Sharing is caring!

Τα social media είναι must για την online ή offline επιχείρηση σου. Δυστυχώς όμως έχουν γίνει τόσα πολλά που είναι σχεδόν αδύνατον να τα ενημερώνεις όλα και να κάνεις αποτελεσματικό social media marketing.

Αυτοί που τα καταφέρνουν καταντούν να ”τρώνε” πολύ χρόνο από τη καθημερινότητα τους αφήνοντας άλλες δουλειές τις επιχείρησής τους πίσω.

Σε αυτό το άρθρο θα σου αποκαλύψω 6 εργαλεία που θα σε βοηθήσουν στο να γίνεις πιό αποδοτικός στο social media marketing και να γλυτώνεις αμέτρητες ώρες, αυτοματοποιώντας κάποιες από τις λειτουργίες των κοινωνικών σου δικτύων.

Εργαλεία για Social Media

Pictory

Screenshot of Pictory's dashboard

To Pictory ειναι ενα απο τα αγαπημένα εργαλεία για social media το οποίο χρησιμοποιώ επι καθημερινής βάσης για το απρόσωπο YouTube καναλι μου.

Το Pictory ειναι ουσιαστικά ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορει να μετατρέψει ενα άρθρο ή κείμενο σε βίντεο με 2-3 κλικ.

Στην ουσία κάνεις copy-paste οποιοδήποτε κείμενο ή Link κάποιου άρθρου και το βάζεις στο Pictory.

Αυτοματα, το Pictory θα σου ετοιμάσει το βίντεο με όλα τα visuals, υπότιτλους, background μουσική, ακόμα και voiceover που ακούγεται σαν αληθινός άνθρωπος.

Αυτό και μόνο, θα σου γλιτώσει τουλάχιστον 2 – 3 ώρες (επιλογή visuals, voiceover, συγχρονισμός υποτίτλων κτλ)

Εσυ απλά θα πρέπει να ελέγξεις το τελικό αποτέλεσμα που θα παράξει η τεχνητή νοημοσύνη και να κάνεις οποιεσδήποτε αλλαγές και διορθώσεις θέλεις.

Το Pictory ειναι το τέλειο εργαλείο εάν θέλεις να ξεκινήσεις ενα faceless YouTube channel ή αν θέλεις να δημιουργέις βίντεο, shorts ή Instagram posts για την επιχείρηση σου.

Τέλος, να αναφέρω οτι το Pictory ειναι σχετικά φτηνό, αφού με την χρήση αυτου του εκπτωτικού κωδικού (pavlos23), μπορείς να πάρεις 20% εκπτωση και το κόστος για σένα να ειναι μόνο €19 μηνιαίος.

Hootsuite

Hootsuite - Εργαλεια για Κοινωνικά Δίκτυα

To Hootsuite είναι μια πλατφόρμα που σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι ταυτόχρονα, από μια οθόνη, όλα τα κοινωνικά σου δίκτυα όπως Twitter, Google+, Linkedin, Facebook κ.α

Μπορείς επίσης να διαχειρίζεσαι πολλαπλές σελίδες ή γκρουπ στο Facebook ή ακόμα και πολλαπλούς λογαριασμούς στο twitter.

Επίσης το Hootsuite σου επιτρέπει να προγραμματίζεις εκ των προτέρων διάφορες αναρτήσεις και να τις ρυθμίσεις να ανεβούν αυτόματα σε όποιο κοινωνικό δίκτυο ή σελίδα Facebook, ή γκρουπ – είτε το διαχειρίζεσαι είτε όχι – αυτόματα.

Δηλαδή μπορείς να κάτσεις 2 -3 ώρες μια μέρα και να προγραμματίσεις τις αναρτήσεις της επόμενης εβδομάδας σε όλα σου τα κοινωνικά δίκτυα ή γκρουπ που σε ενδιαφέρουν, αυτοματοποιώντας με αυτό το τρόπο τη στρατηγική σου.

Το Hootsuite είναι δωρεάν για μέχρι 5 κοινωνικά δίκτυα ή σελίδες ή γκρουπ. Αν διαχειρίζεσαι περισσότερο απο 5 λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων, τότε θα χρειαστείς την πληρωμένη έκδοση που σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι αμέτρητα κοινωνικά δίκτυα από την πλατφόρμα τους.

Δες κι’αυτο: 11 Fiverr Gigs Που Θα Σου Kανουν Τη Ζωή Ευκολότερη

Tube Buddy

– Tube Buddy banner

Το TubeBuddy είναι ένα πρόσθετο πρόγραμμα περιήγησης που προσθέτει ένα ”στρώμα” εργαλείων στο YouTube.

Το TubeBuddy μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτυχθείς, επιτρέποντάς σου να πλοηγηθείς γρήγοροτερα στο YouTube, να ενημερώσεις μαζικά τις κάρτες πληροφοριών και τα endscreens των βιντεο σου και ακόμη σου δίνει πρόσβαση σε καταπληκτικά εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών (keyword research).

Ένα πράγμα σχετικά με το Tubebuddy, είναι ότι όταν πληκτρολογείς μια λέξη κλειδί, το TubeBuddy σου δίνει τους κορυφαίους σχετικούς όρους αναζήτησης, ΑΥΤΟΜΑΤΑ και μπορείς στη συνέχεια να επιλέξεις να προσθέσεις τις ετικέτες που είναι ΣΧΕΤΙΚΕΣ με το βίντεό σου.

Η επεκταση του TubeBuddy, είναι must αν θέλεις να αναπτύξεις το δικο σου κανάλι στο YouTube και να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό.

Social Mention

Social Mention - pavlos giorkas

Ξέρεις πόσο συζητιέται το brand σου, το προϊόν σου ή η ιστοσελίδα σου στα social media? Πότε ήταν η τελευταία φορά που έχουν αναφέρει κάτι για το προϊόν σου, ποιος και πού. Ήταν κακά ή καλά τα σχόλια που έγιναν?

Όλα αυτά μπορείς να τα μάθεις με το SocialMention – μια μηχανή αναζήτησης αποκλειστικά για social media που σου επιτρέπει να δεις διάφορα στοιχεία και να μετρήσεις τη δυναμική σου στα Social Media με διάφορες μετρήσεις που σου παρέχει η ιστοσελίδα.

Πολύ σημαντικό – και Δωρεάν – εργαλείο για να καταλάβεις αν έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις ”buzz” γύρω από το όνομα σου, αν μια διαφημιστική σου εκστρατεία συζητήθηκε αρκετά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ή πόσο συζητιέται η μάρκα.

Δες κι’αυτο: 8 ”Εγκλήματα” των Social Media που πιθανών να έχεις είδη διαπράξει.

Keyhole

keyhole

To Keyhole είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που σου παρέχει 3 βασικές υπηρεσίες.

Η πρώτη σου επιτρέπει  να παρακολουθείς – σε πραγματικό χρόνο – μια hash-tagged λέξη στο Facebook, Twitter και instagram ταυτόχρονα. Με αυτό το τρόπο μπορείς να παρακολουθείς κατά πόσο οι χρήστες μιλούν για ένα Brand ή για μια κατηγορία που σε ενδιαφέρει.

Η δεύτερη υπηρεσία που σου προσφέρει το Keyhole είναι να μπορείς να εντοπίσεις άτομα τα οποία έχουν τεράστια επιρροή προς άλλους χρήστες στο τομέα που σε ενδιαφέρει. Προσεγγίζοντας τα άτομα αυτά, και μέσω κάποιας συμφωνίας, αρχίζουν να προωθούν τα προϊόντα σου τότε οι κοινοποιήσεις τα Likes και τα re-tweets θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή αυξάνοντας έτσι το exposure του προϊόντος που πουλάς και συνεπώς αυξάνεις τις πιθανότητες για περισσότερες πωλήσεις.

Η τρίτη υπηρεσία που προσφέρει το Keyhole είναι κατάλληλο για ειδησεογραφικές ιστοσελίδες περισσότερο. To keyhole θα ψάξει τα τρία κοινωνικά δίκτυα (Facebook,twitter & instagram) και θα βρει τις ιστορίες από ανταγωνιστικές ιστοσελίδες – σε πραγματικό χρόνο – που έχουν την περισσότερη εμπλοκή (Likes, shares, comments, re-tweets) από τους χρήστες των  κοινωνικών δικτύων. Έτσι μπορείς να δεις και να δημοσιεύσεις και εσύ τα ίδια ή παρόμοια θέματα και άρθρα και να ”κλέψεις” κίνηση προς την ιστοσελίδα σου και σιγά σιγά τους αναγνώστες τους.

Το Keyhole είναι μόνο επί πληρωμή χωρίς να έχει κάποια Δωρεάν έκδοση – έστω και με περιορισμούς. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα σκεφτούν και αυτή τη παράμετρο.

Microsoft Designer

Ακόμη ενα απο τα αγαπημένα μου εργαλεία για social media ειναι το Microsoft Designer.

Με αυτό το εργαλείο μπορείς στην κυριολεξεία να απολύσεις τον γραφίστα σου (εαν τον είχες μόνο για να σου παράγει γραφικά για social media) ή να του αυξήσεις την παραγωγικότητα του Χ10.

Τι κάνει; Πολύ απλά, του λές τι θέλεις να σου σχεδιάσει και αυτο στο σχεδιάζει. Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργεί post για social media.

Για παράδειγμα μπορείς να του πείς:

  • Α Pinterst post for [τίτλος άρθρου ή οτι αλλο θέλεις]
  • Α Facebook ad for [τίτλος άρθρου ή οτι αλλο θέλεις]
  • An Instagram story featuring [κάτι]
  • Αn Instagram post for our Summer Sale

..και ότι αλλο φανταστέις.

Πραγματικά, ένα επαναστατικό εργαλεί το οποίο σου μειώνει τα κόστη και σου αυξάνει την παραγωγικότητα.

Το καλύτερο, το Designer της Microsoft είναι δωρεάν – τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω το άρθρο.

Jasper Ai

Jasper homepage screenshot

To Jasper Ai, είναι αυτή τη στιγμή, ένας απο τους καλύτερους συγγραφέις τεχνητής νοημοσύνης που υπάρχει στο μπαζάρι.

Τώρα θα μου πείς, γιατί το έχεις στα εργαλεία για social media – αφου δέν είναι..

Ο Jasper μπορεί να μην ειναι ένα “καθαρά” εργαλείο για κοινωνικά δίκτυα, διαθέτει όμως πάρα πολλές λειτουργίες για αυτα.

Για παράδειγμα, μπορεί να σου παράξει:

  • Εικόνες
  • Captions για τα posts σου
  • Κείμενο για το βίντεο σου
  • και πέραν αυτού, περιεχόμενο για το blog σου.

Επίσης μπορείς να ρυθμίσεις το tone of voice που θέλεις να έχει το περιεχόμενο που παράγει για να υπάρχει συνοχή στο brand voice σου.

Τελικά Σχόλια

Συνδυάζοντας τα εργαλεία για social media που υπάρχουν σε αυτή τη λίστα μπορείς να καταφέρεις ένα πολύ ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, να καταλάβεις καλύτερα το κοινό σου, να κτίσεις ποιο στοχευμένο κοινό/ακόλουθους και να αυτοματοποιήσεις πολλές από τις λειτουργίες που έκανες μέχρι τώρα γλυτώνοντας απίστευτο χρόνο από τη καθημερινότητα σου.

Εσένα, ποιο θεωρείς από τα πιο πάνω εργαλεία ότι είναι το καλύτερο?

Επίσης αν έχεις κάποιο εργαλείο που θεωρείς ότι είναι άξιο αναφοράς, γράψε το στα σχόλια από κάτω για να το δουν και οι υπόλοιποι αναγνώστες του μπλογκ.

Σχετικά Άρθρα👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *