social media tools

Τα social media είναι must για την online ή offline επιχείρηση σου. Δυστυχώς όμως έχουν γίνει τόσα πολλά που είναι σχεδόν αδύνατον να τα ενημερώνεις όλα και να κάνεις αποτελεσματικό social media marketing. Αυτοί που τα καταφέρνουν καταντούν να ”τρώνε” πολύ χρόνο από τη καθημερινότητα τους αφήνοντας άλλες δουλειές τις επιχείρησής τους πίσω.

[Tweet “6 Social Media Εργαλεία για αύξηση της αποδοτικότητάς σου #greekmarketing”]

Σε αυτό το άρθρο θα σου αποκαλύψω 6 εργαλεία που θα σε βοηθήσουν στο να γίνεις πιό αποδοτικός στο social media marketing και να γλυτώνεις αμέτρητες ώρες, αυτοματοποιώντας κάποιες από τις λειτουργίες των κοινωνικών σου δικτύων.

Hootsuite

Hootsuite - Εργαλεια για Κοινωνικά Δίκτυα

To Hootsuite είναι μια πλατφόρμα που σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι ταυτόχρονα, από μια οθόνη, όλα τα κοινωνικά σου δίκτυα όπως Twitter, Google+, Linkedin, Facebook κ.α

Μπορείς επίσης να διαχειρίζεσαι πολλαπλές σελίδες ή γκρουπ στο Facebook ή ακόμα και πολλαπλούς λογαριασμούς στο twitter.

Επίσης το Hootsuite σου επιτρέπει να προγραμματίζεις εκ των προτέρων διάφορες αναρτήσεις και να τις ρυθμίσεις να ανεβούν αυτόματα σε όποιο κοινωνικό δίκτυο ή σελίδα Facebook, ή γκρουπ – είτε το διαχειρίζεσαι είτε όχι – αυτόματα.

Δηλαδή μπορείς να κάτσεις 2 -3 ώρες μια μέρα και να προγραμματίσεις τις αναρτήσεις της επόμενης εβδομάδας σε όλα σου τα κοινωνικά δίκτυα ή γκρουπ που σε ενδιαφέρουν, αυτοματοποιώντας με αυτό το τρόπο τη στρατηγική σου.

Το Hootsuite είναι δωρεάν για μέχρι 5 κοινωνικά δίκτυα ή σελίδες ή γκρουπ. Αν διαχειρίζεσαι περισσότερο απο 5 λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων, τότε θα χρειαστείς την πληρωμένη έκδοση που σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι αμέτρητα κοινωνικά δίκτυα από την πλατφόρμα τους.

TwitterFeed

twitterfeed- Pavlos Giorkas

Το twitterfeed είναι ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να εισάγεις τη διεύθυνση RSS της ιστοσελίδας σου ή όποιας ιστοσελίδα θέλεις και να ανεβάζει αυτόματα τους τίτλους των άρθρων στο twitter, στο Facebook ή στο Linkedin ή και στα 3 μαζί ταυτόχρονα.

Αυτό σου επιτρέπει να αυτοματοποιείς τη διαδικασία ‘ενημέρωσης των κοινωνικών σου δικτύων και να παραδίδεις στο κοινό σου ”υλικό” που τους ενδιαφέρει.

 Π.χ:  Αν έχεις ένα κατάστημα βιολογικών τροφίμων ή ασχολείσαι με το τομέα της Υγείας, μπορείς να πάρεις το RSS feed από διάφορες ιστοσελίδες που ανεβάζουν άρθρα για το τομέα αυτό – όπως naturalnews.com, organicwellnessnews.com ή organic-world.net – και το κανάλι σου να ενημερώνετε αυτόματα με σχετικό υλικό.

FB LeaChef

Update 20/12/2014

To Fbleadchef είναι ”νεκρό” μετά τη τελευταία ενημέρωση του facebook αναφορικά με τη δημιουργία Custom audience. Με το FB Leadchef στην ουσία έκανες scrape (”εξυζες”) τα User Id’s τον χρηστών ενος group ¨η ενός Fanpage και μπορούσες να τα ανεβάσεις σαν custom audience και να διαφημίζεις μονο σε αυτους. Μετα την ενημέρωση του Facebook δεν μπορείς πλεον να ανεβάζεις custom audiences κάνοντας το Fb Lead Chef και άλλα παρόμοια προγράμματα άχρηστα.

7 εργαλεια για social media - Fbleadchef

To FBLeadChef δεν είναι Δωρεάν άλλα είναι must για οποιονδήποτε ασχολείται σοβαρά με τα Social Media.  Το χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό στις διαφημιστικές εκστρατείες στο Facebook με πολύ καλά αποτελέσματα. Έχω σκοπό να κάνω πολλά tutorial videos για αυτό το εργαλείο στο μέλλον.

Το FBleadchef είναι ένας UID (User Identification Number) Scraper (ξύστης στα Ελληνικά). Το UID είναι ένας μοναδικός κωδικός που ο κάθε χρήστης στο Facebook έχει.

Ο FBLeadChef σου επιτρέπει να ”ξύνεις” τους αριθμούς των μελών οποιασδήποτε fan-page ή γκρουπ στο Facebook, να δημιουργείς προσαρμοσμένα κοινά (custom audiences) και να εμφανίζεις τις διαφημίσεις σου στο Facebook, στοχευμένα, μόνο σε αυτά τα προσαρμοσμένα κοινά που σε ενδιαφέρουν.

 Π.χ:  Είσαι μια ασφαλιστική εταιρεία ή ασφαλιστικός πράκτορας και θέλεις να στοχεύσεις μόνο τα άτομα που έχουν κάνει Like στη σελίδα της ”Χ” ασφαλιστικής εταιρείας. Έχεις σκοπό να προωθήσεις ειδικό πακέτο που θα λέει ότι με τη μεταφορά της ασφάλειας τους από τη Χ ασφαλιστική εταιρεία κοντά σου θα έχουν 50% έκπτωση το πρώτο χρόνο.

Αντί ή διαφήμιση σου να εμφανίζετε μπροστά στον οποιονδήποτε – που αυτό μπορεί να συμβάλει σε άσχετα κλίκ στη διαφήμιση σου = να χρεώνεσαι χωρίς λόγο – η προσφορά σου εμφανίζετε μόνο στα άτομα που έχουν ασφάλεια με τον ανταγωνιστή σου γνωρίζοντας ότι είναι πολύ ποιο πιθανών αυτά τα άτομα να γίνουν πελάτες σου.

Αυτό μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε τομέα όπως, εταιρείες τηλεφωνίας, φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής, ιδιωτικά σχολεία, network marketers, εμπόρους που προωθούν προϊόντα σε συγκεκριμένες κατηγορίες κοινού και σε πολλούς άλλους τομείς.

SocialMention

Social Mention - pavlos giorkas

Ξέρεις πόσο συζητιέται το brand σου, το προϊόν σου ή η ιστοσελίδα σου στα social media? Πότε ήταν η τελευταία φορά που έχουν αναφέρει κάτι για το προϊόν σου, ποιος και πού. Ήταν κακά ή καλά τα σχόλια που έγιναν?

Όλα αυτά μπορείς να τα μάθεις με το SocialMention – μια μηχανή αναζήτησης αποκλειστικά για social media που σου επιτρέπει να δεις διάφορα στοιχεία και να μετρήσεις τη δυναμική σου στα Social Media με διάφορες μετρήσεις που σου παρέχει η ιστοσελίδα.

Πολύ σημαντικό – και Δωρεάν – εργαλείο για να καταλάβεις αν έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις ”buzz” γύρω από το όνομα σου, αν μια διαφημιστική σου εκστρατεία συζητήθηκε αρκετά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ή πόσο συζητιέται η μάρκα.

Unfollowers

unfollowers - pavlos Giorkas

To unfollowers είναι ένα εργαλείο αποκλειστικά για το twitter το οποίο σου δείχνει – μεταξύ άλλων: ποιοι σε έχουν κάνει unfollow στο twitter,ποιους ακολουθάς και δεν σε ακολουθούν πίσω, ανενεργά άτομα που σε ακολουθούν ή ακολουθάς και πολλά άλλα, όλα μέσα από μια εύκολη στη χρήση πλατφόρμα.

Η σελίδα έχει Δωρεάν και πληρωμένη έκδοση με τη Δωρεάν να με έχει εξυπηρετήσει – εμένα προσωπικά – πολύ καλά μέχρι τώρα.

Αν η στρατηγική σου επικεντρώνετε κυρίως γύρω από το twitter τότε σου συνιστώ να επισκεφτείς το unfollowers.com και να συνδέσεις το λογαριασμό σου μαζί τους.

TweetAdder

tweetadder

Το tweetadder ίσως να είναι το απόλυτο εργαλείο για το twitter καθώς συνδυάζει τις λειτουργίες του Hootsuite, του Twitterfeed, του Unfollowers  – όπως και πολλές άλλες λειτουργίες – μέσα από μια πλατφόρμα. Το εργαλείο αυτό δεν είναι δωρεάν όμως όπως τα προαναφερθέντα.

Με το tweetadder μπορείς να δεις τα άτομα που σε έκαναν unfollow, να προγραμματίσεις εκ των προτέρων tweets, να προσθέσεις rss άλλων σελίδων και να ”τουιτάρει” αυτόματα, να στείλεις μαζικά μηνύματα στο twitter inbox διαφόρων χρηστών, να προγραμματίσεις αυτόματο thank you tweet (με link στην ιστοσελίδα σου ή σε κάποιο sales page) σε όποιον σε κάνει follow, να αυτοματοποιήσεις τα re-tweets σου βάση λέξεων κλειδιών και πολλά άλλα.

Το ποιο σημαντικό χαρακτηριστικό του tweetadder είναι ότι μπορείς να ψάξεις τους χρήστες του twitter βάση της χώρας τους, της περιοχής τους, και διαφόρων λέξεων κλειδιών που ”προδίδουν” τα ενδιαφέροντα τους.

 Παραδειγμα: 

Δημιουργείς ένα προφίλ στο twitter και το ονομάζεις Health& Fitness. Παίρνεις και διάφορα RSS διευθύνσεις από ιστοσελίδες αυτής της κατηγορίας και αυτοματοποιείς τα tweets σου. Μετά κάνεις ένα search τη λέξη κλειδί: ”loose 20 pounds”. Όποιος ”τουιταρε” οτιδήποτε που περιλαμβάνει αυτή τη λέξη κλειδί, θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα σου.  ( Π.χ ”I want to loose 20 pounds until June” )

Εσύ απλά τους κάνεις όλους follow. Οι περισσότεροι από αυτούς θα σε κάνουν follow back επειδή το προφίλ σου είναι κάτι που τους ενδιαφέρει. Έτσι κτίζεις ένα προφίλ στο twitter με άτομα που θέλουν να χάσουν κιλά. Μπορείς να προωθείς, οτιδήποτε έχει σχέση με το χάσιμο κιλών. Τόσο απλό.

Αυτό μπορείς να το κάνεις με όποιο τομέα (niche) θέλεις.

Keyhole

keyhole

To Keyhole είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που σου παρέχει 3 βασικές υπηρεσίες.

Η πρώτη σου επιτρέπει  να παρακολουθείς – σε πραγματικό χρόνο – μια hash-tagged λέξη στο Facebook, Twitter και instagram ταυτόχρονα. Με αυτό το τρόπο μπορείς να παρακολουθείς κατά πόσο οι χρήστες μιλούν για ένα Brand ή για μια κατηγορία που σε ενδιαφέρει.

Η δεύτερη υπηρεσία που σου προσφέρει το Keyhole είναι να μπορείς να εντοπίσεις άτομα τα οποία έχουν τεράστια επιρροή προς άλλους χρήστες στο τομέα που σε ενδιαφέρει. Προσεγγίζοντας τα άτομα αυτά, και μέσω κάποιας συμφωνίας, αρχίζουν να προωθούν τα προϊόντα σου τότε οι κοινοποιήσεις τα Likes και τα re-tweets θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή αυξάνοντας έτσι το exposure του προϊόντος που πουλάς και συνεπώς αυξάνεις τις πιθανότητες για περισσότερες πωλήσεις.

Η τρίτη υπηρεσία που προσφέρει το Keyhole είναι κατάλληλο για ειδησεογραφικές ιστοσελίδες περισσότερο. To keyhole θα ψάξει τα τρία κοινωνικά δίκτυα (Facebook,twitter & instagram) και θα βρει τις ιστορίες από ανταγωνιστικές ιστοσελίδες – σε πραγματικό χρόνο – που έχουν την περισσότερη εμπλοκή (Likes, shares, comments, re-tweets) από τους χρήστες των  κοινωνικών δικτύων. Έτσι μπορείς να δεις και να δημοσιεύσεις και εσύ τα ίδια ή παρόμοια θέματα και άρθρα και να ”κλέψεις” κίνηση προς την ιστοσελίδα σου και σιγά σιγά τους αναγνώστες τους.

Το Keyhole είναι μόνο επί πληρωμή χωρίς να έχει κάποια Δωρεάν έκδοση – έστω και με περιορισμούς. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα σκεφτούν και αυτή τη παράμετρο.

Συνδυάζοντας τα εργαλεία σε αυτή τη λίστα μπορείς να καταφέρεις ένα πολύ ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, να καταλάβεις καλύτερα το κοινό σου, να κτίσεις ποιο στοχευμένο κοινό/ακόλουθους και να αυτοματοποιήσεις πολλές από τις λειτουργίες που έκανες μέχρι τώρα γλυτώνοντας απίστευτο χρόνο από τη καθημερινότητα σου.

Εσένα, ποιο θεωρείς από τα πιο πάνω εργαλεία ότι είναι το καλύτερο?

Επίσης αν έχεις κάποιο εργαλείο που θεωρείς ότι είναι άξιο αναφοράς, γράψε το στα σχόλια από κάτω για να το δουν και οι υπόλοιποι αναγνώστες αυτού του μπλογκ.

0/5 (0 Reviews)
avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of