Sharing is caring!

Σε αυτo το post, θα αξιολογήσω την 1Gbits – έναν πάροχο φιλοξενίας που ειδικεύεται στην Dedicated και VPS φιλοξενία.

Θα μάθεις τι μου άρεσε και τι όχι, καθως και τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της 1Gbits που πρέπει να γνωρίζεις.

Από την ποιότητα της υποστήριξης πελατών, ως τη τεχνολογία που χρησιμοποιεί, το κόστος και τη συνολική αξιοπιστία, θα τα καλύψω όλα ώστε να μπορέσειςνα πάρεις μια τεκμηριωμένη απόφαση – σε περιπτωση που ψαχνεις για dedicated servers ή VPS hosting.

Ποια ειναι η 1GBits?

Στιγμιότυπο απο την οικοσελίδα του 1gbps
– Στιγμιότυπο απο την οικοσελίδα του 1gbps

Η 1GBits Hosting είναι μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας διακομιστών. Οι υπηρεσίες της είναι βασισμένες σε κορυφαία 20 Data Centers ανα το παγκοσμιο, με υψηλής ταχύτητας συνδέσεις σε όλο τον κόσμο και το πιο πρόσφατο hardware από κορυφαίους παρόχους.

Προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες, όπως:

  • Dedicated Server Hosting: Η φιλοξενία των αφιερωμένων διακομιστών της βρίσκεται σε περισσότερα από 20 κορυφαία data centers και βρίσκεται σε περισσότερες από 15 χώρες.
  • VPS Hosting: Με τις λύσεις VPS της 1Gbits, θα έχετε αφιερωμένους πόρους για να διαχειρίζεστε την καθημερινή σας διαδικασία.
  • Colocation: Η 1Gbits είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους διακομιστές σας στην υποδομή της.
  • Remote Desktop: Το Remote Desktop είναι μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες λειτουργίες των λειτουργικών συστημάτων Microsoft Windows1.
  • Game Server: Οι διακομιστές παιχνιδιών είναι επαγγελματικές λύσεις για χρήστες που σκοπεύουν να μοιραστούν παγκοσμίως τα αγαπημένα τους παιχνίδια με άλλους παίκτες σε μια πλατφόρμα πολλαπλών παικτών.

Η 1GBits Hosting είναι γνωστή για την αξιοπιστία της, την επαγγελματική της υποστήριξη και την υψηλή απόδοση των υπηρεσιών της.

✅ Τι μου αρέσει

Μελετώντας την ιστοσελίδα τους και διάφορες κριτικές που βρήκα online, να τι μου αρέσει για τη 1Gbits

Ανώτερη απόδοση ταχύτητας

Η 1Gbits ξεχωρίζει στη βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων κυρίως λόγω της γρήγορης ταχύτητάς της. Αυτή η ταχύτητα προέρχεται από τη χρήση δίσκων SSD σε όλα τα πακέτα φιλοξενίας τους.

Οι SSD είναι γνωστοί για τη γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα, η οποία συμβάλλει στη μείωση των χρόνων φόρτωσης του ιστότοπου και βελτιώνει την απόκριση του διακομιστή (server).

Η 1Gbits διαθέτει επίσης 20 κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο, γεγονός που συμβάλλει στη διατήρηση της καθυστέρησης στο διαδίκτυο σε χαμηλά επίπεδα για τους διεθνείς χρήστες.

Εντυπωσιακή συνέπεια χρόνου διαθεσιμότητας

Κατι αλλο που πρόσεξα ειναι οτι πολλοι χρήστες λενε καλαα λογια για το uptime των σερβερ της. Είναι η αξιοσημείωτη συνέπεια του χρόνου διαθεσιμότητας, η οποία μπορεί να κρατήσει τον ιστότοπό σου σε απευθείας σύνδεση όλη την ώρα.

Υπόσχονται 99,99% uptime, το οποίο ειλικρινά, όλοι το κάνουν, ΑΛΛΑ δεδομένου ότι αυτοί (η 1Gbits) δεν “γεμίζουν” τους σερβερ τους με χιλιάδες ιστότοπους (αυτό κάνουν οι κοινόχρηστες φιλοξενίες / shared hosting), τείνω να τους πιστεύω.

Προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Ένα άλλο πράγμα που τράβηξε την προσοχή μου είναι τα ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας που προστατεύουν από διάφορες διαδικτυακές απειλές – οπως π.χ DDoS attacks.

Πληροφοριακά, οι επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service) είναι κακόβουλες απόπειρες διακοπής της κανονικής λειτουργίας ενός δικτύου, μιας υπηρεσίας ή ενός ιστότοπου. Αυτές οι επιθέσεις περιλαμβάνουν την υπερφόρτωση του στόχου στελνωντας εκατομμυρια bots ως επισκέπτες, καθιστώντας την ιστοσελίδα ή την εφαργμογή απρόσιτη για τους κανονικούς χρήστες.

Πολύ καλή τεχνική υποστήριξη

Εκτιμώ επίσης την τεχνική υποστήριξη που παρέχει η 1Gbits. Συμφωνα πάντα με τα online reviews, είναι πάντα διαθέσιμοι να βοηθήσουν, προσφέροντας γρήγορη και ενημερωμένη υποστήριξη που βελτιώνει την εμπειρία φιλοξενίας.

Μπορούν να εντοπίζουν και να επιδιορθώνουν γρήγορα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κανοντας σε να νοιώθεις ασφάλεια οταν χρησιμοποιείς τους σερβερ τους.

Επίσης, να τονίσω ότι η τεχνική τους υποστήριξη ειναι 24/7 – δηλαδή καθε μέρα επι εικοσιτετραωρου βάσης.

Πολύ καλές τιμές

Κάτι που παρατήρησα ειναι ότι οι τιμές τους ειναι πολυ ανταγωνιστικές σε σύγκριση με τους υπόλοιπους παροχούς φιλοξενείας οσον αφορά το dedicated και VPS Hosting, καθιστώντας την μια καλή επιλογή για όσους από εσάς θέλετε και ποιοτική φιλοξενία χωρίς να χάσετε ένα χέρι και ένα πόδι.

Δεν κρύβουν επιπλέον κόστη, γεγονός που βοηθάει στον προγραμματισμό του προϋπολογισμού σας για τη φιλοξενία.

Επίσης, δεν χρεώνουν έξοδα εγκατάστασης, κάτι που κάνουν οι άλλοι, που ειναι και αυτο ένα σύν.

Δέχονται Κρυπτονομίσματα

Και, για τους λάτρεις των κρυπτονομισάτων, η 1Gbits σου παρέχει τη δυνατοτητα να αγοράσεις τις υπηρεσίες τους χρησιμοποιώντας Bitcoin, Solana, Tron και μια μεγάλη “ποικιλια” κρυπτονομισμάτων διαμεσω της Bitpay. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για αυτο εδώ.

🤔 Τι δεν μου αρέσει

Υπάρχουν και 1 – 2 πραγματάκια που δεν μου αρέσουν όμως οπως:

Περιορισμένες περιοχές εξυπηρέτησης

Ένας σαφής περιορισμός του 1Gbits είναι οι περιορισμένες περιοχές παροχής υπηρεσιών, γεγονός που επηρεάζει τη διαθεσιμότητά του σε δυνητικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα δίκτυο 20 κέντρων δεδομένων υψηλής ποιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχουν όλες οι περιοχές πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες.

Αυτός ο περιορισμός σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις ή οι ιδιώτες που βρίσκονται εκτός αυτών των περιοχών δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες φιλοξενίας της 1Gbits.

Δεν προσφέρει κοινή φιλοξενία

Η 1Gbits δεν προσφέρει shared hosting ως μέρος των λύσεων φιλοξενίας της. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που αναζητούν φθηνότερες, βασικές επιλογές φιλοξενίας μπορεί να το θεωρήσουν ως περιορισμό.

Η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι γνωστή για την προσιτή τιμή της και συχνά επιλέγεται από αρχάριους ή όσους έχουν μικρότερους ιστότοπους, όπως μικρές επιχειρήσεις ή προσωπικά ιστολόγια.

Η απουσία κοινής φιλοξενίας σημαίνει ότι οι νέοι ή οι χρήστες με χαμηλό προϋπολογισμό πρέπει να εξετάσουν πιο ακριβές επιλογές, όπως η αποκλειστική φιλοξενία ή η φιλοξενία VPS, οι οποίες ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ή το οικονομικό τους πλάνο.

Τι είδους hosting προσφέρει

Η 1Gbits hosting προσφέρει μονο VPS hosting και Dedicated Servers. Οπως αναφερα πιο πάνω, δεν προσφέρει shared hosting, αρα, δεν “κάνει” για μικρές ιστοσελίδες ή για μπλογκερς.

Dedicated Servers

Η εταιρεία προσφέρει μια πληθώρα απο dedicated servers. Οι τιμές τους ξεκινούν απο 80 δολλάριο το μήνα και φτάνουν μέχρι τα 600 δολλάρια το μήνα.

Σημείωσε ότι σε αλλες εταιρείες μπορείς να βρείς σερβερ με τα ίδια χαρακτηριστικά στη διπλάσια τιμή.

Παρακάτω ειναι ενα screenshot απο τη σελίδα με τις τιμές των Dedicated Servers

VPS Hosting

Στη 1Gbits μπορείς επίσης να αγοράσεις VPS hosting και πάλι με πολύ χαμηλοτερες τιμές συγκριτικά με άλλους παροχούς.

Συγκεκριμένα προσφέρουν τεσσερα πακέτα, οπως μπορείς να δείς απο το παρακάτω screenshot.

Για να δείς ολα τα χαρακτηρτιστικά που προσφέρει το κάθε πακέτο, πάτα εδώ.

Τελικά σχόλια

Μετά από αυτη την ενδελεχή εξέταση της 1Gbits και των προσφορών της, είναι προφανές (τουλάχιστον για μένα) ότι αυτός ο πάροχος φιλοξενίας είναι τόσο ισχυρός όσο και αξιόπιστος.

Προσφέρει οικονομικά προσιτά πακέτα τιμολόγησης και ξεκάθαρο κόστος, χωρίς καμία χρέωση εγκατάστασης, καθιστώντας την μια φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή για πολλούς.

Η υπόσχεση για χρόνο διαθεσιμότητας 99,99%και η άμεση παράδοση του διακομιστήυπογραμμίζουν τη δέσμευσή της για αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, το παγκόσμιο δίκτυο των κέντρων δεδομένων υψηλής ποιότητας που διαθέτει εξασφαλίζει καλές επιδόσεις και εύκολη πρόσβαση.

Παρόλο που δεν περιλάμβάνει shared hosting, η γκάμα των server της (Dedicated servers και των VPS hosting), καλύπτει διάφορες ανάγκες, ενώ δίνει έμφαση στην ασφάλεια και την υποστήριξη πελατών.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα σημεία, θεωρώ την 1Gbits ως μια σταθερή επιλογή για όσους χρειάζονται αξιόπιστες υπηρεσίες φιλοξενίας.👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *