Sharing is caring!

Αν θέλεις να βελτιώσεις την κατάταξη της ιστοσελίδας σου στις μηχανές αναζήτησης, μιά απο τις μεθόδους SEO που πρέπει να αρχισεις να χρησιμοποιείς είναι το χτίσιμο backlinks.

Αν και υπάρχουν πολλοι τρόποι και στρατηγικές για να κτίζεις backlinks, σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σου 5 δοκιμασμένες ιστοσελίδες από τις οποίες μπορείς να αγοράσεις backlinks – που θα βοηθήσουν πολύ στην κατάταξη της ιστοσελίδας σου στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πάμε να τις δούμε..

Τι είναι τα backlinks και γιατί είναι σημαντικά;

Πριν αναφερθώ ομως στις ιστοσελίδες που μπορείς να αγοράσεις backlinks, πρέπει να καταλάβεις πρώτα τι είναι τα backlinks και γιατί είναι σημαντικά στο SEO.

Τα backlinks, με απλά λόγια, είναι σύνδεσμοι (links) από άλλες ιστοσελίδες που κατευθύνουν τους χρήστες τους στην ιστόσελίδα σας.

Ας δουμε ενα παραδειγμα.

Αυτό ειναι ενα link.

Αμα το πατήσεις, θα σε πάρει στην βικιπαιδεία. Ειναι ενα backlink απο εμένα προς την βικιπαιδεία.

Τα backlinks λειτουργούν ως εγκρίσεις ή ψήφοι εμπιστοσύνης από άλλους ιστότοπους, λέγοντας στις μηχανές αναζήτησης ότι το περιεχόμενό σου είναι πολύτιμο και άξιο προσοχής.

Οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, θεωρούν τα backlinks ως βασικό παράγοντα κατάταξης.

Όσο περισσότεροι ιστότοποι υψηλής ποιότητας που παραπέμπουν στην ιστοσελίδα σου, τόσο μεγαλύτερο κύρος και εμπιστοσύνη αποκτά (η ιστοσελίδα σου) στα μάτια των μηχανών αναζήτησης.

Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη κατάταξη και αυξημένη οργανική επισκεψιμότητα.

Επίσης, τα backlinks βοηθούν στην προώθηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σου.

Για παράδειγμα, όταν κάποιος πατήσει σε έναν backlink από άλλην ιστοσελίδα και καταλήξει στη δική σου, έχεις την ευκαιρία να μετατρέψεις αυτόν τον επισκέπτη σε πελάτη ή συνδρομητή του newsletter σου.

Σε περίπτωση που δεν πουλάς τίποτα και βγάζεις χρήματα από διαφημισεις, μόλις αποκτήσες ακόμα μια προβολή.😁

Πού να αγοράσεις backlinks για SEO;

Τώρα που αναλύσαμε γιατί τα backlinks είναι σημαντικά ας δούμε τους πέντε κορυφαίους ιστότοπους όπου μπορείς να αγοράσεις αυτούς τους πολύτιμους συνδέσμους για να ενισχύσεις το SEO σου.

1. Adsy

Όταν πρόκειται για την αγορά backlinks, το Adsy είναι από τους κορυφαίους “παίκτες” της αγοράς.

Το Adsy προσφέρει μια πλατφόρμα όπου οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων μπορούν να συνδεθούν με άτομα που αναζητούν backlinks – δηλαδή εσένα.

Η Adsy μου αρέσει επειδή εφαρμόζει αυστηρά μέτρα ελέγχου ποιότητας, διασφαλίζοντας ότι όλες οι ιστοσελίδες που βρίσκονται στη πλατφόρμα τους ειναι έγκυρες και “σοβαρές”.

Με το Adsy, μπορείς να βρείς backlinks από έγκυρες ιστοσελίδες που σχετίζονται με το τομέα σου – οποιος και να ειναι αυτός.

Screenshot από τη πλατφόρμα του Adsy

Σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, το Adsy παρέχει μια φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα που απλοποιεί τη διαδικασία αγοράς backlinks.

Η διεπαφή είναι πολύ καλή, καθιστώντας εύκολη την πλοήγηση και την εύρεση των κατάλληλων ευκαιριών για την ιστοσελίδα σου.

Για να μεγιστοποιήσεις την επιτυχία σου με το Adsy, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις τα δεκάδες φίλτρα που διαθέτει για να βρείς τις καλυτερες ιστοσελίδες που θα καλύπτουν τις ανάγκες σου.

Τα φιλτρα που επιλέγω εγώ ειναι τα εξής:

 • DA Range: 30+
 • Spam Score: 1 – 20
 • Organic Traffic Ahrefs: 5000+
 • Links: DoFollow
 • Publisher Rating: 4+
 • Publisher’s completion rate: 80%+
 • Marked as sponsored: NO
Adsy preferred filters

Τα υπόλοιπα φιλτρα (χώρα, γλώσσα, κατηγορία, κτλ) τα βάζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Οι σύνδεσμοι από αυτες τις ιστοσελίδες είναι πιο πιθανό να σε ανεβάσουν στις ψηλότερες θέσεις αναζήτησης παρά αγοράζοντας φθηνότερους συνδέσμους από “κακούς” και spammy ιστότοπους.

2. Fiverr

Το Fiverr είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα ελεύθερων επαγγελματιών (freelancers) που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης backlink.

Το Fiverr παρέχει μια τεράστια “δεξαμενή” απο freelancers που ειδικεύονται στο SEO και μπορούν να σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις backlinks για την ιστοσελίδα σου.

Το Fiverr προσφέρει ένα ποικιλόμορφο σύστημα φιλτραρίσματος που σας επιτρέπει να επιλέξετε ελεύθερους επαγγελματίες με βάση τις τιμές τους, την αρχαιότητα στην πλατφόρμα, τη βαθμολογία αναθεώρησης κ.λπ.

Ένα πλεονέκτημα της χρήσης του Fiverr είναι ο παράγοντας της οικονομικής προσιτότητας.

Μπορείς να βρείς υπηρεσίες backlinking που ξεκινούν από μόλις πέντε δολάρια (γι’ αυτό άλλωστε ονομάζεται fiverr), καθιστώντας το μια φτηνή επιλογή για ιδιοκτήτες ιστοσελίδων με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Fiverr Screenshot
Στιγμιότυπο από το Fiverr που δείχνει πωλητές που πωλούν backlinks από 10 δολάρια. Ο λόγος που δείχνει 10 ευρώ αντί για 5 δολάρια είναι επειδή: Α. Ζω στην Κύπρο και Β. Φιλτράρισα τα αποτελέσματα για να βρώ υπηρεσίες που ξεκινούν από 10 δολάρια και πάνω.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να ερευνήσετε διεξοδικά τους πωλητές στο Fiverr πριν κάνετε μια αγορά.

Αναζητήσε πωλητές με θετικές κριτικές και αποδεδειγμένο ιστορικό παροχής backlinks υψηλής ποιότητας.

Επίσης, μην παρασύρθείς από freelancers που πωλούν 100 backlinks για 5 δολάρια.

Αυτοί, είναι πιθανότατα σύνδεσμοι από PBN και “φάρμες συνδέσμων” και θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην ιστοσελίδα σου.

Όταν χρησιμοποιείς το Fiverr για backlinks, φρόντίσε να ζητάς πρώτα το domain name του ιστότοπου πριν παραγγείλεις

Παράδειγμα:

Hello, I am interested in your guest posting service. Pls, send the domain so I can review it before I order.

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις την ευκαιρία να εξετάσεις τον ιστότοπο, να ελέγξεις το Domain Authority του, τη ποιότητα του πριν αγοράσεις.

3. SEOClerks

Το SEOClerks είναι ένας άλλος ιστότοπος με freelancers που σε αντιθεση με το fiverr, προσφέρει μια πλατφόρμα μόνο για SEO υπηρεσίες.

Αυτή η πλατφόρμα σου επιτρέπει να περιηγηθείς σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών backlinking που προσφέρονται από ειδικούς SEO και freelancers

Το SEO Clerks επίσης έχει το δικό του σύστημα αξιολόγησης που σου επιτρέπει να αξιολογείς την αξιοπιστία των freelancers πριν αγοράσεις κάτι.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του SEOClerks είναι η δυνατότητα εύρεσης πολύ φθηνών backlinks – ακόμη και κάτω από 5 δολάρια.

Φυσικά, όπως ανέφερα προηγουμένως, θα πρέπει πάντα να ζητάς πρώτα τα domains, να τα εξετάζετε και στη συνέχεια να παραγγέλνεις

Από την εμπειρία μου με την πλατφόρμα, για κάθε 20 domains που ελέγχω και κοστίζουν λιγότερο από 5 δολάρια για να αποκτήσω ένα link από αυτά, μόνο περίπου 2 – 3 περνούν τα πρότυπα αναθεώρησης μου.

Πριν κάνεις μια αγορά με το SEOClerks, αφιέρώσε χρόνο για να αξιολογήσεις τις ιστοσελίδες του πωλητή, να διαβάσεις τις κριτικές άλλων πελατών και να τον ρωτήσεις οτιδήποτε θέλεις.

Είναι πολυ σημαντικό να επιλέξεις πωλητές που έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό και μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας backlinks από αξιόπιστες ιστοσελίδες.

4. Newswire

Newswire screenshot

Το Newswire είναι μια αξιόπιστη υπηρεσία διανομής δελτίων τύπου που προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο απόκτησης backlinks.

Αν και δεν πρόκειται για μια παραδοσιακή αγορά backlink, το Newswire σου επιτρέπει να διανέμεις δελτία τύπου που μπορούν να δημιουργήσουν πολύτιμα backlinks από αξιόπιστες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ανα το παγκόσμιο.

Τα δελτία τύπου σε γενικές γραμμες, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για το κτίσιμο brand, προβολη και τη δημιουργία “buzz” γύρω απο το brand της ιστοσελίδας σου.

Όταν το δελτίο τύπου που στέλνεις παραλαμβάνεται από ειδησεογραφικά πρακτορεία, συχνά περιλαμβάνουν συνδέσμους προς την ιστοσελίδα σου, φέρνοντας επισκέψεις στην ιστοσελίδα σου και ενισχύοντας το SEO.

Το Newswire.com διακρίνεται για το τεράστιο δίκτυο διανομής του και την ικανότητά του να προσεγγίζει ένα ευρύ κοινό.

Αξιοποιώντας την πλατφόρμα τους, μπορείς να εξασφαλίσεις backlinks από μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ενισχύοντας το κύρος και την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σου.

Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το Newswire, γράψε ενα σοβάρο δελτίο τύπου που ανακοινώνει κάτι για την ιστοσελίδα σου.

 • Μπορεί να άλλαξες το λογότυπο σου.
 • Μπορεί να να έγραψες εναν τεράστιο οδηγό για ένα θέμα.
 • Μπορεί να πρόσθεσες κάτι στην ιστοσελίδα σου.
 • Μπορεί να μιλά για κάποιο βραβείο που απέσπασε η εταιρεία σου κτλ.

Όσο πιο ενδιαφέρον είναι το δελτίο τύπου, τόσο πιο πολύ ανεβαίνουν οι πιθανότητες να το φιλοξενήσουν τα “μεγάλα” ειδησεογραφικά.

5. Publisuites

Το Publisuites είναι μια παρόμοια πλατφόρμα με το Adsy.

Ιδιοκτήτες ιστοτόπων βάζουν τις ιστοσελίδες τους στην πλατφόρμα και άτομα που αναζητούν backlink τους συναντούν εκεί.

Έτσι, στην ουσία αυτή η πλατφόρμα συνδέει τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων με bloggers και webmasters που θέλουν να κτίσουν backlinks.

Και το Publisuites διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος που σου επιτρέπει να βρίσκεις ακριβώς τον ιστότοπο από τον οποίο θέλεις backlinks – με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.

Σε σύγκριση με το Adsy, θα πω ότι το βρίσκω πιο φιλικό προς το χρήστη παρά το Publisuites.

Έχοντας πει αυτό, αν δεν μπορείς να βρείς αυτό που ψάχνεις στο Adsy, δοκίμασε και το Publisuites.

Τελικά Σχόλια

Τα backlinks παραμένουν μια σημαντική πτυχή κάθε επιτυχημένης στρατηγικής SEO.

Λειτουργούν ως σημάδια κύρους και συνάφειας για τις μηχανές αναζήτησης, βοηθώντας τις ιστοσελίδες κατατασσονται πιό ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ενώ η αγορά backlinks μπορεί να είναι μια επιλογή, είναι πολύ σημαντικό να την προσεγγίσετε με προσοχή και να επικεντρωθείτε στην ποιότητα και τη συνάφεια.

Δές Επίσης:👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *