Hostinger Review: Πλεονεκτηματα / Μειονεκτηματα

Κοινοποίησε το

Αποφάσισα να δοκιμάσω την Hostinger και να γραψω αυτο το Hostinger Review επειδη μου εκανε τρομερή εντύπωση η εμπειρία του χρήστη, τα γενναιοδωρα χαρακτηριστικά που προσφέρει με το κάθε πακέτο φιλοξενίας, το χαμηλο κόστος που προσφέρει αλλα και το γεγονός ότι τα γραφεία τους ειναι στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λάρνακα.

Υπάρχουν στην κυριολεξια χιλιάδες πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων και ολοι παινευονται οτι είναι οι καλύτεροι. Απο αυτους ολους τους ”καλύτερους” εσυ ποιον επιλέγεις ομως;

Το χειροτερο συναισθημα οταν εκανα τα πρωτα μου βήματα Online, ειναι το αγχος που δημιουργειται απο το να πρέπει να αγοράσεις μια υπηρεσία από έναν τομέα που δεν γνωρίζεις καλά.

Γι’αυτο, σε αυτη τη κριτικη Hostinger θα σου εξηγήσω ολα οσα πρέπει να γνωρίζεις για τον συγκεκριμένο πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων όπως επίσης και το πακέτο hosting που προτείνω να επιλέξεις αν ξεκινάς την δική σου ιστοσελίδα.

Εν συντομία

Παύλος Γιώρκας

Hostinger Review: Πλεονεκτηματα / Μειονεκτηματα 1
Τιμή
Ταχύτητα
Features
Αξιοπιστία
Υποστήριξη

Περίληψη

H Hostinger ειναι μια απο τις πιο αξιόπιστες ιστοσελίδες παροχής υπηρεσιών Hosting. Εχει παρα πολυ καλα reviews, προσφέρει πολύ καλές τιμές και ωφεληματα με καθε πακέτο hosting που αγοράζεις. Προσωπικά φιλοξενώ μια απο τις ιστοσελίδες μου μαζί τους και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος – ειδικά με την εξυπηρέτηση πελατών.

4.6

Hostinger Review

H φιλοξενία ιστοσελίδων (Web hosting) δεν είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται μέχρι να το χρειαστουν. Η συγκεκριμένη υπηρεσία ομως  είναι από τους βασικούς ”πυλώνες” του διαδικτύου. Βασικά, χωρις υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, οι αγαπημένες σου ιστοσελίδες, podcast και βίντεο δεν θα υπηρχαν.

Αν σκοπεύεις να ξεκινησεις να επιχειρείς διαδικτυακά, θα χρειαστείς έναν καλό πάροχο φιλοξενίας της ιστοσελίδας σου.  Ενας απο αυτους ειναι και η εταιρία Hostinger για την οποία γραφω σημερα αυτή την κριτική.

Ιστορία της Hostinger

Η Hostinger ξεκίνησε το 2007 στη Λιθουανία ως 000webhost.com, μια δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Το 2008 μετονομαστηκε σε Hosting24 και τον Οκτώβριο του 2010 ξεπερασε τους ένα εκατομμύριο πελάτες παγκοσμια.

Στη συνέχεια, το 2011, μετονομάστηκε σε Hostinger και το 2012 μετεφερε τα κεντρικά της γραφεία στη Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λάρνακα.

Μέχρι τον Μάιο του 2014, η Hostinger είχε υπερβεί τους δέκα εκατομμυρίων πελάτες. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, οι πελάτες της είχαν αυξηθεί σε εικοσι εννια εκατομμύρια.

Μεχρι τον Ιούνιο του 2019 η Hostinger εργοδοτεί 400+ ατομα ανα το παγκοσμιο.

Αυτή είναι μια πολύ εντυπωσιακή ανάπτυξη αν λάβουμε υπόψη οτι το πέτυχαν σε λίγο περισσότερο από μια δεκαετία.

Πως ξεκινησα

Η εταιρεία περηφανεύεται για τα πολύ ”γενναιόδωρα” χαρακτηριστικά που προσφέρει με κάθε πακέτο φιλοξενίας και τις πολύ χαμηλες τιμές που προσφέρει.

Για να μάθω περισσότερα για αυτο το πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων, αγόρασα ένα πακέτο φιλοξενίας για μια καινούρια affiliate ιστοσελίδα που έφτιαξα αφου πρώτα διαβασα ενα σωρό θετικές κριτικές απο το trustpilot.

Κριτικη hostinger
Κριτικές Hostinger στο TrustPilot. Το 94% των κριτικών ειναι Great & Excellent

Συγκεκριμένα αγόρασα το πακέτο φιλοξενίας που προτεινω στο τέλος του αρθρου – το ”Επαγγελματικο Shared Hosting”.

Ποιο κάτω σου παρουσιάζω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Hostinger οπως τα εζησα απο πρώτο χέρι.

Πλεονεκτήματα / Μειονεκτήματα

Πλεονεκτηματα

 • Η ιστοσελίδα είναι μεταφρασμένη στα Ελληνικά.
 • Απο τις φθηνοτερες εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 • Πολύ καλές ταχύτητες φορτωσης ιστοσελίδας.
 • 24/7 ζωντανη υποστηριξη πελατων.
 • Δωρεάν Πιστοποιητικά Ασφαλείας (Security Certificates)
 • Δωρεάν Ονομα Ιστοσελίδας (domain) με κάθε πακέτο.
 • Προσφέρει Daily Backups
 • Δεχεται πολους τροπους πληρωμης, μεταξυ αλλων και bitcoin.

Μειονεκτηματα

 • Για να επωφεληθείς τις πιο χαμηλές τιμές, πρέπει να αγοράσεις 4χρονο πακέτο.
 • Δεν προσφέρει dedicated hosting.

Αναλυση Πλεονεκτηματων / Μειονεκτηματων

Ας αναλυσουμε ενα-ενα, τα πιο πάνω Πλεονεκτήματα / Μειονεκτήματα

Πλεονεκτηματα

 • Μεταφρασμένη ιστοσελίδα στα Ελληνικά: Οσο καλος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας και να ειμαι, πάντα το βρίσκω πολύ βοηθητικό αν μια ιστοσελίδα ειναι μεταφρασμενη στη μητρική μου γλώσσα.
 • Πολύ φθηνά πακέτα φιλοξενίας: Τα πακέτα φιλοξενίας ξεκινούν από €0,80 το μηνα και φτάνουν μέχρι τα €3,45 ευρώ το μήνα (shared Hosting). Εδω φυσικά υπάρχει και ένα μειονέκτημα στο οποιο θα αναφερθώ παρακάτω.
Κριτική Hostinger - Πακετα φιλοξενίας shared.
 • Πολύ καλή ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδων: Για να δοκιμάσω την απόδοση του πακέτου φιλοξενίας που αγορασα δημιούργησα περίπου δέκα σελιδες με fake περιεχομενο. Για θέμα, χρησιμοποιήσα το προεπιλεγμένο θέμα της WordPress ”Twenty Twenty”. Στη συνέχεια ”ετρεξα” την σελίδα στο εργαλείο ελεγχου ταχύτητας Pingdom και ειδα τα αποτελέσματα που με άφησαν ικανοποιημένο.
pingdom test hostinger
 • Πολύγλωσση Εξυπηρέτηση πελατών 24/7: Ενα απο τα πιό σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να εχει ενας web hosting provider ειναι η εικοσιτετράωρη παροχή βοήθειας. Η Hostinger προσφέρει μια πολύγλωσση ομάδα υποστήριξης πελατών, live chat, και ενσωμάτωσαν intercom ως κύριο σύστημα υποστήριξής τους. Η ζωντανή συνομιλία είναι προσβάσιμη μόνο αν εχεις λογαριασμό Hostinger – δηλαδη αν εισαι πελάτης. Η πρόσβαση στη ζωντανή συνομιλία είναι πολύ εύκολη. Μόλις συνδεθείς υπάρχει αμέσως ένα εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας που οταν το πατήσεις, αυτοματα εμφανιζεται ο λειτουργός ετοιμος να σε εξυπηρετήσει.
 • Δωρεάν Πιστοποιητικό Ασφαλείας: Το πιστοποιητικό ασφαλείας (SSL certificate) ειναι MUST για κάθε ιστοσελίδα, αφου πλέον επηρεάζει και την καταταξη της ιστοσελίδας σου στις μηχανές αναζήτησης. Οποιο πακέτο φιλοξενίας αγοράσεις (ακομα και το ποιο φτηνο).
 • Δωρεάν Domain: Με ολα τα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων που προσφέρει η Hostinger – εκτός του ”απλού shared” (βασικά του πιο φθηνού) δικαιούσαι και Δωρεάν κατοχύρωση ονόματος της ιστοσελίδας σου για ολη τη διαρκεια του πλάνου σου. Αυτο σημαινει οτι αν αγοράσεις πακέτο φιλοξενίας για 4 χρονια, η ανανέωση του domain σου θα είναι δωρεάν και για τα 4 χρονια. Αυτο μεταφράζεται σε γύρω στα €50 οφελος.
 • Καθημερινό Backup: Δεν μπορώ να θυμηθώ ποσες ηταν οι φορές που με εσωσε αυτο το backup. H Hostinger προσφέρει Καθημερινό Backup με ολα τα πακέτα φιλοξενίας που προσφέρει πλην του ”Απλου Shared” και του ”WordPress Starter”. (Στο WordPress starter προσφέρει εβδομαδιαίο backup και στο Απλο shared μπορείς να το προσθέσεις στο checkout με επιπλέον κοστος).
 • Διαφοροι τροποι πληρωμης: Φιλοι των κρυπτονομισμάτων αγαλλιαστε καθως η Hostinger μεταξύ άλλων, δεχεται πληρωμη με κρυπτονομίσματα οπως bitcoin, ethereum και Litecoin.

Μειονεκτήματα

 • Για να επωφεληθείς τις πιο χαμηλές τιμές, πρέπει να αγοράσεις 4χρονο πακέτο: Αυτο ειναι ενα απο τα χαρακτηριστικα που προσωπικά με ”ξίνισε” καπως στην αρχη. Παραδειγμα, αν αποφασίσεις να πάς με το πακέτο που κοστίζει απο €0,80/μηνα, για να ”κλειδώσεις” την συγκεκριμένη τιμή, το πακέτο σου θα πρέπει να διαρκειας 4 ετων. Φυσικά για να λέμε και του στραβού το δικιο, hosting για 4 χρονια με μονο €45,70, δεν νομιζω να βρεις αλλου.
Hostinger Review: Πλεονεκτηματα / Μειονεκτηματα 2
 • Δεν προσφέρει dedicated hosting: Δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι δεν προσφέρει αυτου του ειδους hosting απο την στιγμη που καποιες μεγάλες επιχειρήσεις μπορεί να το χρειαστουν. Προσωπικά, δεν το χρειαστηκα ποτέ και για αυτο δεν με ενοχλεί. Καποιος ομως που θα χρειαστεί dedicated hosting, μαλλον θα του φανει αρνητικό.

Πακέτα Φιλοξενίας

H Hostinger προσφέρει 4 ειδη φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Shared Hosting: To πιο φτηνο ειδος Hosting. Καταλληλο για πολύ μικρές ιστοσελίδες ή για ατομα που ξεκινουν τωρα την ιστοσελιδα τους. Καθως μεγαλώνει η ιστοσελίδα σου θα μπορείς να ”πηδήξεις” σε μεγαλυτερο πακέτο. Εδω η Hostinger προσφέρει 3 επιλογές.

shared hosting plans

WordPress Hosting: Και σε αυτη την ομάδα πακέτων το Hosting εμπιπτει στην κατηγορία Shared Hosting. Απλά εχουν ”ελευθερώσει” περισσοτερους πορους απο τον server, αλλαξαν τις τιμές και το ονομασαν WordPRess Hosting. Βασικά, αν το Shared Hosting (δες ποιο πάνω) δεν ικανοποιεί τις αναγκες σου πλέον, τοτε μπορείς να προχω΄ρησεις σε αυτο το ειδος Hosting.

Hostinger WordPress Hosting

Cloud Hosting: Οι ποιό ”δυνατες” και μεγάλες ιστοσελίδες που πιθανών να χρειάζονται περισσότερους πόρους απο μια μικρή και καινούρια ιστοσελίδα μπορούν να πάνε κατευθείαν στην Cloud Hosting επιλογη.

Hostinger Review: Πλεονεκτηματα / Μειονεκτηματα 3

VPS Hosting: Τέλος, εχουμε το VPS Hosting που προσφέρει η Hostinger που και εδω μπορώ να πώ, προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές σε συγκριση με αλλους παροχους. Εδω προσφέρει 6 διαφορετικά πακέτα VPS hosting.

Hostinger Review: Πλεονεκτηματα / Μειονεκτηματα 4

Ποιο πακέτο να επιλέξεις

Αν εισαι εμπειρος χρηστης του διαδικτυου, φανταζομαι μπορείς να επιλέξεις μονος σου το πακέτο hosting που καλυπτει τις αναγκες σου.

Αν δεν εισαι τοσο εμπειρος με θέματα Hosting και χρειαζεσαι hosting για την καινουρια σου ιστοσελίδα, τοτε προτεινω να πάς πρώτα με το Επαγγελματικό (Shared) Web Hosting και να επιλέξεις τους 12 μηνες.

Hostinger Review: Πλεονεκτηματα / Μειονεκτηματα 5

Με αυτο το πακέτο:

 • Θα πληρώσεις μονο €83,54 για ενα χρονο.
 • Αν δεν παει καλα to project δεν θα είσαι δεσμευμένος για περισσοτερο καιρο.
 • Θα επωφεληθείς το Δωρεάν SSL.
 • Θα εχεις καθημερινο Backup
 • Θα δικαιουσαι Δωρεαν Domain
 • Θα εχεις προστασια Cloudflare
 • Θα εχεις περισσοτερους διαθεσιμους πορους απο τον σερβερ.

Συμπέρασμα

Η εταιρεια φιλοξενιας ιστοσελίδων Hostinger ειναι ισως η καλυτερη επιλογη για Web Hosting ειτε εισαι νέος η εμπειρος χρηστης διαδικτυου. Απο τα φθηνοτερα πακετα Hosting της αγοράς, χωρίς εκπτώσεις στα ωφεληματα που λαμβάνεις και με την αξιοπιστία ενος παγκοσμιου οργανισμου.

Ελπίζω να ελαβες ολες τις πληροφορίες που χρειαζεσαι απο αυτη την κριτικη της Hostinger. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη Hostinger, αφησε την ερωτηση σου στα σχόλια και θα σου απαντήσω το συντομοτερο.


Επομενο Αρθρο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
shares