Sharing is caring!

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για τους ανθρώπους να διαφοροποιήσουν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο και να αποκομίσουν δυνητικά κέρδη.

Ωστόσο, με τόσα πολλά διαθέσιμα κρυπτονομίσματα εκεί έξω, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσεις σε ποια αξίζει να επενδύσεις και σε ποιά όχι.

Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσω την ερώτηση Ποια ειναι τα καλυτερα κρυπτονομισματα για επενδυση με βάση την εμπειρία μου στον τομέα και τη χρηστικότητά του κάθε ενός.

☝️ Αν ψάχνεις για το επόμενο 1000Χ meme-coin θα σε απογοητέυσω. Δεν θα βρείς κατι τέτοιο σε αυτό το άρθρο.

Επίσης, θέλω να διευκρινίσω ότι τα κρυπτονομίσματα που θα δείς παρακάτω δεν θα σε κάνουν πλούσιο απο τη μια μέρα στην άλλη. ΜΗΝ παρασυρεσε απο γκουρού ή απο το επόμενο τρελό meme coin που θα δώσει αποδοση 1000Χ σε 1 μήνα. Αυτα ειναι σαν το στοιχημα. Μια θα κερδίσεις και πολλές φορές θα χάσεις.

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα έχει κινδύνους και θα πρέπει να επενδύεις μόνο ό,τι έχεις την πολυτέλεια να χάσεις.

Επιπλέον, οφείλω να σου πώ πως δεν είμαι χρηματοοικονομικός σύμβουλος και δεν θα θεωρηθώ υπεύθυνος για τυχόν απώλειες που μπορεί να προκύψουν απο τις πράξεις σου.

Καλυτερα Κρυπτονομισματα Για Επένδυση

Τώρα, παμε να δούμε ποια ειναι τα καλύτερα κρυπτονομίσματα για επένδυση.

Σημείωση: Εχω επενδύσεις σε όλα τα παρακάτω κρυπτονομισματα.

1. Bitcoin (BTC)

Το πρώτο κρυπτονόμισμα σε αυτη τη λίστα είναι το Bitcoin. Ναι, παρολο που το λένε όλοι, ειναι όντως η καλύτερη και ποιο ασφαλής επενδυση κατα την αποψη μου.

Είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το “χρυσάφι” των κρυπτονομισμάτων και έχει μακρά ιστορία ως αξιόπιστο μέσο αποθήκευσης αξίας – οπως και ο χρυσός άλλωστε.

Πιστεύω ότι το Bitcoin θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό περιουσιακό στοιχείο για τους ανθρώπους που θέλουν να προστατεύσουν τον πλούτο τους στη νέα παγκόσμια ψηφιακή οικονομία προς την οποία κινούμαστε.

Επίσης η περιορισμένη κυκλοφορία του (21 εκατομυρια Bitcoin μόνο) και η αυξημένη ζήτηση του (ειδικά τώρα που η παγκοσμια οικονομία πάει απο το κακο στο χειρότερο) με κάνει να πιστέυω οτι η αξία του θα ανεβεί κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια και θα ξεπεράσει το all-time-high του των 60.000 ευρώ.

Να μην ξεχνάμε επίσης και το επερχόμενο halving που θα γίνει το 2024 το οποίο ενισχύει αυτη την αποψη μου. Απλά πληροφοριακά, η τιμή του Bitcoin ανεβαίνει μετά απο κάθε halving.

Τα Bitcoin Halvings, οι τιμές και προβλεψη της τιμής για τα επόμενα 2 halving. Πηγη: Trader Tardigrade

2. Ethereum (ETH)

Το Ethereum είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα και συχνά αναφέρεται ως το λογισμικό στο οποίο θα οικοδομηθεί η νέα παγκόσμια οικονομία.

Το Ethereum έχει καταστέι πλέον η “πλατφόρμα” που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps).

Με ποιο απλά λόγια ειναι μια πλατφόρμα που προσφέρει τον κώδικα και τα εργαλεία για να χτίζεις προγράμματα.

Η λειτουργικότητα των έξυπνων συμβολαίων του Ethereum επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν αυτοματοποιημένες συμβάσεις που εκτελούνται όταν πληρούνται συγκεκριμένες συνθήκες.

Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά το Ethereum μια ευέλικτη πλατφόρμα για την κατασκευή ενός ευρέος φάσματος DApps, συμπεριλαμβανομένων των αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών (DeFi) και των non-fungible tokens (NFTs).

Η άποψη μου ειναι οτι το Ethereum ειναι πολύ μεγάλο πλέον για να αποτύχει. Πιστεύω επίσης οτι οσα νεά blockchains και “ethereum-killers” και αν βγούν δεν θα μπορέσουν να το φτάσουν ποτέ.

Η πορεία το Ethereum ειναι μόνο προς τα πάνω και η τιμή του ειναι ακόμα σχετικά χαμηλή.

3. Hedera Hashgraph (HBAR)

Το Hedera Hashgraph είναι ένα blockchain τρίτης γενιάς που στοχεύει στη βελτίωση των περιορισμών των προηγούμενων τεχνολογιών blockchain.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αλυσίδες μπλοκ που βασίζονται σε έναν μηχανισμό συναίνεσης proof-of-work (PoW) ή proof-of-stake (PoS), το Hedera Hashgraph χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο συναίνεσης που ονομάζεται Hashgraph.

Αυτός ο αλγόριθμος επιτρέπει ταχύτερους χρόνους συναλλαγών, αυξημένη επεκτασιμότητα και καλύτερη ασφάλεια.

Προσωπικά, επενδυω εδώ και πολλά χρόνια στο Hedera επειδή:

 1. Αμα μελετήσεις λίγο την τεχνολογία του θα δεις ότι ειναι μοναδική. Δες αυτο το βίντεο. 👇
 1. Οι ταχύτητες και ο αριθμός συναλλαγων που μπορει να τρέξει ταυτόχρονα ξεπερνα κατα πολύ αυτον του Ethereum και ακόμα και της Visa.
Πηγή: Reddit / Hashgraph
 1. Τα transaction fees ειναι παμφθηνα. Ειναι περιπου $0.001 ανα συναλλαγή.
 2. Εχει συνεχώς ανοδική πορεία τόσο σε χρήστες όσο και σε συναλλαγες μέσω της τεχνολογία του.
 3. Το Hedera Hashgraph “διοικείται” απο πολύ γνωστούς οργανισμούς ανα το παγκοσμιο όπως η DELL, η Google, η IBM, η LG, η UBISOFT και πολλοι άλλοι.

Με ολα τα παραπάνω, και με την τόσο χαμηλή τιμή που ανταλλάσετε το Hedera αυτη τη στιγμή, νοιώθω πως ειναι αμαρτία να μην το έχει καποιος στο πορτφόλιο του. Πιστεύω οτι το Hedera θα εκτοξευτεί στο επόμενο bull-run (που έρχεται).

4. Polygon (MATIC)

Το Polygon είναι μια λύση “κλιμάκωσης επιπέδου 2” για το Ethereum. Στόχος του είναι να λύσει τα προβλήματα κλιμάκωσης του Ethereum, επιτρέποντας ταχύτερες και φθηνότερες συναλλαγές.

Στην ουσία ειναι κτισμένο πάνω στο Ethereum και επιτρέπει σε προγραμματιστές να κτίζουν τα προγραμματα τους με τα εργαλεία και την ασφάλεια που προσφέρει το Ethereum αλλά με ταχύτερες και φθηνότερες συναλλαγές.

Η Polygon έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τους τελευταίους μήνες και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς παίκτες όπως η Warner Group, το Facebook η Disney και τα Starbucks.

Πηγή: blockchain-council.org

Αυτές οι συνεργασίες αποδεικνύουν τη δυνατότητα της πλατφόρμας. Ειμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις πως αυτοι οι οργανισμοί ΔΕΝ κάνουν τυχαία τις επιλογές τους.

Και αμα οοολοι αυτοι οι οργανισμου που κτίζουν προιόντα με το Polygon φαντάσου τι θα γίνει όσον αφορά τη τιμή του τόκεν.

5. Gala Games (GALA)

Η Gala Games είναι ένα στούντιο παιχνιδιών που έχει δημιουργήσει αρκετά λειτουργικά παιχνίδια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain για να αποθηκεύουν τα δεδομένα και τα NFT που παραγονται στα παιχνίδια τους.

Παρόλο που υπάρχουν εκατοντάδες gaming startups που υποσχονται οτι θα βγάλουν το επόμενο gaming-hit ή Gala Games ειναι η μόνη που κατάφερε να έχει ήδη παιχνίδια που παιζονται απο εκατοντάδες χιλιάδες ατομα ανα το παγκοσμιο.

Ενδεικτικά κάποια απο τα παιχνίδια της Gala Games που τυγχανουν σημαντικής αναγνωρισης ειναι το TownStar και το Superior.

To Official Trailer του Superior της Gala Games

Η Gala δεν σταματά εδώ όμως. Στα σκαριά ειναι η Gala Films με διάφορες παραγωγές σε εξέλιξη και η Gala Music οπου ευελπιστεί να κτίσει ενα αποκεντρωμένο Spotify.

Όλο αυτο το οικοσυστημα λειτουργεί με το GALA Token. Ακόμα η εταιρεία εχει πολύ δρόμο μπροστά της να καλυψει. Απλά είμαι βέβαιος ότι η τιμή του token θα εκτοξευτεί καθώς θα ανακοινώνονται ολο και νεότερες συνεργασίες και η ζήτηση του Gala Token θα αυξάνεται.

6. Cosmos (ATOM)

Το Cosmos είναι μια πλατφόρμα που έχει ως στόχο να συνδέσει όλες τις αλυσίδες blockchain μαζί.

H διαλειτουργικότητα που προσφέρει η πλατφόρμα επιτρέπει σε διαφορετικές blockchain να επικοινωνούν μεταξύ τους, επιτρέποντας καλύτερη συνεργασία και απρόσκοπτες συναλλαγές μεταξύ των δικτύων.

Για παράδειγμα εάν θέλεις να στείλεις τα Ethereum σου απο ενα πορτοφόλι που υποστηρίζει μόνο Ethereum Network σε ενα πορτοφολι που υποστηρίζει μόνο Tron Network δεν μπορείς. Αν το κάνεις, τα Eth σου θα χαθούν.

Υπάρχουν ομως πορτοφολια που σου επιτρέπουν να στείλεις τοκενς απο οποιοδήποτε blockchain και να τα παραλάβεις στο πορτοφόλι σου. 90% των πορτοφόλιων ή Dapps που έχουν αυτη τη δυνατότητα χρησιμοποιούν την τεχνολογία που προσφέρει η COSMOS.

Αρα, το COSMOS network – οπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον – έχει γίνει το the go-to-place αμα θέλεις να προσθέσεις interoperability (διαλειτουργικότητα) στο blockchain η Dapp σου. Αυτό το γεγονός με ενθαρρύνει στο να αυξάνω τις επενδύσεις μου στο ATOM και να το προτείνω στα άρθρα μου.

7. Theta Network (THETA)

Το Theta Network είναι ενα blockchain με focus στο βίντεο, μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγία. Η πλατφόρμα στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ροής βίντεο και στη μείωση του κόστους, χρησιμοποιώντας ένα αποκεντρωμένο δίκτυο κόμβων για τη διανομή περιεχομένου βίντεο.

Το Theta Network έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με αρκετές εταιρείες υψηλού προφίλ στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, όπως το World Poker Tour, την Samsung, τη Sony και την MGM Studios.

Η καινοτόμος τεχνολογία που προσφέρει και οι συνεργασίες της πλατφόρμας με κολοσσούς του κλάδου ψυχαγωγίας την τοποθετούν καλά για μελλοντική ανάπτυξη στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.

Επίσης, με αξία κάτω του ενός ευρώ ανα THETA token θεωρώ οτι ειναι ενα απο τα “μικρά διαμάντια” που αξίζει να επενδύσεις.

8. Monero (XMR)

Το Monero σίγουρα το έχεις ξανακούσει. Yπάρχει από τον καιρό του Bitcoin. H διαφορά αυτού του κρυπτονομισματος με το Bitcoin και οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα υπάρχει αυτη τη στιγμή είναι ότι οι συναλλαγές που γίνονται με το Monero δεν μπορούν να εντοπιστούν με καμία δυνατότητα.

Τώρα θα μου πεις “και γιατί να επενδύσω σε αυτό το κρυπτονόμισμα”;

Ο λόγος είναι απλός – παρολο που μπορεί να ακουστεί επιπόλαιος.

Οπως πιστεύω ότι το Bitcoin θα είναι το χρυσαφί στη νέα παγκόσμια οικονομία που μας προωθούν, έτσι και το Monero θα είναι το μέσο συναλλαγής αυτων που θέλουν να κάνουν συναλλαγές που δεν εντοπίζονται.

Τώρα θα μου πεις “ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν συναλλαγές που να μην εντοπιζονται;”

Η μαφία, οι τράπεζες (ναί, οι τράπεζες), οι ζαμπλουτοι, εταιρείες που θέλουν να κρυβουν κέρδη απο τις κυβερνησεις, πολιτικοί που θέλουν να κρυβουν το ποθεν εσχες τους κτλ..

Μεχρι σήμερα, θα επρεπε να δημιουργούν offshore εταιρείες, να γράφουν περιουσιακά στοιχεία δεξια-αριστερα (όλα αυτά τα Panama papers που ακούς) για να κρύψουν το πλούτο τους.

Tο Monero θα είναι το μέσο συναλλαγής τους για να κρύβουν τις συναλλαγές τους στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και της blockchain τεχνολογίας.

Να μην ξεχνάμε ότι η blockchain τεχνολογία αποθηκεύει την κάθε συναλλαγή για πάντα. Δεν θα μπορείς να κρύψεις τίποτα. Ολες οι συναλλαγές θα φαίνονται και θα αποθηκεύονται σε ενα blockchain.

Αυτοί που θέλουν να μας φέρουν την νέα παγκόσμια οικονομία (εν τω μεταξύ αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να ακούγομαι σαν συνoμοσιολογος – αλλα δεν με νοιάζει), θέλουν να έχουν και έναν τρόπο να συναλλάσσονται χωρίς να μπορείς να συνδέσεις μια συναλλαγή με την ταυτοτητα αυτου που την πραγματοποιεί.

Το Monero υπάρχει υπάρχει εδώ και πάνω από δεκαετία δεν το σταμάτησαν. Γιατί άραγε;

Τελοσπάντων, η αξία του Monero oπως και των υπόλοίπων κρυπτονομίσματων σε αυτήν τη λίστα πιστεύω ότι θα εκτοξευτεί στο εγγύς μέλλον.

Συμβουλές για επενδύσεις σε κρυπτονομισματα

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά είναι σημαντικό να την κάνεις με σύνεση. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις ποιο σωστές επενδυτικές κινήσεις:

 • Επενδύσε πρώτα το 10% του εισοδήματός σας ανά μήνα: Όπως με κάθε επένδυση, είναι σημαντικό να έχεις έναν προϋπολογισμό και να τον τηρείς. Εξετάσε το ενδεχόμενο να διαθέσεις ένα μέρος του εισοδήματός σου κάθε μήνα για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Ένας γενικός κανόνας είναι να μην επενδύεις περισσότερο από το 10% του μηνιαίου εισοδήματός σου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να χτίσεις σταδιακά το πορτφολιο σου χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο την οικονομική σου σταθερότητα.
 • Μην κρατάς τα κρυπτονομίσματά σου σε ανταλλακτήρια: Ενώ τα ανταλλακτήρια είναι βολικά για την αγορά και την πώληση κρυπτονομισμάτων, μπορεί να είναι ευάλωτα σε χάκερ και παραβιάσεις ασφαλείας. Κατά γενικό κανόνα, είναι καλύτερο να μεταφέρεις τα κρυπτονομίσματά σου σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο πορτοφόλι που ελέγχεις εσύ. Με αυτόν τον τρόπο, έχεις τον πλήρη έλεγχο των περιουσιακών σου στοιχείων και μπορείς να τα προστατεύσεις από πιθανές απειλές ασφαλείας.
 • Dollar Cost Averaging: Ο μέσος όρος κόστους δολαρίου είναι μια δημοφιλής επενδυτική στρατηγική που περιλαμβάνει την επένδυση ενός σταθερού χρηματικού ποσού σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανεξάρτητα από τα σκαμπανεβάσματα της αγοράς. Χρησιμοποιώντας αυτη τη μέθοδο δεν ανησυχείς για το πότε πρέπει να αγοράσεις καθώς αγοράζεις κάθε μηνα, ανεξαρτήτος της τιμής.
 • Μελέτα καλα τα κρυπτο στα οποία επενδύεις: Πριν επενδύσεις σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα, είναι σημαντικό να κάνεις την έρευνά σου και να κατανοήσεις τα θεμελιώδη στοιχεία του. Τι μπορείς να κάνεις; Παρακολούθα τις ειδήσεις γύρω απο αυτό, ακολούθα τα κοινωνικά τους δικτυα και ενεργοποιησε τις ειδοποιήσεις, ακολούθησε τον CEO και τους developers τους.
 • Παρακολουθήστε την τιμή: Ενώ είναι δελεαστικό να κρατάς την επενδύση σου για πάντα και να μην πουλάς, είναι σημαντικό να παίρνεις κέρδη όταν είναι η κατάλληλη στιγμή. Το να παρακολουθείς την τιμή και να πουλάς και να λαμβάνεις κέρδη όταν η αγορά πάει πάνω θα σε βοηθήσει να ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους και να μεγιστοποιήσεις τις αποδόσεις σου.
 • Μην επενδύεις περισσότερα από όσα μπορείς να χάσεις: Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ενέχει κινδύνους και είναι σημαντικό να επενδύεις μόνο όσα μπορείς να χάσεις. Αν ακολουθήσεις την προηγούμενη συμβουλή μου να επενδύεις μόνο το 10% των εσοδών σου κάθε μήνα, δεν θα πέσεις ποτέ σε αυτη τη τρύπα.
 • Εξετάσε τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες: Ενώ τα βραχυπρόθεσμα κέρδη απο meme coins είναι πάντα δελεαστικά, είναι σημαντικό να εξετάζεις τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες των επενδύσεών σου. Επικεντρωσου σε κρυπτονομίσματα με ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία και δυνατότητες ανάπτυξης μακροπρόθεσμα, παρά σε εκείνα που υπόσχονται γρήγορα κέρδη.

Πάτα εδώ για να διαβάσεις το άρθρο μου για το πως να επενδύσεις σε κρυπτονομισματα με ασφάλεια.

Τελικά Σχόλια

Αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές μου για τα καλύτερα κρυπτονομίσματα για επένδυση με βάση τη χρηστικότητα και τις δυνατότητες ανάπτυξής τους – και το τι πιστεύω εγώ που είμαι απλά ένας μπλογκερ.

Ωστόσο, η επένδυση σε κρυπτονομίσματα εχει πολλούς κινδύνους και είναι σημαντικό να κάνεις την έρευνά σου πρινα αγοράσεις οτιδηποτε και να επενδύεις μόνο ό,τι έχεις την πολυτέλεια να χάσεις.

Επιπλέον, θέλω να επαναλάβω ότι δεν είμαι χρηματοοικονομικός σύμβουλος και θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία πριν πάρεις οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση.

Δες επίσης👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *