Sharing is caring!

Οπως και στον “offline” κόσμο, έτσι και στον online υπάρχουν πάρα πολλοι τροποι για να βγάλεις χρήματα – αρκει να διαθέσεις το χρόνο και την ανάλογη προσπάθεια.

Σε αυτο το αρθρο θα σου εξηγήσω όχι ενα, ούτε δύο, ούτε τρείς, αλλά είκοσι δύο διαφορετικούς και αποδεδειγμένους τρόπους για να βγάλεις λεφτα απο το ίντερνετ.

UPDATE: Έχω προσθέσει ενα πινακα κάτω απο κάθε μέθοδο ο οποίος θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τη προσπαθεια, το χρόνο που πρέπει να καταβάλεις και τα πόσα χρήματα μπορείς να βγάλεις αλλα και ποσα θα πρέπει να επενδυσεις αρχικά.

Οι τροποι που θα σου δείξω, δεν ειναι εύκολοι.. Μην νομίζεις ότι θα αρχίσεις σημερα και σε ενα μηνα θα είσαι εκατομμυριούχος.

Η επιτυχία στο διαδίκτυο (και στη ζωή γενικοτερα) έρχεται μέσα απο τα λάθη. Οσο κάνεις λάθη, τόσο μαθαίνεις. Και αν ειναι η πρώτη σου φορά που θα ασχοληθείς με τον τομέα του “λεφτά απο το διαδικτυο” ή “make money online” που λένε και οι Εγγλέζοι, να εισαι σίγουρος ότι ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΗ.

Αμα επιμεινεις και δεν τα παρατησεις, τότε θα πετύχεις το σκοπό σου. Αργα η γρήγορα θα τα καταφέρεις. Η επιτεύξη του στόχου σου μπορεί να σου πάρει απο 1 μήνα μέχρι 10 χρόνια.

Αν δεν σταματήσεις να προσπαθείς σημαινει ότι ΔΕΝ απέτυχες. Μόλις, τα παρατήσεις ομως, τότε απετυχες..

Τελοσπαντων, φτάνει με τα φιλοσοφικά, ας πάμε στη λίστα με τους 22 τρόπους για να βγάλεις λεφτά απο το ιντερνετ.

Ακόμα κατι τελευταίο… Αν θέλεις να επιταχύνεις τη διαδικασία πλούτου απο το διαδικτυο, επελεξε μια μέθοδο και συγκέντρωσε ολη την δύναμη και την ενέργεια σου σε αυτην.

Μην προσπαθήσεις να βγάλεις λεφτά χρησιμοποιωντας πολλάπλές μεθόδους ταυτόχρονα.

Πρώτα γινε καλός σε μια μέθοδο, κανε την να βγάζει λεφτά, αυτοματοποιησε την και μετά πηγαινε σε αλλη μέθοδο.

22 τρόποι να βγάλεις λεφτα απο το ίντερνετ

1. Ξεκινα ενα μπλογκ

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸💸💸

Να ξεκινήσεις ένα μπλογκ ειναι ίσως απο τις πιό δημοφιλείς μεθόδους για να βγάζεις λεφτά απο το διαδικτυο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν bloggers που κερδίζουν μέχρι και 100.000 ευρώ το μήνα απο τα μπλογκ τους (και όχι δεν ειναι υπερβολη).

Ενας απο αυτούς ειναι ο Adam Enfroy, ο οποίος μέσα απο το blog του κερδίζει γύρω στα $100.000 το μήνα – κάθε μηνα. Δες αυτο το βίντεο οπου κανει break down το εισοδημα του και θα καταλάβεις.

– O Adam Enfroy

Υπάρχουν πάρα πολλοι bloggers που κερδίζουν αστρονομικά ποσά κάθε μηνα απο τα blogs τους. Δεν θα τους αναφέρω όλους εδώ. Απλα να ξέρεις ότι ειναι εφικτό αν δεσμεύσεις τον εαυτο σε αυτο, βάλεις τη προσπάθεια και δεν τα παρατήσεις μέχρι να πετύχεις.

Με ενα μπλογκ υπάρχουν παρα πολλοι τρόποι για να βγάζεις λεφτά. Και πάλι, δεν θα αναφερθώ σε όλους εδώ, γιατι είχα γραψει ενα αρθρο πριν λίγο καιρο με τίτλο 10 Δοκιμασμένοι Τρόποι για να κερδίζεις λεφτά από το blog σου.

Συστήνω να το διαβάσεις.

Επίσης συστήνω να διαβάσεις τον βημα-βημα οδηγό μου για το πώς να ξεκινήσεις ενα μπλογκ και αυτό το άρθρο με τους καλυτερους και φτηνότερους παροχείς φιλοξενίας (hosting) ιστοσελίδων.

☝️ Ειναι σημαντικό να έχεις υπόψη σου ότι για να πετύχει ενα μπλογκ χρειαζεται να τρέξει ιδρώτας.

Πρέπει να ψαχνεις για λέξεις κλειδία, να γράφεις άρθρα γύρω απο αυτές τις λέξεις, το κάθε άρθρο θα σου πέρνει περίπου 3 – 4 ώρες ή 1 – 2 ώρες με βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης, μετα θα πρέπει να το προωθείς στα κοινωνικά δίκτυα, θα πρέπει να ξέρεις απο SEO κτλ, κτλ..

Δεν ειναι εύκολη υπόθεση. Αλλα, ειναι πολύ επικερδής οταν την μάθεις.

2. Ξεκινα ενα YouTube channel

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸💸

Ακόμα μια δημοφιλής μέθοδος και πολύ καλή μάλιστα αφού μέσω απο ενα YouTube channel μπορείς να βγάλεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Μεσω ενός καναλιού στο YouTube συνηθως βγάζεις χρήματα απο:

 • Διαφημισεις που εμφανιζει το YouTube στα βιντεο σου.
 • Χορηγίες των βίντεο σου απο προιοντα/υπηρεσίες που ταυτιζονται με το κοινό σου.
 • Affiliate Marketing, δηλαδη αφηνωντας Link με προιοντα/υπηρεσίες που εισαι συνεργατης στη περιγραφή του βίντεο) και με
 • Συνεργασίες που θα προκύψουν καθώς γινεσαι ολο και ποιο γνωστός.

Επίσης, αν εισαι ντροπαλός και δεν θέλεις να εμφανιζεται το πρόσωπο σου στο “γυαλι” τότε μπορείς να κάνεις και βίντεο χωρίς εσένα. Με λίγα λόγια να δημιουργήσεις ένα απρόσωπο (faceless) YouTube channel.

Υπάρχουν πολλά text-to-video προγράμματα που σου επιτρέπουν να παρεις ενα κείμενο και να το μετατρέψεις σε βίντεο (π.χ Synthesia ή Pictory) ή ακόμα και να πληρώσεις κάποιον στο Fiverr να στο κάνεις για εσένα.

Να ένα παράδειγμα που βρήκα.

Screenshot of a Fiverr gig that offers text to video
– Screenshot απο το gig στο Fiverr για να μετατρεψεις οποιοδήποτε κείμενο σε βιντεο και με voiceover.

Επίσης, εδώ ειναι καλα να αναφέρω το TubeBuddy το οποίο ειναι ενα προσθετο στο browser σου που σου δίνει πληροφορίες για το πως να βελτιώσεις τη καταταξη των βιντεο σου.

Βασικά ειναι εργαλείο SEO για YouTube.

To χρησιμοποιούν όλοι οι “μεγάλοι” λογαριασμοι στο YouTube και συστήνω να το εγκαταστήσεις και εσύ – αν χρησιμοποιήσεις αυτη τη μέθοδο για να βγάλεις λεφτα απο το σπιτι.

☝️ Ειναι σημαντικό ομως να αναφέρω πως και για αυτη τη μέθοδο εαν δεν εισαι συνεπεις στη δημοσίευση των βιντεο σου και δεν έχεις υπομονη να περιμένεις την επιτυχία, τότε το πιό πιθανων να τα παρατήσεις.

Και για να φτιάξεις ενα σωστό βιντεο στα στανταρντ της σήμερον ημέρας, θα χρειαστείς και εξοπλισμό οπως μικρόφωνο, προγραμμα επεξεργασίας βίντεο, πιθανων φωτισμό κτλ.

Επίσης θα χρειαστείς χρόνο.. Πολύ χρόνο.. Να κάνεις video editing και να δημοσιεύεις βίντεο θέλει απο 1 μέχρι και 5 ώρες.

Αν πάς με το faceless YouTube channel, τα προγράμματα που ανάφέρα (Synthesia ή Pictory) θα μπορείς να φτιάχνεις βίντεο σε λιγότερο απο 1 ώρα.

3. Γίνε streamer στο Twitch

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸

Το Twitch που είχε ξεκινήσει ως μια πλατφόρμα καθαρά για gamers, τώρα μπορεί ο καθένας να ξεκινήσει το δικό του κανάλι και να αρχίσει να μεταδίδει

Φυσικά, απ’οσο ξέρω ακόμα κυριαρχουν οι gamers στο Twitch (τουλάχιστον μέχρι τώρα που γράφω αυτο το άρθρο) και γι’αυτό το λόγο προτείνω εαν περνάς πολλές ώρες μπροστά απο τον υπολογιστή παιζοντας παιχνιδια και βαριέσαι να ασχοληθείς με το video editing που απαιτά ενα σοβαρό κανάλι στο YouTube, τότε γίνε streamer στο Twitch.

Οι καλύτεροι streamers του Twitch βγάζουν τα προς το ζην μέσω ενός συνδυασμού μικρών πληρωμών που ονομάζονται Bits, συνδρομών επί πληρωμή, δωρεών και influencing.

Αν κοιτάξεις το κανάλι οποιουδήποτε influencer του Twitch, θα δείς μια ποικιλία από διαφημίσεις, affiliate πωλήσεις και χορηγίες. Αρκετοί μάλιστα εισάγουν διαφημίσεις στα βίντεο τους, όπως αυτές που συναντάς στα βίντεο του YouTube.

Πολλοί από τους κορυφαίους streamers συμπληρώνουν το εισόδημά τους στο Twitch με αυτά που κερδίζουν από το επαγγελματικό gaming, με έναν συνδυασμό χρημάτων από βραβεία και χορηγίες.

☝️ Ένα κοινό χαρακτηριστικό των πιο δημοφιλών streamers του Twitch είναι ότι ντυνονται παράξενα παίζουν online τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα. Είναι ουσιαστικά παίκτες πλήρους απασχόλησης. Γι’αυτό, και με αυτή τη μέθοδο, μην νομίζεις ότι ειναι κάτι εύκολο.. Θα λιώσεις στην κυριολεξία στο παιχνίδι

4. Δημιούργησε και πούλησε info-products

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸💸

Ε και τι ειναι το ινφο-προντακτ ρε Παύλο;

Το info product είναι ενα προιόν που προσφέρει information – δηλαδη πληροφορίες. Να μερικά παραδείγματα:

 • Ενα eBook για το πως να γίνεις αυταρκής μεγαλώνοντας λαχανικά στη βεράντα σου.
 • Μια σειρά βίντεο μαθημάτων για το πώς να ξεκινήσεις το δικό σου μπλογκ.
 • Μια σειρά βιντεο μαθημάτων για το πως να αποκτήσεις six-pack.
 • Ενα φάκελο με βημα προς βήμα οδηγίες και σχέδια για πελέκάνους, κατασκευαστές επιπλών ή αρχιτέκτονες.
 • 50 template για Excel ή Google Docs

Όλες αυτές ειναι δομημένες πληροφορίες τις οποίες εσύ σαν ο “κατασκευάστης” αυτου το πριοντος θα τις πουλάς στο διαδίκτο.

Ο κόσμος δεν έχει καθόλου προβλημα να πληρώσει για να πάρει κάτι κάλο, κάτι δομημένο που θα τον πάρει απο την αρχή και θα τον οδηγήσει μέχρι το τέλος.

Θα μου πείς, “μπορεί να βρεί ότι θέλει στο YouTube”.

Συμφωνώ.. Αλλα, έτσι προιον σαν το δικό σου, δεν μπορεί να βρεί.. Προϊόν του οποίου οι πληροφορίες που θα δίνει θα ειναι λεπτομερείς, θα δίνει συμβουλές, θα ειναι χωρισμένες σε κατηγορίες κτλ.

Τελοσπάντων, απλά να σου πώ ότι οι περισσότεροι YouTubers και bloggers, τα περισσότερα λεφτά τους τα βγάζουν απο τις πωλήσεις μαθημάτων, βιβλιων και οχι κατανάγκη απο τις διαφημίσεις.

Απλά κάποια πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα – που τους βγάζω και το καπέλο – ειναι ο archaeostoryteller στο Instagram, το κανάλι στο Facebook η Γεωγραφία ειναι πολύ κούλ και ο Βασιλης Παζοπουλος απο το Euro2Day.

Kαι οι τρεις εβγαλαν τα δικά τους βιβλία σε φυσική μορφή και τα πουλάνε. Τα δικά τους info products. Αυτά τα βιβλια μπορουν να τα διαθέσουν και σε digital μορφή (αν δεν το κάνουν ήδη).

Το βιβλιο του αρχαιολογου..

Το βιβλιο του Θεόδωρου Παπακωστα με τίτλο Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;
– Το βιβλιο του Θεόδωρου Παπακωστα με τίτλο Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;

Τα βιβλια της Κουλ Γεωγραφίας

Η σειρα βιβλιων της η Γεωγραφία ειναι Κούλ
– Η σειρα βιβλιων της η Γεωγραφία ειναι Κούλ

Το βιβλιο του Παζοπουλου για το Bitcoin

Και για να ξεκινήσεις με αυτή τη μέθοδο, δεν ειναι κατανάγκη να έχεις τη δική σου ιστοσελίδα – αν και θα βοηθούσε.

