώρουχων.

Γράφεις άρθρα σχετικά με τη γυναίκα, τη σωστή εφαρμογή των εσώρουχων, τα 15 πιο καυτά εσώρουχα για το 2014, τα  διάφορα μεγέθη του στήθους και ποιο είναι το κατάλληλο στηθόδεσμο. Άτομα που ενδιαφέρονται, ”προσγειώνονται” στο blog σου και τους κατευθύνεις στο eshop σου η σε μια σελίδα επικοινωνίας.

Διατροφολόγος.

Γράφεις σχετικά με ότι έχει σχέση με τη σωστή διατροφή και την υγεία. Μορφώνεις το κόσμο, δείχνεις τις γνώσεις σου, τοποθετείσαι ως αυθεντία στο τομέα σου, σε εμπιστεύονται. Έχεις στοιχεία επικοινωνίας και λαμβάνεις νέους πελάτες.

Φιλόλογος.

Έχεις να κάνεις με παιδιά. Γράφεις σχετικά με την σωστή επικοινωνία με τους μαθητές, για το εκπαιδευτικό σύστημα, απόψεις για διάφορα θέμα εκπαίδευσης, συμβουλές προς τους γονιούς, σωστός τρόπος διαβάσματος, υγεία των παιδιών. Δείχνεις τις γνώσεις σου, χτίζεις όνομα και ο κόσμος σε προτιμά.

Γυμναστής.

Γράφεις για Bodybuilding, χάσιμο βάρους, six pack, γυμναστική και διατροφή και ισχύουν όλα τα ωφελήματα που λαμβάνεις που μιλήσαμε πιο πάνω.

Διαφημιστικό γραφείο.

Ε, καλά.. Με τόση άγνοια στα θέματα μάρκετινγκ και διαφήμισης που υπάρχει εκεί έξω, θα το κάψεις το keyboard με τα εκατοντάδες άρθρα που μπορείς να γράψεις. Σκέψου την εικόνα που θα κτίσει το διαφημιστικό σου γραφείο έναντι των ανταγωνιστών σου.

Να σου πω εγώ?

Την Εικόνα του ΕΙΔΙΚΟΥ !

Να, όπως ο Μαμαλάκης.

mamalakis
Πηγή Εικόνας: gossip-tv.gr

Αρχιτεκτονικά Γραφεία, Καρδιολογικά κέντρα, Αισθητικοί, Προϊόντα Ομορφιάς, Κρέμες αντιγήρανσης, Μάγειρες.. Τα πάντα και οι πάντες αναπτύσσοντας ένα blog μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους προωθώντας τις γνώσεις τους, βοηθώντας κόσμο και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού.

3. Φθηνή και Άμεση Επικοινωνία

Η δημιουργία ενός blog θα σου επιτρέψει να έχεις καλύτερη επικοινωνία με τους υφιστάμενους πελάτες σου, με τους πιθανούς πελάτες σου, με το κοινό που στοχεύεις και με άτομα που έχουν τις ίδιες απόψεις και χόμπι με εσένα.

Επίσης μέσα από ένα blog οι θα μπορείς να ενημερώνεις το κοινό σου με τα νέα της εταιρείας σου, νέα προϊόντα που προσθέτεις στη γκάμα σου και γενικά με περιεχόμενο που θα προωθεί έμμεσα και άμεσα τα προϊόντα σου και την εταιρεία σου.

Εδώ σημείωσε ότι τεράστιο ρόλο θα συνεισφέρει το email marketing, αφού μαζεύοντας τα email των επισκεπτών του blog σου μπορείς να κτίσεις ένα κανάλι επικοινωνίας που θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και ΑΜΕΣΟ.

4. Έξτρα εισόδημα

Είτε είσαι εταιρεία, είτε απλά ένα άτομο που γράφει για hobby, μπορείς να βγάζεις ένα επιπλέον εισόδημα από το blog σου με διάφορους τρόπους όπως:

  • Διαφημίσεις Google Adsense,
  • Αποστολή sponsored emails στη λίστα σου,
  • Banner στο newsletter σου,
  • Affiliate links μέσα στα άρθρα σου,
  • Sponsored Content
  • Δημιουργία δικών σου προϊόντων όπως eBooks, και εκπαιδευτικά βίντεο

Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει το δικό του blog πάνω σε οποιοδήποτε θέμα και να αρχίσει να βγάζει λεφτά μέσα από το affiliate marketing.

Παραδειγμα

Σου αρέσει η μόδα και δημιουργείς το δικό σου μπλογκ. Διάφορες ιστοσελίδες στο shareasale.com ή στο Linkwise (που ειναι και Ελληνικό) σου προσφέρουν τη δυνατότητα να εγγραφείς σαν affiliate και να προωθείς τα προϊόντα τους μέσα από τα άρθρα σου. Για κάθε αγορά που γίνετε μέσα από ένα affiliate link σου, παίρνεις προμήθεια από 5% – 15%.

Blog μπορείς να κάνεις για οτιδήποτε, ακόμα και για το πως να μεγαλώνεις ντομάτες..

Μη γελάς…

Σε πληροφορώ ότι ο συγκεκριμένος τομέας έχει πολύ ζήτηση. Μονο με το Google Adsense μπορείς να βγάζεις καλά λεφτά κάθε μήνα..

Να ένα screen-shot από το Google Keyword Planner που δείχνει το μέσο όρο αναζήτησης φράσεων που έχουν σχέση με το πως να μεγαλώνεις ντομάτες.

google keyword tool grow tomatoes

Να και ένα άλλο screen-shot που δείχνει διάφορα blog υπάρχουν στο συγκεκριμένο τομέα.

google results how to grow tomatoes

6. Θα μάθεις να διαβάζεις και να γράφεις καλύτερα.

Να διατηρείς ένα blog δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Τις περισσότερες φορές όμως, αυτοί που εμπλέκονται στο ”κόσμο” των blog, ”αναγκάζονται” να διαβάζουν πολλά άλλα blog, άλλοτε για έμπνευση και άλλοτε άπλα επειδή τους αρέσει ο τρόπος γραφής κάποιου άλλου blogger.

Με το συνεχές διάβασμα, εκτός του ότι ακονίζεις το μυαλό σου και μορφώνεσαι, μαθαίνεις και να διαβάζεις πιο γρήγορα και πιο σωστά. Όσον αφορά το γράψιμο, είναι κοντά στο μυαλό ότι θα αναπτυχθείς και σε αυτό το τομέα. Από το πολύ γράψιμο, θα αρχίσεις να γίνεσαι καλύτερος μέρα με τη μέρα.

Επίσης, πέρα από το διάβασμα και το γράψιμο, υπάρχουν και άλλοι τομείς που ένα blog θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς, όπως η παραγωγικοτητα, διαχείριση χρόνου, η ανάπτυξη ιδεών και η δημιουργικότητα.

Όλα αυτά, σε βοηθούν σαν άνθρωπο και στην περίπτωση μια επιχείρηση ίσως βοηθήσει τους υπαλλήλους της να αναπτυχθούν σε όλους τους προαναφερθέντες τομείς.

7. Θα γνωρίσεις νέο κόσμο

Είτε είναι μέσα από σχόλια που θα αφήνουν στο blog σου ή που θα αφήνεις εσύ σε άλλα, είτε είναι μέσω email ή κοινωνικά δίκτυα, θα μείνεις έκπληκτος το πόσο σύντομα μπορείς να γνωρίσεις νέα άτομα στο διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο είναι μια ”μεγάλη γειτονιά” όπου ο κάθε ένας μπορεί να γνωρίσει ένα άλλο άτομο που μένει 15 000 021 σπίτια παρακάτω .

Οι γνωριμίες αυτές είναι σχέσεις οι οποίες ”ψάχνουν” να βοηθήσουν η μια την άλλη. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να διαβάσει ένα άρθρο σου και τι πρόταση μπορεί να βρεθεί μπροστά σου.


Τελικά; Εσύ τι πιστεύεις; Αξίζει το κόπο να αρχίσεις το δικό σου blog;

Μπορείς να αρχίσεις το δικό σου blog – εάν σε ενδιαφέρει – με πολύ εύκολο τρόπο. Έχω ετοιμάσει ένα βίντεο,  που θα σου δείξει πως να αρχίσεις το δικό σου blog εύκολα και απλά. Εσυ απλά, σκέψου το ονομα  της νέας σου ιστοσελίδας 🙂 Δες το Βίντεο Εδώ

Δες επίσης

Οι 5 Καλύτερες Υπηρεσίες Email Marketing για Bloggers και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις καλύτερες υπηρεσίες email marketing για bloggers και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη κατηγορία εργαλείων είναι τεράστια, αφου υπάρχουν – στη κυριολεξία – εκατοντάδες πλατφόρμες…

Hostinger Review: Πλεονεκτηματα / Μειονεκτηματα

Αποφάσισα να δοκιμάσω την Hostinger και να γραψω αυτο το Hostinger Review επειδη μου εκανε τρομερή εντύπωση η εμπειρία του χρήστη, τα γενναιοδωρα χαρακτηριστικά που προσφέρει με το κάθε πακέτο…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.