featured image of pavlos giorkas on the article 14 tips that I gave to one of my readers

Πριν από 2-3 μέρες έλαβα αυτό το email από ένα αναγνώστη, ο οποίος μου ζήτησε αν μπορούσα να του δώσω μερικές συμβουλές για τις ιστοσελίδες του.

Γεια χαρα. Ονομαζομαι Αμπαζ και ασχολουμαι με το ιντερνετ μαρκετιγκ περιπου 3 χρονια. Εχω 2 ιστοσελιδες η πρωτη: http://mysuperlifetime.net και η δεύτερη πιο πρόσφατη http://specializedwheels.com . Μηπως θα μπορουσα να εχω την αποψη σου για το πως θα επρεπε να αυξησω την επισκεψιμοτητα μου στα site,πως θα πετυχω αρκετες πωλησεις μεσα απο το affiliate marketing και τι αλλαγες θα επρεπε να κανω; Σ\’ευχαριστω

Επισκέφθηκα τις ιστοσελίδες του, τις περιεργάστικα λίγο και σχημάτισα κάποια σχόλια που πιστεύω αν τα εφαρμόσει θα τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους του.

Προτείνω να τις επισκεφτείς και εσύ 1) για να καταλάβεις καλύτερα τις εισηγήσεις μου και 2) για να παραθέσεις τις δικές σου εισηγήσεις προς τον Αμπάζ, στα σχόλια, στο κάτω μέρος αυτού του άρθρου.

Με αυτό το τρόπο θα βοηθήσουμε όλοι μαζί τον Αμπαζ, να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Σχόλια για mysuperlifetime.net


Αναβάθμισε το theme σου

Το theme της ιστοσελίδας σου χρειάζεται αναβάθμιση. Φαίνεται πολύ παρακμιακή. Υπάρχουν ένα σωρό Δωρεάν Themes που μπορούν να αναβαθμίσουν το look της ιστοσελίδας σου. Απλά κάνε μια αναζήτηση στο Google για ”Best Free Themes”.

Αναβάθμισε το λογότυπο σου

Το ίδιο ισχύει και για το λογότυπο σου. Πήγαινε στο fiverr και πλήρωσε κάποιον $5 να σου σχεδιάσει ένα πιο όμορφο λογότυπο. Δεν μπορείς να περιμένεις τους επισκέπτες σου να ”δεθούν” μαζί σου και να σου δείξουν εμπιστοσύνη, έχοντας τέτοια γραφικά.

Επικεντρώσου σε συγκεκριμένη κατηγορία του Internet Marketing

Επίσης, είναι προτιμότερο να επικεντρώσεις τη παραγωγή περιεχομένου σε μια συγκεκριμένη κατηγορία του Ίντερνετ Μάρκετινγκ. Δηλαδή, μόνο Social Media ή μόνο blogging ή μόνο product reviews ή μόνο affiliate marketing.

Φυσικά αυτό δεν απαγορεύει να δημιουργείς περιεχόμενο και για άλλες κατηγορίες του Ίντερνετ Μάρκετινγκ. Απλά βάλε ένα κανόνα 70/30.

70% για το θέμα που θέλεις να σε αντιλαμβάνονται σαν ειδικό και 30% για παρεμφερή θέματα.

Σχετικό Άρθρο: Εσένα, ποιο είναι το κυρίως target group σου;

Μοναδικό Περιεχόμενο

Επίσης παρατήρησα ότι δεν έχεις αυτό το γ@μ@το, μοναδικό, που θα θα θέλει να το μοιραστεί με όλους – περιεχόμενο. Το περισσότερο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σου δεν πέφτει σε αυτή τη κατηγορία. Προσπάθησε να αφιερώνεις 2 -3 ώρες την εβδομάδα για να γράφεις ΠΟΙΟΤΙΚΟ περιεχόμενο.

Κυνήγα keywords μικρότερης δυναμικής

Είμαι σίγουρος ότι κάνεις Keyword research για σκοπούς SEO. Αν δεν, τότε διάβασε αυτό το άρθρο.

Αυτό που θα σε συμβουλέψω να κάνεις, είναι να μην ”κυνηγάς” τα Keywords που έχουν πάνω από 1000 searches επειδή αυτά τα ”κυνηγάνε”μεγαλύτερα ”ψάρια” από εσένα και είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις φτάσεις στις 10 πρώτες θέσεις τις κατάταξης.

Προσπάθησε να δημιουργήσεις περιεχόμενο γύρω από keywords που έχουν 200 – 300 η λιγότερες αναζητήσεις το μήνα που τα μεγάλα ”ψάρια” δεν θα προσπαθήσουν να τα στοχεύσουν με δυναμικές ενέργειες SEO.

Προώθησε την ιστοσελίδα σου

Για να αρχίσεις να λαμβάνεις περισσότερο traffic στην ιστοσελίδα σου, πρέπει να αρχίσεις να την προωθείς εσύ ο ίδιος και να μην περιμένεις ΜΟΝΟ από το SEO.

Καλό είναι το SEO αλλά και πάρα πολύ χρονοβόρο. Άρα, παρά να περιμένεις να λάβεις traffic μόνο από το SEO, καλύτερα άρχισε να στέλνεις traffic στην ιστοσελίδα σου μέσω facebook ads, PPC εκστρατείες ή τουλάχιστον μέσα από ptc ιστοσελίδες, που προσφέρουν πάμφθηνο traffic. Να ”επενδύεις” $5 κάθε φορά για να προωθείς το κάθε άρθρο που γράφεις, δεν είναι πολλά.

Μάζευε τα email των επισκεπτών σου

Επίσης δεν συλλέγεις email των επισκεπτών σου. Το κτίσιμο των πιστών σου αναγνωστών είναι η Νο #1 προτεραιότητα. Πριν αρχίσεις να στέλνεις traffic στην ιστοσελίδα σου, εγγράψουν σε μια υπηρεσία email marketing και αγόρασε και ένα op-tin plugin για να συλλέγεις τα email των επισκεπτών σου.

Δείξε στο κόσμο ποιος είσαι.

Βάλε τη φωτογραφία και λίγα λόγια για τον εαυτό σου στο sidebar του blog σου με link στο about me page. Οι επισκέπτες θα νοιώθουν περισσότερη οικειότητα και εμπιστοσύνη αν γνωρίζουν το άτομο που τους μιλάει.

Άρχισε να γράφεις κριτικές

Αν και υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να χρηματίσεις την ιστοσελίδα σου, θα σου προτείνω αυτόν που θεωρώ ποιο εύκολο και γρήγορο, αφού πρώτα κάνεις όλα τα πιο πάνω.

Η μέθοδος που σου συστήνω να χρησιμοποιήσεις, είναι reviews για διάφορα Internet marketing courses, εργαλεία ή βιβλία. Δημιούργησε ένα λογαριασμό στο ClickBank και στο JvZoo και άρχισε να γράφεις αληθοφανής κριτικές για προϊόντα που σχετίζονται με το niche σου. Φυσικά οι ειλικρινείς κριτικές έχουν και καλύτερο conversion. Αυτό απαιτεί όμως να αγοράζεις τα προϊόντα, να τα χρησιμοποιείς και μετά να γράφεις τη κριτική σου.

Σχετικό άρθρο: How to write product reviews that sell 

Σχόλια για specializedwheels.com


Το homepage δεν εξυπηρετεί σε τίποτα.

Έχεις ένα ογκώδες slider που δείχνει διάφορες φωτογραφίες για την ποδηλασία μερικές εικονες στο κάτω μέρος, μερικά blog posts και κάποια link.  Ο επισκέπτης θα μπει, θα κάνει scroll προς τα κάτω και θα βγει επειδή δεν υπάρχει τίποτα που να τον εξυπηρετεί.

Στο Homepage σου (τουλάχιστον αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιώ εγώ)  πρέπει να έχεις ένα καταπληκτικό και γ@μ@το άρθρο τουλάχιστον 2000 λέξεων, γύρω από ένα keyword το οποίο να μπορείς να ανταγωνιστεί και να κάνεις rank.

Για να βρω ανταγωνίσιμα keywords χρησιμοποιώ το Long Tail Pro του Spencer Haws το οποίο προτείνω να δοκιμάσεις. Το άρθρο των 2000 λέξεων αποσκοπεί στο να κάνει τις μηχανές αναζήτησης να αντιληφθούν την σελίδα σου ως αξιόλογη πηγή πληροφοριών για το συγκεκριμένο Keyword που θα επιλέξεις, και να σε ανεβάσουν στις πρώτες 10 θέσεις της κατάταξης.

Βάλε affiliate links στα άρθρα σου

Επίσης παρατήρησα ότι στα άρθρα σου – εκτός του ότι είναι πολύ λίγα – δεν έχεις καθόλου Links. Πως περιμένεις να κάνεις πωλήσεις αν δεν έχεις σχετικά affiliate links διάφορων προϊόντων μέσα στα άρθρα σου;

Ξεκίνα να γράφεις περισσότερα άρθρα:

Ξεκίνα να γράφεις περισσότερα άρθρα τύπου:

  • How to : π.χ: How to protect your kids effectiverly from falling of bikes.
  • VS: π.χ: Diamondback Sorrento MB Vs Northwoods Aluminium MB
  • TOP 10: π.χ: Top 10 bicycles under $200 ή TOP 10 bike accessories you must have
  • Reviews:  Diamondback Sorrento MB Review

Σχετικό Άρθρο: 9 τύποι περιεχομένου που οι άνθρωποι αγαπούν να διαβάζουν

Αν δεν έχεις χρόνο να τα γράφεις εσύ ή δεν μπορείς, πλήρωσε κάποιον στο fiverr να το κάνει για σένα. Είναι μόνο $5 το άρθρο.

Backlinks

Αφού γράψεις τα άρθρα σου – για τα οποία έχει προηγηθεί σωστό keyword research – χρειάζεσαι backlinks από ιστοσελίδες με ψηλό Page Rank. Μέσα από το fiverr (και πάλι) μπορείς να αγοράσεις backlinks από αληθινές ιστοσελίδες με ψηλό PR για $5 μόνο. Τα Backlinks θα βοηθήσουν τη σελίδα σου να φτάσει ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Προώθησε το κάθε άρθρο

Προώθησε το κάθε άρθρο που θα γραφείς στο facebook με $5 κάθε φορά, σε άτομα που ασχολούνται με τη ποδηλασία. Σιγά σιγά θα αποκτήσεις αξιοπιστία και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα (και περισσότερες πωλήσεις)

Άρχισε να συλλέγεις τα email των επισκεπτών σου

Άρχισε να μαζεύεις τα email των επισκεπτών σου προσφεροντας τους ένα δωρεάν ebook. autoresponder και ένα opt-in plugin για να κτίσεις κοινό. Όταν το κοινό μεγαλώσει θα μπορείς να το χρηματίσεις στέλνοντας του σχετικά προϊόντα γύρω από το Bicycling niche.

Σχετικό Άρθρο: Τα Λεφτά είναι στη Λίστα: Αύξησε τις πωλήσεις σου με email marketing

Βελτίωσε τη σελίδα Shop

Η σελίδα Shop χρειάζεται τρομερή βελτίωση. Όλα τα Links στο πάνω μέρος πρέπει να φύγουν  (άσε που τα μισά δεν δουλεύουν) και να μείνουν μόνο οι κατηγορίες με τις εικόνες. (οι όποιες πρέπει να γίνουν στο σωστό μέγεθος για να φαίνονται πιο καλά)

Εσύ, τι γνώμη έχεις για τις ιστοσελίδες του Αμπάζ και τι θα τον συμβούλευες να κάνει για να αυξήσει την επισκεψιμοτητα και τις πωλήσεις του; Θα χαρούμε τόσο εγώ όσο και ο Αμπαζ, να ακούσουμε τις δικές σου σκέψεις.

0/5 (0 Reviews)
avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
A. Abaz Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
A. Abaz
Guest
A. Abaz

Σ’ευχαριστω Παυλο για τις πολυτιμες συμβουλες σου τις οποιες θα ακολουθησω εκ βαθεων. Οπως ανεφερες παραπανω το σημαντικοτερο στις μερες μας, ειναι να δημιουργησεις μια ιστοσελιδα με ποιοτικο περιεχομενο,οικιο προς τους αναγνωστες,ευαναγνωστο και να εξυπηρετει τις αναγκες του κοσμου.