Μπορείς τα info-προιοντα σου να τα πουλάς μέσω του amazon, μέσω του Clickbank ή μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας online.

5. Affiliate Marketing

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸💸💸💸

Η αγαπημένη μου μέθοδος.. Το affiliate marketing.

Affiliate Marketing ειναι οταν προωθας στο διαδικτυο προιοντα (είτε φυσικά, είτε info-products) και απο κάθε πώληση που καταφέρνεις παιρνεις προμήθεια.

Affiliate marketing προγράμματα και προιόντα υπάρχουν πολλά. Απλά μένει να επιλέξεις αυτά που σε ενδιαφέρει να προωθείς και με διαφορές μεθόδους διαδικτυακού μαρκετινγκ και εργαλεία πωλήσεων.

Π.χ

 • Αν εισαι fashionista μπορείς να γίνεις affiliate με καταστήματα ρούχων, και προιοντα ομορφίας.
 • Αν εισαι του γυμναστηρίου, τότε μπορείς να γίνεις affiliate με συμπληρώματα διατροφής, ρουχα και αξεσουαρ γυμναστικής κτλ.
 • Αν εισαι γκατζεντακιας τότε μπορείς να γίνεις affiliate με καταστήματα και προιόντα που ασχολουτε με την τεχνολογία και τα γκατζετ.
 • Αν εισαι βιβλιοφάγος, τότε μπορείς να εισαι affiliate με διαδικτυακά βιβλιοπωλέια.
– Screenshot απο προμηθείες που έλαβα απο την προώθηση κάποιον ακριβων προιόντων.

Για να ξεκινήσεις με το affiliate marketing συνήθως χρειάζεσαι ένα μέσο στο οποίο θα μπορείς να προωθεις τα προιοντα μπροστα στο κοινό που τα θέλει. Π.χ:

 • Μεσα απο διαφημισεις στα κοινωνικά δικτυα (Instagram, Facebook, LinkedIn)
 • Μεσα απο διαφημισεις στις μηχανές αναζήτησεις.
 • Μεσα απο διαφημισεις σε άλλες διαφημιστικές πλατφόρμες.
 • Μεσα απο influencers στο YouTube, Instagram, Tik Tok
 • Δημιουργοντας ενα μπλογκ, ενα YouTube channel, ενα page στα κοινωνικά δίκτυα.
 • Συλλεγοντας email ατόμων που ενδιαφέρονται για τα προιόντα που προωθείς.

☝️ Το affiliate marketing συνδεεται με τις περισσότερες μεθόδους για να βγάλεις λεφτά μέσω ιντερνετ.

Θα χρειαστεί να ξοδέψεις λεφτά στις διαφημισεις ή να ξοδέψεις χρόνο για να παραγεις περιεχόμενο το οποίο θα μετατρέπει τους επισκέπτες σε αγοραστές.

Οποιο απο τα δύο επιλέξεις, θέλει προσπαθεια και επιμονή.

6. Ξεκίνα ένα Eshop

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸💸💸💸💸

Ενα eshop ή ηλεκτρονικό κατάστημα στα Ελληνικά, ολοι ξέρουμε τι ειναι και τι κάνει. Ειναι ενα κατάστημα που πουλάει προιόντα στο διαδικτυο.

Να φτιάξεις το δικό σου eshop δεν ειναι εύκολη υπόθεση.

 • Χρειαζεται να διαθέτεις σφαιρικές γνώσεις επιχειρηματικότητας, γνώσεις μάρκετινγκ, γνώση του διαδικτύου γενικότερα.
 • Επίσης, πρέπει να έχεις ενα προιόν ή μια σειρά απο προιοντα για να πουλάς.
 • Επίσης, πρέπει να δείς πώς θα λαμβάνει ο αγοράστής τα προιόντα σου.
 • Πρέπει να δεις εσυ πως θα βρισκεις τα προιοντα; Θα τα κατασκευάζεις ή θα τα αγοράζεις απο αλλους.
 • Επίσης, θέλεις ενα σχετικά μεγάλο κεφάλαιο για προγραμματιστικές υπηρεσίες, γραφιστικές υπηρεσίες και πολλά αλλά.
 • Θα χρειαστείς καλό web hosting.
 • Και θα έχεις και ανταγωνισμό.

Αρα, θα μου πείς γιατι προτείνω αυτη τη μέθοδο;

Επειδη ειναι όντως μια δοκιμασμένη μέθοδος για να βγαλεις λεφτά απο το διαδικτυο.

Αν εισαι διαθετημένος/η να μελετήσεις, να κάνεις λάθη και μέσα απο τα λάθη σου να μάθεις, τότε η δημιουργια ενός eshop ειναι μια πολύ επικερδης επιχείρηση.

Επισης, ειναι πολύ πιο οικονομική απο το να ανοιξεις ενα “φυσικό” κατάστημα.

Τέλος, υπάρχουν οικονομικές λύσεις για να ξεκινήσεις το eshop σου οπως το Shopify.

Το Shopify ειναι αυτη τη στιγμή απο τις μεγαλυτερες ecommerce εταιρείες η οποια προσφέρει μια πλατφόρμα για να κτίσεις το eshop σου, σου προσφέρει web hosting, και ενα σωρό εργαλέια που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο με μόνο απο 25 ευρώ το μηνα.

Να ξεκινήσεις την δική σου μπιζνα με 25 ευρώ το μηνα, δεν ειναι και ασχημα, έτσι;

7. Dropshipping

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸💸💸💸

Το Dropshipping είναι μια μέθοδος εκτέλεσης παραγγελιών όπου μια επιχείρηση (εσύ δηλαδη) δεν διατηρεί τα προϊόντα που πωλεί σε απόθεμα.

Να εξηγήσω τι εννοώ.

Με ενα συμβατικό eshop, συνήθως τα προιοντα που πουλάς, τα έχεις στη κατοχή σου. Τα έχεις στο σπιτι σου, στην αποθήκη σου ή οπουδηποτε αλλού.

Οταν ο πελάτης αγοράσει κατι απο το eshop σου, τότε εσύ παίρνεις την παραγγελία του, την ετοιμάζεις, την πάς στον courier και αυτός με τη σειρά του την πάει στον πελάτη σου.

Με το dropshipping τα πραγματα ειναι λίγο διαφορετικά.

Ο πελάτης μπαινει στο eshop σου και βάζει την παραγγελια του.

Εσύ παίρνεις τα στοιχεία και την παραγγελια του πελάτη και την δίνεις στον προμηθευτή σου.

Ο προμηθευτής σου τότε, στέλνει απευθείας τη παραγγελία στον πελάτη χωρίς να φανεί ότι αυτος την εστειλε.

Ο πελάτης λαμβάνει την παραγγελια του χωρίς να ξέρει ότι δεν την έστειλες εσυ αλλα ο προμηθευτής σου.

Πηγη: Oberlo

Στην ουσία κάνεις τον μεσαζωντα.

Αυτό μπορεί να ακουγεται λίγο “υπουλο”, αλλα δεν ειναι. Ούτε καν παρανομο. Ειναι η ιδια διαδικασια με το συμβατικό εμπόριο.

Απλα αντι να αγοράσεις 1000 κομματια, να τα έχεις σπιτι σου και να τα μεταπουλάς, απλά τα μεταπουλάς χωρίς να τα έχει σε στοκ.

☝️ Αυτή η μέθοδος, σου γλιτώνει το κόστος αγοράς των προιοντων μπροστά. Επίσης, σου γλιτώνει και το κόστος δημιουργίας eshop αφου μπορείς να ξεκινήσεις το dropshipping και μέσω του eBay και του Amazon.

8. Kindle Books

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸💸💸

Αυτή η μέθοδος απαιτεί να:

 1. Να δημιουργείς ebooks
 2. Να τα δημοσιεύεις στο Kindle Store της Amazon.

Τo ξέρεις ότι η Amazon ξεκίνησε ως διαδικτυακο βιβλιοπωλείο, έτσι.. Ακόμα διατηρεί ενα απο τα μεγαλυτερα διαδικτυακα βιβλιοπωλεία στον πλανήτη.

Σε αυτο το βιβλιοπωλείο, μπορεί οποιοσδήποτε να ανεβάσει ενα eBook. Και, οταν λέω eBook, δεν εννοώ κατανάγκη το επόμενο Harry Potter ή Lord of The Rings.

Το κάθε eBook που θα ανεβάζεις, μπορεί να ειναι μερικές χιλιαδες λέξεις μόνο. Π.χ 3000 λέξεις.

Να μερικά παραδείγματα βιβλιων που θα μπορούσε οποιοσδήποτε να φτιαξει.

βιβλια Kindle
– eBooks που θα μπορούσε οποιοσδήποτε να φτιαξει και να πωλήσει στο Kindle store.

Η θεματολογία μπορεί να ειναι οτιδήποτε. Απο “How to” οδηγούς, μέχρι μικρές ιστορίες φαντασίας. Ακόμα και μικρά βιβλία ζωγραφικής.

Ναι.. Βλέπεις, η Amazon έχει και Print on Demand.

Δηλαδή, εαν ανεβάσεις ενα βιβλίο ζωγραφικής σε ψηφιακή μορφή και το αγοράσει κάποιος στο Amazon, ΄τοτε η amazon θα το τυπώσεις και θα του το στείλει.

Να ενα βίντεο που δείχνει βήμα-βήμα πώς να το κάνεις.

Επίσης, να μερικά εργαλεία που θα κάνουν την συγγραφή του βιβλιου σου ευκολότερη:

 • Ghost writers για να σου γράψουν τα βιβλία σου, μπορείς να βρείς στο Fiverr.
 • Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τεχνητή νοημοσύνη για να σου γράψει τα άρθρα σου χρησιμοποιώντας προγραμματα οπως το Writesonic ή το Jasper.AI.
 • Για να μετατρέψεις κείμενα σε eBooks και 3D covers μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγραμματα οπως το Sqribble.
 • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Canva για να δώσεις “φόρμα” στο βιβλίο σου.
 • To Imagine ή το Ideogram για να σου σχεδιάζουν τα εξωφυλλα ή τις εσωτερικές σελίδες.

☝️ Σημείωσε ότι με αυτή τη μέθοδο, μπορείς να βγάζεις μερικές χιλιάδες τον μήνα παθητικό εισόδημα.

Απλά φαντάσου να έχεις εκατοντάδες τέτοια μικρά βιβλία τα οποία θα πωλούντε αυτόματα απο την Amazon. Δεν λέω ότι όλα θα ειναι εισπρακτικές επιτυχίες, αλλά όσα περισσότερα έχεις, τοσες οι πιθανοτητες να πουλάς.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις με αυτη τη μέθοδο, πάτα εδώ για να πας στην Amazon. Επίσης, μπορείς να αγοράσεις αυτο το course απο τον Stefan James o οποίος θα σου δείξει όλα τα κόλπα για να μεγιστοποιήσεις τα κέρδη σου μέσα απο αυτή τη μέθοδο.

9. Μεταπούλα Υπηρεσίες

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸

Αυτή η μέθοδος ειναι σχετικά εύκολη και λίγό “ύπουλη” – αλλα δουλεύει μια χαρά. Αν την δουλέψεις σωστά μπορεί να εξελιχτεί σε ενα παρα πολύ καλό εισόδημα.

Στην ουσία πας σε freelance marketplaces οπως το Fiverr και φτιάχνεις λογαριασμό.

Βρίσκεις μια υπηρεσία σαν και αυτή.

Αντιγράφεις τον τίτλο, την περιγραφή και τα πακέτα που προσφέρει.

Πάς σε μια αλλη ιστοσελίδα με freelancers όπως το SEO Clerks και το Upwork και δημιουργείς λογαριασμό ως freelancer ή seller.

Δημιουργείς μια νέα υπηρεσία και προσθέτεις σε αυτήν, ότι αντιγραψες απο την προηγούμενη υπηρεσία. Η μόνη διαφορά ειναι ότι βάζεις πιό πάνω τις τιμές.

Οταν κάποιος αγοράσει μια υπηρεσία απο εσένα στο Upwork για $40, εσυ πάς πίσω στο Fiverr και αγοράζεις την υπηρεσία απο αυτον που την προσφέρει για $10.

Δίνεις την ενημέρωση που σου έδωσε ο πελάτης σου στον freelancer στο Fiverr και αυτός προχωρά κανονικά να παραδόσει την δουλειά. Οταν στην παραδόση, εσύ την παραδίδεις παρακάτω στον πελάτη σου.

Συγχαρητήρια, μόλις έβγαλες $30 κέρδος, χωρίς να κάνεις στην ουσία κάτι.

☝️ Φυσικά για να μην την πάθεις, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι αυτός που θα μεταπουλάς την υπηρεσία του κάνει καλή δουλεία. Προσωπικά επειδη χρησιμοποιώ πολύ συχνα το Fiverr, γνωρίζω πολλές καλές υπηρεσίες.

Επίσης, θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στην ερευνα και στο copy-paste των υπηρεσιών.

Τέλος, εσύ θα παιζεις ρόλο μεσαζωντα και εξυπηρέτησης των πελατών σου που και εδώ θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο.

Οταν αρχίσεις να παιρνεις τα πρώτα πεντάστερες κριτικές, θα δείς ότι οι παραγγελίες σου θα αρχίσουν να αυξανονται.

10. Γράφε άρθρα

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸

Επειδη το διαδίκτυο κινείτε γύρω απο το περιέχομενο, υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζήτηση για ατομα που μπορούν να παράγουν περιεχόμενο.

Υπάρχουν άτομα που πραγματικά κουμπάνε και 10 με 20 χιλιάρικα το μήνα. Φυσικά για να φτάσουν σε αυτο το επιπεδο χρειαστηκαν αρκετό καιρό.

Ξεκινησαν να χρεώνουν απο 5 ευρώ για 500 λέξεις, αλλα καθώς επερναν συνέχεια καλές κριτικές, σιγα-σιγά αυξαναν τις χρεώσεις τους στα 50 ευρώ ανα 500 λέξεις και περισσότερο.

Αρα, για να γραφτεί ενα μεγάλο άρθρο των 2000 λέξεων καποιος μπορεί να χρεώσει και 200 ευρώ. Κάποιος που θεωρείτε ως ο καλύτερος των καλύτέρων μπορεί να χρεώνει ακόμα και 400 ευρώ ή και 600 ευρώ.

– Σχεδόν 130 ευρώ για 500 λέξεις;

Όμως θα μου πείς τώρα, αν δεν το έχω να γράφω;

Αμα δεν το έχεις, αλλά θέλεις να ασχοληθέις, υπάρχουν τρόποι να τα καταφέρεις.

Ο πρώτος ειναι να χρησιμοποιείς προγραμματα τεχνητής νοημοσύνης οπως το Jasper.AI και ο δεύτερος ειναι να μεταφράζεις άρθρα.

Του Jasper θα του βάλεις τον τίτλο και αυτόματα μπορεί να σου παράξει άρθρο μέχρι 1500 λέξεων σε 2 λεπτά. Περνάς το άρθρο απο μια δωρεάν plagiarism checker υπηρεσία για να σιγουρευτείς ότι το άρθρο ειναι original και το παραδίδεις στο πελάτη.

Τόσο απλα.

Για παράδειγμα:

Ας υποθέσω ότι πάς στο Fiverr και δημιουργείς 2 υπηρεσίες: Μία για να γράψεις οποιοδήποτε αρθρο στα Αγγλικά και μια για να γράψεις οποιοδήποτε άρθρο στα Ελληνικά.

Μπαινει παραγγελία για να γράψεις ενα αρθρο 500 λέξεων στα Αγγλικά για το “πως να βγάλεις λεφτά στο διαδικτυο”.

Εσυ ψαχνεις και βρισκεις άρθρα γύρω απο αυτο το θέμα στα Ελληνικα, τα μεταφράζεις (ολοκληρα ή κομμάτια απο διαφορα άρθρα) μέσω του Google Translate η του Deepl, μέχρι να φτάσεις τις 500 λέξεις.

Μετά, το μεταφρασμένο κείμενο, το περνάς απο μια δωρεάν plagiarism checker υπηρεσία για να σιγουρευτείς ότι το άρθρο ειναι original.

Το βάζεις σε ενα Word και το παραδίδεις στο πελάτη.

Μόλις κέρδισες χρήματα.

☝️ Μπορείς να προσφέρεις υπηρεσίες συγγραφής άρθρων μέσω την προσωπικής σου ιστοσελίδας (μαθε πως να φτιάξεις μια εδώ), των κοινωνικών δικτύων, ακόμα πηγαινοντας σε forum.

Βασικά όσο περισσότερο κάνεις “visιble” τον εαυτό σου και τις υπηρεσίες σου γύρω απο αυτό το θέμα, τόσες περισσότερες πιθανοτητες εχεις να αρχίσεις να παίρνεις δουλειές.

TIP: Επίσης, στην αρχή χρέωνε πολύ φτηνα για να σε εμπιστευτούν και να πάρεις πενταστερες κριτικές. Στην πορεία, ανέβασε τις τιμές σου.

11. Μετάφραζε άρθρα

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸

Αν γνωρίζεις μια δεύτερη γλώσσα, μπορέις να προσφέρεις υπηρεσίες μετάφρασης σε διάφορες πλατφόρμες για freelancers.

Είδη καποιοι το προσφέρουν.

Συνήθως, αυτοι που αγοράζουν υπηρεσίες μετάφρασης τις χρειάζονται για εξειδικευμένα άρθρα.

Οι online υπηρεσίες μετάφρασης μπορούν να βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό, αλλα εάν σου ζητήσουν να μεταφράσεις νομικά έγγραφα, εταιρικά, ακαδημαικά κτλ, ίσως να μην προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία μετάφρασης στον πελάτη σου.

Αν γνωρίζεις καλά μια γλώσσα ομως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις υπηρεσίες για να κάνεις τη “χοντρή” δουλειά και τα μικρο-λάθη να διορθώσεις χειροκίνητα.

12. Micro Tasks

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸

Αυτός είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να βγάζεις χρήματα από το σπίτι.

Εταιρείες από όλο τον κόσμο ειναι διαθετιμένες να σε πληρώσουν για να ολοκληρώσεις συγκεκριμένες διαδικτυακές εργασίες, όπως π.χ: κατηγοριοποίηση εικόνων, έλεγχος διευθύνσεων, ανάλυση ανταγωνιστικών ιστοσελίδων, κ.λπ.

– Screenshot απο τη πλατφόρμα Amazon Mturk

Ο λόγος για τον οποίο αναθέτουν αυτές τις εργασίες σε εξωτερικούς συνεργάτες είναι ότι θα τους κόστιζε μια περιουσία σε χρόνο και χρήμα να ζητήσουν από τους δικούς τους υπαλλήλους να τις κάνουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απευθύνονται σε πλατφόρμες όπως το microworkers.com και το mturk.com οι οποίες έχουν εκατομμύρια μέλη ανα το παγκοσμιο που είναι πρόθυμα να ολοκληρώσουν τις εργασίες αυτές για το ανάλογο αντίτιμο.

Αν είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις 8 – 12 ώρες την ημέρα σε αυτή τη μέθοδο, μπορείς να κερδίσεις μέχρι και 500 – 800 ευρώ το μήνα.

Όχι και τόσο άσχημα για κάποιον που δεν έχει καθόλου διαδικτυακές δεξιότητες η που ο μέσος μισθός στη χώρα του ειναι κάτω απο αυτο το ποσό.

👉 Μερικοί από τους καλύτερους ιστότοπους που σας επιτρέπουν να πληρώνεσε για να εργασίες στο διαδίκτυο είναι το mturk.com και microworkers.com

13. Πούλα μπλουζάκια

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸💸💸

Ναι, μπορείς να πουλάς μπλουζάκια (t-shirts) στο διαδίκτυο, χωρίς κάν να έχεις το δικό σου eshop.

Το να πουλάς t-shirt στο διαδίκτυο ειναι μια πολύ κερδοφόρα μέθοδος για να βγαλεις λεφτά απο το σπιτι. Μπορείς να κερδίζεις χιλιάδες κάθε μηνα με αυτη τη μέθοδο, αρκει – οπως πάντα – να την “κατακτήσεις”.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στο teespring.com.

– Screenshot απο το Teespring

Το Teespring είναι ένας ιστότοπος εκτύπωσης μπλουζών και αλλων αντικειμένων κατά παραγγελία που σου επιτρέπει να ανεβάσεις τα δικά σου σχέδια και να τα προωθήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων ή οποιασδήποτε άλλης μεθόδου θέλεις – επί πληρωμή ή δωρεάν.

Εάν κάποιος αγοράσει έστω και ένα T-Shirt ή καπέλο η φλυτζανι από το κατάστημά σου στο teespring, η εταιρεία θα το εκτυπώσει και θα το αποστείλει για εσάς.

Αυτό ονομάζεται “print-on-demand”.

Αν η εκτύπωση και η αποστολή κοστίζει 15 δολάρια και εσυ πουλήσεις το μπλουζάκι για 25 δολάρια, τότε έχεις βγάλει ένα ωραίο κέρδος 10 δολαρίων από ένα μπλουζάκι.

Τώρα, φαντασου να πουλάς 100 ή 200 μπλουζάκια την ημέρα. Σε αφηνω να κάνεις τους υπολογισμούς..

Θα μου πείς τώρα.. που μπορώ να βρώ σχέδια για τα μπλουζάκια μου; Μα φυσικά στο Fiverr.

– Υπηρεσίες t-shirt design στο Fiverr.

Θα μου πείς πώς μπορώ να τα προωθήσω;

Υπάρχουν παρα πολλοι τροποι για να προωθήσεις μια επειχειρηση ή προιον στο διαδικτυο. Οι πιο διαδεδομένοι είναι αυτοι.

👉 Ο ευκολότερος τρόπος για να αρχίσεις με αυτή τη μέθοδο και να μειώσεις το “learning-curve” (καμπύλη μάθησης) είναι να μάθεις από άλλους ανθρώπους που ήδη χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να βγάζουν χρήματα στο διαδίκτυο.

Υπάρχει ένα μάθημα με υψηλή βαθμολογία στο Udemy που ονομάζεται Affiliate Marketing Beginner: Sell T-Shirts with Teespring που μπορείς να αγοράσεις μόνο για 10 δολάρια και ένα άλλο με τίτλο How To Sell On Teespring Without Paid Ads για πάλι 10 δολάρια.

Σου προτείνω να τα αγοράσεις και τα δύο, αν επιλέξεις αυτή τη μέθοδο για την οικονομική σου ελευθερία.

14. Πούλα φωτογραφίες

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸

Αν σου αρέσει η φωτογραφια, ειμαι σίγουρος ότι στο τηλέφωνο ή στην DSLR καμέρα σου, έχεις χιλιάδες φωτογραφίες οι οποίες “σκουριάζουν” εκεί ξεχασμένες.

Τι αν σου έλεγα, ότι υπάρχουν τουλάχιστον μισή ντουζίνα ιστοσελίδες οι οποίες ονομάζονται “photo-banks” (τραπεζες φωτογραφιών) στις οποίες μπορείς να δημιουργήσεις λογαριασμό, να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου και να πωλουνται αυτόματα.

Screenshot απο το shutterstock
Screenshot απο το shutterstock

Οι φωτογραφίες σου (και βιντεο) εμφανιζονται μπροστά σε εκατομυρια επαγγελματίες που ψάχνουν φωτογραφίες για να τις βάλουν πάνω στα προιοντα τους, στις καμπάνιες μαρκετινγκ τους, στις διαφημίσεις τους, στα βίντεο τους – παντού.

Εσύ, σαν δημιουργός, μπορείς να πληρώνεσε μέχρι και $2 – $3 ανα χρήση φωτογραφίας.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να εξελιχτεί σε ενα καθαρά παθητικό τρόπο για να βγάζεις λεφτά απο το ίντερνετ.

Μερικές απο τις μεγαλύτερες “τράπεζες” φωτογραφίων ειναι:

 1. Shutterstock
 2. GettyImages
 3. Adobe Stock
 4. Deposit Photos
 5. 123RF
 6. 500px

15. Ξεκινα μια σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα (aka Influencer)

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸💸

Το να ξεκινήσεις μια σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα και να μοιράζεσαι περιεχόμενο γύρω απο ενα συγκεκριμένο θέμα – με σκοπό να κτίσεις μια κοινότητα απο φανατικούς ακόλουθους – ειναι μέν ευκολότερο απο το να ξεκινήσεις ενα μπλογκ, αλλα χρειάζεται να έχεις τα ίδια χαρακτηριστικά μαζι του οπως:

 • Να εισαι συνεπής στη δημιουργία περιεχομένου
 • Να προωθέις τη σελίδα σου
 • Να δημιουργείς ενδιαφέρων περιεχόμενο
 • Να έχεις υπομονή
 • Να μην τα παρατάς
 • Να χρηματισεις αυτη την ενέργεια.

Επίσης, δεν χρειάζεται να γίνεις κατανάγκη fashion η Lifestyle influencer για να τα καταφέρεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα ελληνικών σελίδων στα κοινωνικά δίκτυα, που δεν ασχολουντε με το fashion και Lifestyle industry και ειναι πραγματικά αξιοζηλευτες:

 • Η Γεωγραφια ειναι πολύ κουλ – 300.000+ likes στο Facebook μόνο (χώρια Instagram και άλλες πλατφόρμες). Θέμα: Γεωγραφία. Τα βιβλια τους κυκλοφορούν προς πώληση στα Public και σε ολα τα μεγαλα βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Σκέψου σε τι επιπεδο έχουν φτάσει οι άνθρωποι.
 • archaeostoryteller – 70.000+ followers στο Instagram. Θέμα: Αρχεολογία. Πρόσφατα έκδοσε το δικό του βιβλίο. Η αγάπη του για την αρχεολογία των οδήγησε να κάνει αυτή τη σελίδα με τεράστια επιτυχία. Μετά ακολουθησε το YouTube, podcast, συνεντεύξεις, ομιλίες στο TedX.
 • Dr. Susanna Kemper – 45.000+ subscribers στο YouTube μόνο. Λογιαριασμούς se facebook και Instagram. Θέμα: Ολιστική Παιδιατρική. Η τύπισσα ειναι κα-θη-γη-τρι-α στο τομέα της με φανατικούς ακολουθους. Κάνει σεμινάρια, έχει το δικό της Newsletter. Περιμένω βιβλία και δικά της προιόντα.

Τα λεφτά απο αυτη τη μέθοδο μπορείς τα βγάζεις απο το affiliate marketing, απο χορηγούμενα ποστ, απο συνεργασίες με εταιρείες και brands και απο δημιουργία δικών σου προιόντων.

16. Φτιαχνε και πούλα Βίντεάκια

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸💸

Το να φτιάχνεις και να πουλάς Video ειναι μια πολύ επικερδής δουλειά, αφου στην ουσία, το βιντεο ειναι μια απο τις ανελισσομενες μορφές επικοινωνίας στο διαδίκτυο.

Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου προτιμουν να βλέπουν βιντεο παρα να διαβάζουν. Αυτό το γνωρίζουν οι εταιρείες και οι νέοι επιχειματίες και γιαυτο η ζήτηση ειναι τεράστια.

Επίσης, δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει video και multimedia στο πανεπιστήμιο για να ασχοληθέις με αυτο το τομέα (αν και θα βοηθούσε). Αυτό που χρειαζεσαι ειναι τα σωστα εργαλεία τα οποία θα σου κάνουν τη ζωή ευκολότερη.

Για παράδειγμα:

 • Pictory: To Pictory χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να φτιάξει ΌΛΟ το βιντεο για εσένα. Απο το κείμενο, μέχρι τα γραφικά, τις σκηνές – ακόμα και το voiceover. Απλά, θα πρέπει να το κάνεις “edit” στο τέλος. Αντί να ξοδέψεις 3 – 5 ώρες για ένα βίντεο, οταν το μάθεις, θα σου παίρνει μόνο 30 – 60 λεπτά.
Pictory
– Screenshot απο το Dashboard του Pictory.
 • Lumen5 – Απλά κανε copy-paste ενα οποιοδήποτε Link αρθρου απο το διαδικτυο και αυτό θα στο μετατρέψει σε βίντεο. Τέλειο για ειδησεογραφίκες σελίδες. Μπορείς άνετα να χρεώνεις αυτη την υπηρεσία σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες για 500 – 1000 ευρώ το μήνα – ανάλογα με τον ογκο εργασίας.
 • Synthesia – Πάρε ενα οποιοδήποτε κείμενο και μετατρεψε το σε βιντεο μαζί με αβαταρ. Αυτό το προγραμμα τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιεί την DeepFake τεχνολογία για να κάνει τον αβαταρ στο βιντεο να λέει και να κινεί τα χείλη του με ακρίβεια.
 • Talkia – Αν και δεν ειναι ακριβώς προγραμμα για βίντεο αλλα προγραμμα για voiceover, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εξίσου για να πουλάς υπηρεσίες. Στην ουσία πέρνεις οποιοδήποτε κείμενο, το βάζεις στο προγραμα και αυτοματα αρχίζει να το εκφωνεί με φωνές που ακούγονται ανθρώπινες – ΟΧΙ ρομποτικές.

Μετα μπορείς το voiceover αν το ανεβάσεις στο Lumen5 και να έχεις βιντεο με voiceover.

Τις υπηρεσίες σου μπορείς να τις προωθήσεις μέσω freelancing ιστοσελίδων, groups στο Facebook και στο LinkedIn ή δημιουργώντας μια μικρή εταιρική ιστοσελίδα.

17. Γίνε trader

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸💸💸

Όταν λέω trader εννοώ να αγοράζεις και να πουλάς μετοχές, commodities, crypto κτλ. Αυτή η μέθοδος μπορεί να σε κάνεις στην κυριολεξία εκατομμυριούχο.

Φυσικά θα πρέπει να “λιώσεις” στο διάβασμα και στη μελέτη του αντικειμένου και να αφοσιωθείς πάνω του αν θές να πετύχεις.

Για να σε μπάσω λίγο στο πράμα, απλά θα σε συστήσω σε μερικά courses που έχουν παρα πολλά καλά reviews.

Πόσα μπορείς να κερδίσεις;

Εκατομμύρια. Μπορείς να βγάλεις εκατομυρια.

Τώρα, εάν για κάποιο λόγο δεν έχεις το χρόνο να ασχοληθείς με το trading υπάρχουν δύο εναλλακτικές που μπορείς να να ακολουθήσεις.

 • Copy-Trading: To Copy Trading ειναι όταν αντιγράφεις, αυτόματα, τα trades που κάνεις κάποιος αλλος. Δηλαδή, βάζεις ας πούμε χίλια ευρώ στη πλατφόρμα, και επιλέξεις τον trader που θέλεις. Ότι “παίζει’ αυτός παίζονται αυτοματα και όλα τα λεφτά που έχουν επενδύσει πάνω του οι copy-traders. Πλατφόρμες που προσφέρουν copy-trading ειναι το etoro για μετοχές, crypto, κτλ. και η Binance για crypto.
– Screenshot απο το Copy Trading τμημα της Binance
 • Trading Bots: Τα Trading bots ειναι αυτοματοποιημένα συστήματα τα οποία τα ρυθμίζεις μια φορά και αυτά τρέχουν και χωρίς να εισαι εκεί. Ναι, θα πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα απο trading αλλα Οχι, δεν θα πρέπει να λιώνεις μπροστά στην οθόνη. Μερικές απο τις πιό σεβαστές εταιρείες στο χώρο ειναι η TradeSanta και η HassOnline.

☝️ Μπορείς επισης να χασεις εκατομμυρια αν δεν ξέρεις τι κάνεις.. Ειναι πολύ σημαντικό να επενδυσεις πρώτα στη γνώση και να αφοσειωθείς σε αυτη τη μέθοδο αν θέλεις να τα καταφέρεις. Παντα να γνωρίζεις ομως ότι οποιαδήποτε μορφή επενδυσης, μπορει να σε βοηθήσει να κερδίσεις αλλα και να χάσεις τα λεφτά σου.

18. Πρόσφερε μαθηματα Online

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸

Έίσαι ξεφτέρι στα Αγγλικά, στα Γερμανικά ή σε οποίαδήποτε αλλη γλώσσα;

Αν ναι, τότε μπορείς να βγάλεις χρήματα online διδάσκοντας την στο διαδικτυο.

Όλοι χρειαζονται να ξέρουν Αγγλικά τη σήμερον ημέρα. Και έχει πολύ κόσμο που θα ήθελε να μάθει. Η έλλειψη χρόνου ομως τους αποτρέπει να πανε σε φροντιστήριο.

Εσύ μπορείς να επωφεληθείς από την ικανοτητα σου να διδάσκεις την αγγλική γλώσσα και την δυναμη του διαδικτυου για να προσφέρεις μαθηματα αγγλικών ή οποιασδήποτε αλλης ξένης γλώσσας γνωρίζεις.

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που σε αφηνουν να εγγραφείς και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Μερικές απο αυτές ειναι:

☝️ Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις ενα προφιλ στο about.me ή μια προσωπική ιστοσελίδα για να δώσεις περισσότερο authority στον εαυτό σου. Έτσι, ο κόσμος θα σε εμπιστέυετε περισσότερο. Αυτό μετφράζεται σε περισσότερους πελάτες ή μεγαλύτερες χρεώσεις για το χρόνο σου.

19. Γίνε Virtual Assistant

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸

Η ανάγκη για εικονικούς βοηθούς στο διαδίκτυο δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψει. Οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο χρειάζονται ανθρώπους που να τους βοηθούν να κάνουν επαναλαμβανόμενες και βαρετές εργασίες.

Δεν πρόκειται να πλουτίσεις ως εικονικός βοηθός (αν και υπάρχει πολλή δουλειά) αλλα πάντα θα υπάρχει μια εξτρα πηγή για να βγάζεις χρήματα απο το σπιτι.

Οι εργασίες που θα καλεισαι να κάνεις ειναι:

 • Να περνάς δεδομένα σε αρχεία excel.
 • Να μεταφράζεις εγγραφα
 • Να κάνεις ερευνα αγοράς
 • Να βρισκεις πιθανούς πελάτες
 • Να επικοινωνεις με πιθανούς πελάτες
 • και βασικά να κάνεις ότι εργασίες σου ζητήσει αυτός που σε προσέλαβε.
– Virtual Assistants στο Fiverr

Πώς μπορείς να αρχίσεις να χρεώνεις περισσότερα;

Οσο καλυτερος γινεσαι τόσο πιο που δουλεια θα έχεις. Επίσης, θα αρχισεςι να παιρνεις συστάσεις.

Αν οι ώρες σου γεμίσουν στο full, τότε μπορείς να ανεβάσεις λίγο τις τιμές σου. Κάποιοι θα φύγουν, αλλα αυτοι που θα μείνουν θα σε πληρώνουν περισσότερο και επισης θα κάνεις χώρο (στο χρόνο σου) για ατομα που δεν έχουν προβλημα να πληρώνουν την νεα, αυξημένη ωριαία τιμή σου.

☝️ Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις ως εικονικός βοηθός είναι να βρείς πελάτες από ιστοσελίδες με freelancers ή να αρχισεις να επικοινωνεις απευθείας με εταιρείες.

20. Πούλα τα παλια σου ρούχα

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸

Είναι πολύ πιθανό να έχεις πολλά παλιά ρούχα στη ντουλάπα σου που δεν θα ξαναφορέσεις ποτέ. Τι μπορείς να κάνεις με αυτά τα ρούχα;

Αν σκοπεύεις να τα πετάξεις τότε αυτο είναι ένα τεράστιο λάθος, αφού τα παλιά σου ρούχα μπορεί να αξίζουν αρκετά χρήματα.

Αντί να τα πετάξεις στα σκουπίδια, γιατι δεν τα πουλας;

Μπορείς να πουλήσεις τα μεταχειρισμένα σου ρουχα στο remixshop.com και στο depop – ειναι οι καλύτερες πλατφορμες για τέτοιου είδους πωλήσεις.

Επίσης, η Ελληνική πλατφόρμα Vendora ειναι καλη επιλογή.

Μπορείς να

Εδώ υπάρχει σοβαρό κέρδος, αφού όλοι χρειάζονται ρούχα.

Επίσης ειναι Win-Win.

Εσύ πουλάς τα ρούχα σου με έκπτωση (αφού είναι μεταχειρισμένα) και αυτος που το αγοράζει πετυχαινει μια καλή τιμή.

Όλοι κερδίζουν και εσύ βγαίνεις από την όλη κατάσταση με λεφτα στην τσέπη σου

☝️ TIP: Αν θέλεις να βγάλεις ακόμα περισσότερα χρήματα, έχε το νου σου σε μπαζάρια για καλές προσφορές σε ρούχα. Επίσης, μαζεψε και παλιά ρούχα απο φίλους και συγγενείς. Έτσι, τους βοηθάς να τα ξεφορτωθούν δωρεάν και χωρίς κόπο, τα πουλάς και βγάζεις κέρδος.

21. Γινε Social Media Manager

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶💶💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️⏱️⏱️⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸

Αν θεωρείς τον εαυτό σου ειδικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε μπορείς να κερδίζεις χρήματα από αυτή σου τη “τέχνη”.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτή η μέθοδος, είναι να διαχειρίζεσαι τους λογαριασμούς μικρομεσαίων επιχειρησεών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσιεύεις posts, απαντάς ερωτήσεις και αναδημοσιεύεις σχετικά post για λογαριασμό τους.

Ναι, μπορείς να μετατρέψεις την αγάπη σου για τα κοινωνικα δικτύα σε κάτι που είναι κερδοφόρο και διασκεδαστικό.

Η ανάπτυξη και η συντήρηση λογαριασμών κοινωνικών δικτύων είναι κάτι που θα έχει πάντα ζήτηση, και αυτό σημαίνει σταθερή δουλειά για εσένα.

Πόσα μπορείς να κερδίσεις;

Εξαρτάτε απο τίς συμφωνίες που θα κλείσεις. Απλά ενδεικτικά για διαχειριση ενός λογαρασιμου (π.χ Facebook) με 2 ποστ την εβδομάδα μπορείς να χρεώνεις απο 100 – 300 ευρώ το μήνα – ανάλογα με την φήμη σου στην αγορά.

☝️ Καθώς τα πενταστερα reviews θα πεφτουν βροχή, θα μπορείς να αυξησεις τις χρεώσεις σου.

22. Ασε απλά τον υπολογίστή να δουλεύει

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ😥
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ💶
ΧΡΟΝΟΣ⏱️
ΕΠΕΝΔΥΣΗ💸

Αν εισαι πραγματικά τεμπελης και θέλεις να βγάλεις χρήματα κάνοντας απλώς… τίποτα, τότε μπορείςνα δοκιμάσεις αυτή τη μέθοδο.

Βασικά πρέπει να εγκαταστήσεις ένα μικρό λογισμικό στον υπολογιστή σου και στη συνέχεια αυτο θα αρχίζει να σου βγάζει λεφτά.

Το προγρμμα ονομάζεται Honeygain και στην ουσία χρησιμοποιεί τα αχρησιμοποιητα δεδομένα του ίντερνετ σου για να μεταφέρει αρχεία μεταξύ αξιόπιστων συνεργατών τους.

Εντωμεταξύ, οσο “χακεριστικο” και αν σου ακουγεται ολο αυτό, η εφαρμογή είναι απόλυτα ασφαλής και δεν ζητά ούτε αποκτά ποτέ πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σου ή του υπολογιστή σου.

honeygain sreenshot
– Screenshot απο το dashboard του Honeygain.

Μπορείς να το εγκαταστήσεις στο Smartphone σου και στον υπολογιστή σου.

Φυσικά, μην νομίζεις ότι θα βγάζεις χιλιαδες κάθε μηνα απο αυτη τη μέθοδο. Μπορείς ομως – αν συστήσεις αρκετά ατομα – να βγάζεις καμια 50 – 100 ευρώ το μηνα.

Σαν το Honeygain υπάρχουν και άλλα τέτοια προγράμματα. Μπορείς να τα δείς εδώ.

Οχι και πολύ κακό, ετσι;

Τελικά Λόγια

Αν έφτασες μέχρι το τέλος αυτου του άρθρου, τότε… φαινεται οτι σ’αρέσεις να διαβάζεις – αφου αυτο το άρθρο ειναι σχεδόν 5000 λέξεις. 😵

Τελοσπάντων ομως, οπως έιπα και στην αρχή αν θέλεις να βγάλεις λεφτά απο το ίντερνετ πρέπει πρώτα να:

Σκεφτείς τι ειναι αυτο που θέλεις να κάνεις και σε τι πιστεύεις ότι εισαι καλός.

Να επιλέξεις μία μέθοδο για να πετύχεις τον στόχο σου

Να έχεις επιμονή και υπομονή και το πιό σημαντικό…

Να ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΠΟΤΕ.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *