Sharing is caring!

Το ξέρω ότι το πιο πιθανών να γνωρίζεις τι είναι το ίντερνετ μαρκετινγκ και ποιες είναι οι διάφορες μέθοδοι διεξαγωγής του, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις όλες τις μεθόδους στις οποίες θα αναφερθώ σε αυτό το άρθρο.

Και έτσι για να έχεις υπόψη σου, το ίντερνετ μαρκετινγκ δεν είναι μόνο Google Adwords, Facebook και banners.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ πολύ σύντομα στο τι είναι το ίντερνετ μάρκετινγκ και ποια τα πλεονεκτήματα του και μετά θα αναφερθώ στις διάφορες μεθόδους που υπάρχουν για να κάνεις αποτελεσματικό ίντερνετ μάρκετινγκ.

Η επεξήγηση της κάθε μεθόδου είναι περιληπτική διότι εάν ανάλυα την κάθε μέθοδο με την απαιτούμενη λεπτομέρεια, το άρθρο αυτό θα ξεπερνούσε τις 10 000 λέξεις και εγώ θα έπρεπε να το πουλώ σαν βιβλίο τουλάχιστον €39.90. (Δεν είναι και κακή ιδέα τώρα που το σκέφτομαι..)

Το ίντερνετ μαρκετινγκ ή διαδικτυακό μάρκετινγκ, είναι η διαδικασία προώθησης και αύξησης των πωλήσεων σου μέσα από το διαδίκτυο είτε διαθέτεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, είτε είσαι affiliate marketer ή απλά προωθείς μια επιχειρηματική ευκαιρία.

Πλεονεκτήματα Ίντερνετ Μάρκετινγκ

Τα πλεονεκτήματα του ίντερνετ μάρκετινγκ είναι πολλά όπως:

 • Παγκόσμια αγορά: Μπορείς να προωθήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου σε άτομα που ασχολούνται με το τομέα σου σε ολόκληρο το κόσμο και όχι μόνο στην πόλη η χώρα που είσαι.
 • Φτηνό: Μπορείς να αρχίσεις να προωθείς την επιχείρηση σου με €10 ή και με €1000. Εξαρτάται από το πλάνο σου και το μπάτζετ που διαθέτεις. Επίσης δεν χρειάζεσαι τεράστια ποσά για τα δημιουργικά των διαφημίσεων σου καθώς υπάρχουν επιλογές τόσο για ψηλά όσο και για χαμηλά μπάτζετ.
 • Γρήγορο: Με το ίντερνετ μάρκετινγκ μπορείς να ετοιμάσεις μια διαφημιστική εκστρατεία σε 30 λεπτά και να αρχίσεις να λαμβάνεις επισκέπτες – πιθανούς πελάτες – στην ιστοσελίδα σου την επόμενη κιόλας μέρα.
 • Στοχευμένο: Μπορείς να στοχεύσεις με μεγάλη ακρίβεια (τόσο μεγάλη που καμιά φορά είναι τρομακτική) σε πια άτομα θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σου μέσα από τις αναζητήσεις που κάνουν στο google ή στο Bing , μέσω κοινωνικών δικτύων (Facebook, twitter) και μέσα από ιστοσελίδες που στοχεύουν συγκεκριμένες κατηγορίες κοινού.
 • Μετρήσιμο: Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του ίντερνετ μάρκετινγκ είναι ότι μπορείς να μετρήσεις τα πάντα και να καταλάβεις αμέσως τι δουλεύει και τι όχι και από πια διαφημιστική εκστρατεία έρχονται οι περισσότερες πωλήσεις.

Για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ ότι μια επιχείρηση πρέπει να περιλαμβάνει και offline μεθόδους μάρκετινγκ. Είναι καλά να ειδικευτείς (να κάνεις focus) σε κάποια εργαλεία μάρκετινγκ, αλλά ΔΕΝ πρέπει να αφήσεις ”έξω από το παιχνίδι” και τα συμβατικά μέσα μάρκετινγκ που είναι τα offline εργαλεία.

Όπως και στο offline μάρκετινγκ έτσι και το ίντερνετ μάρκετινγκ υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου.

Πως Να Προωθήσεις Την Επιχειρηση Σου Στο Διαδικτο

Πιο κάτω είναι όλες οι μέθοδοι Ίντερνετ Μάρκετινγκ με μια περιεκτική περιγραφή της κάθε μεθόδου.

1. SEO

SEO σημαίνει Search Engine Optimization. Η πιστή μετάφραση στα Ελληνικά είναι “Βελτιστοποίηση Μηχανών” Αναζήτησης.

Βασικά το SEO σε βοηθά να ανεβάσεις την ιστοσελίδα σου πιο ψηλά στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing και το Yahoo για συγκεκριμένες αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες του διαδικτύου.

Π.χ. Αν ένα άτομο ψάχνει για ”φτηνά γυαλιά οράσεως” και εμφανιστεί η ιστοσελίδα σου στις πρώτες θέσεις (SERP) των αποτελεσμάτων, τότε το πιο πιθανών είναι να επισκεφτεί την ιστοσελίδα σου και να αγοράσει κάτι – αν βρει φυσικά αυτό που ψάχνει – χωρίς να έχεις πληρώσει σέντ για να τον αποκτήσεις.

ιντερνετ μαρκετινγκ και SEO

Σκέψου πόσες άλλες παρόμοιες αναζητήσεις μπορεί να γίνονται που έχουν σχέση με την επιχείρησή σου και από πόσες χιλιάδες άτομα κάθε μήνα.

Σκέψου πόσες πωλήσεις χάνεις λόγο του ότι η ιστοσελίδα σου δεν εμφανίζετε στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.

Οι ειδικοί του SEO χρεώνουν πάρα πολλά λεφτά για να σε ανεβάσουν ψηλά στις αναζητήσεις. Φυσικά το δικαιούνται, αφού οι ενέργειες τους θα οδηγήσουν ένα τεράστιο όγκο πωλήσεων σε εσένα.

Αυτό που τo 99% των SEO κάνει, ειναι να βελτιώνουν την ιστοσελίδα σου (on-page SEO), να κτίζουν backlinks, και να παράγουν καινουριο περιεχόμενο.

Αυτά, τους κοστίζουν, και χρόνο και χρήμα, τα οποία καλεις να πληρώσεις εσύ..

Αν δεν έχεις τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρώσεις άτομα να κάνουν το SEO της επιχείρησής σου για εσένα, μπορείς να ξεκινήσεις… μελέτη..

Το YouTube εινα γεμάτο με οδηγούς – ακόμα και για newbies.

2. Email Marketing

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα εργαλεία στο χώρο του διαδικτυακού μάρκετινγκ είναι το email marketing.

O περισσότερος κόσμος το χρησιμοποιεί λάθος και δεν έχει ιδέα τα τρομερά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει στις πωλήσεις τους η σωστή του χρήση.

Πολλές φορές, όταν το προτείνω σε πελάτες μου, οι απαντήσεις που λαμβάνω είναι:

 • To έχω δοκιμάσει και δεν δουλεύει.
 • Εμένα άμα μου στέλνουν τα σβήνω, δεν τα βλέπω
 • Δεν φέρνει καλά αποτελέσματα.

..και άλλα πολλά που μόνο που τα σκέφτομαι μου σηκώνετε η πίεση.

Αυτό που νομίζουν ότι είναι το email marketing, δεν είναι email marketing αλλά spamming.

Δηλαδή, στέλνουν ένα άσχημο και άσχετο email, σε ένα άσχετο με τον τομέα τους κοινό, που δεν ζήτησε ποτέ να του στέλνουν email, με αποτέλεσμα να καταφέρνουν μηδαμινές πωλήσεις.

Δεν σας φαίνεται περίεργο το ότι όλες οι ιστοσελίδες του εξωτερικού ζητούν να εγγραφείς στο newsletter τους?

ιντερνετ μαρκετινγκ email marketing
ιντερνετ μαρκετινγκ emai marketing

Ο λόγος είναι απλός.

Καταφέρνοντας να κάνεις τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σου να εγγραφουν στο Newsletter σου, κτίζεις ένα κοινό γύρω από το κατάστημα σου που τους ενδιαφέρει αυτό που πουλάς (στην περίπτωση ενός μπλόγκ αυτά που γράφεις).

Εγγράφονται απο μόνοι τους στο Newsletter και έτσι εσύ μπορείς να τους προωθείς, ξανά και ξανά,

 • ειδικές προσφορές
 • εκπτωτικά κουπόνια
 • να τους ενημερώνεις για τη νέα παραλαβή ή κολεξιόν ή απλά
 • να επικοινωνείς μαζί τους

Συστήνω να διαβάσεις το άρθρο μου με τις καλυτερες πλατφορμες email marketing και το άρθρο μου Τα Λεφτά είναι στη Λίστα: Αύξησε Τις Πωλήσεις Σου Με Email Marketing.

3. Social Media Marketing

Ακόμα ενα παρεξηγημένο εργαλείο διαδικτυακού μάρκετινγκ το οποίο ”κακοποιείτε” καθημερινά από διαφόρους marketers και επιχειρηματίες, οι οποίοι νομίζουν ότι υπάρχει μόνο το Facebook και ότι κάνουν social media μάρκετινγκ με το να έχουν πολλά like στη σελίδα τους.

Φυσικά, η πορεία των περισσοτέρων σελίδων στο Facebook, μετά την απόκτηση καμπόσων Like έχει ως εξής:

 • Αρχίζουν να φωτογραφίζουν – απο το κινητό τους –  τα προϊόντα του καταστήματος τους και να τα ανεβάζουν στο Facebook μαζί με ένα σωρό άλλες βλακείες που μοναδικό σκοπό έχουν να πουλήσουν…
 • με αποτέλεσμα τα άτομα που πάτησαν το κουμπί του Like να βαρεθούν τη συνεχή προώθηση που γίνεται…
 • να αρχίσουν αγνοούν παντελώς ότι ανεβάζεις..
 • στη συνέχεια το Facebook με τον αλγόριθμο που ανέπτυξε τελευταίως να μην εμφανίζει καν, αυτά που ανεβάζεις στο timeline των ατόμων που έκαναν Like στη σελίδα σου.

Social Media Marketing είναι η διαδικασία επικοινωνίας με τα κοινά , μέσω έξυπνων και δημιουργικών εικόνων, βίντεο και άρθρων τα οποία αποσκοπούν στο να περνούν διάφορα μηνύματα.

Υπάρχουν δεκάδες κοινωνικά δίκτυα εκεί έξω με εκατομμύρια χρήστες έτοιμοι να δεχτούν σωστό και δημιουργικό μάρκετινγκ απο το brand σου.

Είτε δημιουργείς βίντεο στο YouTube, είτε προσπαθείς να προωθήσεις τις Β2Β υπηρεσίες σου στο LinkedIn, αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων δεν μπαίνουν στα αγαπημένα τους κοινωνικά δίκτυα για να αγοράσουν κάτι. 

Δες Επίσης: Εργαλεια Social Media που θα σου κάνουν τη ζωή ευκολοτερη.

4. PPC – Pay Per Click

H pay per click διαφήμιση είναι μια απο τις πιο δημοφιλείς μεθόδους προώθησης στο διαδίκτυο. Μπορεί να σου αποφέρει τρελά κέρδη, αν τη χρησιμοποιήσεις σωστά, άλλα και να σε ”γδύσει” οικονομικά αν χρησιμοποιηθεί λάθος.

Για παράδειγμα, προσφατα ξοδεψα στο LinkedIn περίπου 500 ευρώ, χωρίς να καταφέρω ούτε μια πώληση.. Λυπηθηκα, δεν μπορώ να πώ, αλλά, έμαθα πολλά..

Στην PPC διαφήμιση, χρεώνεσαι μόνο όταν κάποιος πατήσει – κάνει ”κλικ” δηλαδή – πάνω στη διαφήμιση σου.

Οι χρεώσεις κυμαίνονται από €0,02 το κλικ μέχρι €100 ευρώ το ”κλικ”, ανάλογα με τη διαφημιστική πλατφόρμα και τον ανταγωνισμό γύρω απο το τομέα σου.

Για παράδειγμα, ένας δικηγόρος θα πληρώνεις πολλαπλάσια χρήματα ανα κλικ στη διαφημιση του, απ’οτι ενα στεγνοκαθαριστήριο.

5. CPM – Cost Per Mile (thousand)

Εδώ χρεώνεσαι ένα ποσό ανά χίλιες φορές που θα εμφανιστεί η διαφήμιση σου στους επισκέπτες μιας συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Π.χ κάποιος σου λέει ότι χρεώνει €2,00 CPM. Αυτό σημαίνει οτι χρεώνει €3,00 για κάθε 1000 φορές που θα εμφανιστεί η διαφήμιση σου στους επισκέπτες της ιστοσελίδας του.

Οι ποιο γνωστές διαφημιστικές πλατφόρμες που χρεώνουν ανα χίλιες προβολές ειναι το Facebook και η Google – αμα επιλέξεις να διαφημιζεις με Display ads (διαφημιστικά banner δηλαδη) και στο YouTube, με βίντεο.

Άρα, στο συγκεκριμένο παράδειγμα, εάν αγοράσεις 100 000 προβολές και χρεώνεσε 3 ευρώ ανα χιλιάδα θα πληρώσεις €300.

TIP: Οταν διαφημίζεις με CPM έχε υπόψη σου ότι πρέπει το Banner σου ή το txt link σου να ”μαγνητίζει” τους επισκέπτες της ιστοσελίδας που έβαλες το banner σου και να του ”προκαλεί” να κάνουν κλικ πάνω του. Ο στόχος σου είναι να πετύχεις όσα περισσότερα κλικ στο Banner σου (δηλαδή επισκέψεις στην ιστοσελίδα σου).

6. CPV – Cost Per View

Αυτό το διαφημιστικό μοντέλο είναι παρόμοιο με το CPM. Δηλαδή χρεώνεσαι ανά 1000 προβολές που θα λάβει η διαφήμιση σου, μόνο που αυτή τη φορά δεν διαφημίζεις με ένα απλό Banner ή κείμενο, άλλα με ολόκληρη σου τη σελίδα σε μορφή Popunder.

Βασικά, τα CPV δίκτυα, με διάφορες μεθόδους (τις οποίες ίσως καλύψω σε επόμενο άρθρο) εγκαθιστούν πάνω στους υπολογιστές των χρηστών του διαδικτύου πολύ μικρά, άκακα αρχεία, που ονομάζονται ”adware cookies”

Όποιος έχει αυτό το μικρό αρχείο στον υπολογιστή του τότε γίνετε μέρος του CPV δικτύου.

Οι CPV διαφημιστές στοχεύουν ιστοσελίδες που έχουν σχέση με το προϊόν τους. Όταν το άτομο με το adware cookie στον υπολογιστή του επισκεφτεί την ιστοσελίδα που στοχεύει ο διαφημιστής, τότε η ιστοσελίδα του θα εμφανιστεί.

Κάθε 1000 φορές που θα εμφανιστεί η διαφήμιση (είτε τη δεις είτε όχι) τότε χρεώνεσαι το ανάλογο ποσό.

Συνηθώς, αυτου του είδους τις διαφημισεις, τις χρησιμοποιούν οι στοιχηματικές εταιρείες, τα συμπληρώματα για άντρες, κτλ.

7. PTC – Paid To Click

Από τις πιο υποτιμημένες μορφές διαφήμισης η οποία τυγχάνει απαξίωσης από πολλούς marketers. To PTC σημαίνει paid to click, δηλαδή, πληρώνομαι για να κάνω κλικ.

Οι ιστοσελίδες  αυτές δίνουν κίνητρο στα μέλη τους, μερικά σεντ  για κάθε διαφήμιση που βλέπουν.

Υπάρχει η δυνατότητα να στοχεύσεις τα μέλη των ιστοσελίδων αυτών ανά χώρα και ανά φύλο. Επίσης μπορείς να επιλέξεις πόση ώρα θέλεις να είναι “αναγκασμένοι” να δουν τη διαφήμισή σου τα μέλη της ιστοσελίδα για να λάβουν τα χρήματα τους.

Συνήθως οι επιλογές που έχεις είναι από 5 δευτερόλεπτα μέχρι 60 δευτερόλεπτα.

Το κόστος για να διαφημίσεις σε PTC ιστοσελίδες είναι πάρα πολύ χαμηλό , αφού με €50 λαμβάνεις 5000 επισκέψεις των 30 δευτερολέπτων (€0,01 η επίσκεψη) ή 10000 επισκέψεις των 15 δευτερολέπτων (€0,005 η επίσκεψη).

 Οι PTC ιστοσελίδες είναι πολύ καλό μέσο για να χτίσεις λίστα με email (με μια squeeze page), απο ατομα που ενδιαφερονται – συνήθως – για επιχειρηματικές ευκαιρίες και πως να βγάλουν λεφτά στο διαδικτυο.

8. Sales Promotion (Discount Coupons)

Αυτή η μέθοδος μάρκετινγκ ταιριάζει περισσότερο σε ηλεκτρονικά καταστήματα παρά σε affiliate marketers (αν και υπάρχει τρόπος για να χρησιμοποιηθεί στο affiliate marketing) και είναι ακριβώς η ίδια μέθοδος που χρησιμοποιείτε και στο οffline μάρκετινγκ.

Δηλαδή ενισχύεις τις πωλήσεις σου προσφέροντας εκπτώσεις, εκπτωτικά κουπόνια σε μερικά απο τα προϊόντα σου για να ”τραβήξεις” πελάτες στο κατάστημα, να το ”γνωρίσουν”, να αγοράσουν κάτι και αν γίνουν επαναλαμβανόμενοι πελάτες.

Μερικές ιστοσελίδες που μπορείς να προσφέρεις εκπτώσεις είναι το Directdeals.com.cy ή παρομοιες ιστοσελίδες.

Αν έχεις καποιο eshop μπορείς να “εκδόσεις” μερικά εκπτωτικά κουπονια (αν δεν ξέρεις, ρώτα τον developer σου) και να τα ανεβάσεις σε ιστοσελίδες οπως SimplyCodes, CouponIt, Couponse και άλλες παρομοιες ιστοσελίδες…

👉 Μπορείς να βρείς εκπτωτικους κωδικούς σε software και υπηρεσίες διαδικτυου στην ιστοσελιδα μου.

9. Content Marketing

To content marketing είναι η διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου, με σκοπό να ενισχύσεις το brand σου, να προβληθείς και να “τραβηξεις” πελάτες στην επιχειρηση σου.

Όλες οι ιστοσελίδες και μεγάλα brands ανά το παγκόσμιο χρησιμοποιούν το content marketing για να αυξησουν την πελάτεία τους.

Μερικές τεχνικές παραγωγής περιεχομένου είναι:

 • Δημιουργία Infographics ( Δες παράδειγμα Infographic)
 • Δημιουργία εκπαιδευτικών Video (YouTube, Vimeo )
 • Διαδικτυακές Παρουσιάσεις (π.χ Slideshare.com)
 • Δημιουργία και Διανομή Δελτίων Τύπου με τα νέα της εταιρείας σου ή του brand σου. (π.χ pr.com)
 • Άρθρα σε διάφορες ιστοσελίδες που έχουν σχέση με το τομέα σου.
 • Δημιουργία μπλογκ και συγγραφή σχετικών άρθρων

10. Native Ads

Native Ads γενικά ονομαζονται οι διαφημισεις που κανουν ”blend” με το περιεχομενο με τέτοιο τροπο ούτως ώστε να μην ενοχλούν την εμπειρια του χρήστη.

Συνήθως εμφανιζονται ώς συνιστώμενα άρθρα στο τέλος των άρθρων διαφόρων ιστοσελίδων (ή και στο sidebar) και είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μοιάζουν με άρθρα. Είναι κάτι σαν τα advertorials που μπαίνουν στα περιοδικά.

Σκοπός τους είναι να ενημερώσουν και να προωθήσουν ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα ή μια υπηρεσία.

Πιο κάτω είναι ένα παράδειγμα native ads από την ιστοσελίδα του CNN.com. To cnn.com είναι μέρος του δικτύου Outbrain.com και πληρώνετε ένα ποσό κάθε φορά που κάποιος κάνει πατά σε μια native ad διαφήμιση.

native ads cnn

Ακόμα ένα παράδειγμα native ads στο sidebar του CNN

native ads cnn sidebar

Πατώντας πάνω σε μια από τις native ads που εμφανίζονται στο CNN με τίτλο The Hidden Secret to Booking 5 Star Hotel Rooms (πιασάρικος τίτλος) μεταφέρθηκα σε ενα άρθρο που προωθεί μια υπηρεσία για να κλείνεις φτηνά δωμάτια σε διάφορα ξενοδοχεία  ανα το παγκόσμιο.

Να πως φαίνεται.

travel pony

Μερικές Ιστοσελίδες που προσφέρουν native ads είναι:

11. Solo Ads (O.P.L Method)

Τα Solo ads έχει άμεση σχέση με το email marketing. Η διαφορά είναι ότι αντί να κτίζεις τη δική σου λίστα με email, στέλνεις email στη λίστα κάποιου άλλου ατόμου ή επιχείρησης ή ιστοσελίδας. Εξού και το O.P.L που σημαίνει Other Peoples List (Λίστα Άλλων Ανθρώπων)

Ο τρόπος που λειτουργεί αυτή η μέθοδος είναι η εξής:

Ας υποθέσουμε ότι πουλάς ένα αντρικό συμπλήρωμα για γυμναστήριο.

Επισκέπτεσαι μια ιστοσελίδα αντρική που έχει newsletter όπως π.χ. Menshealth.com, επικοινωνείς μαζί τους και ρωτάς.

“Δέχεστε Solo ads?”

Αν ναι, τότε ρωτάς να μάθεις..

 • πόσα εγγεγραμμένα άτομα έχουν στο Newsletter τους,
 • πόσο είναι το ποσοστό ανοίγματος των email (open rate)
 • πόσο τοις εκατό είναι το ποσοστό των ατόμων που πατούν πάνω στους συνδέσμους των email(click through rate)
 • και πόσα λεφτά θέλουν για να σου επιτρέψουν να στείλεις ένα email στη λίστα τους.

Κάνεις τους υπολογισμούς σου και αποφασίζεις αν αξίζει να στείλεις ή όχι.

Μην συγχύσεις τα solo ads με υπηρεσίες email marketing που στέλνουν spam email. Και όταν λέω spam email, εννοώ ότι θα στείλουν το email σου σε μια λίστα ατόμων που ΔΕΝ έχουν εγγραφεί στη λίστα τους. Οι λίστες αυτές δεν είναι στοχευμένες και δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μερικές ιστοσελίδες για Solo ads είναι:

Αντί να ψάχνεις για ιστοσελίδες να στείλεις solo ad υπάρχουν βάσεις δεδομένων που έχει διάφορα άτομα και ιστοσελίδες που δέχονται solo ads. Η ποιο γνωστή ειναι η Udimi.

12. Affiliate Marketing

Ένα μοντέλο που σχεδόν όλες οι εταιρείες στο εξωτερικό το χρησιμοποιούν. Βασικά προσφέρουν προμήθεια από 6% μέχρι και 75% (αναλόγως του προϊόντος και της υπηρεσίας σε όποιον τους στέλνει νέους πελάτες.

Ιστοσελίδες οπως το Amazon, το eBay, και affiliate Networks οπως το ShareASale, πληρώνουν εκατομμύρια σε προμήθειες σε άτομα από όλο το κόσμο που τους φέρνουν πωλήσεις.

Επίσης άτομα τα οποία καταφέρνουν να μετατρέψουν τις γνώσεις τους σε προϊόντα (info products) όπως π.χ. μια σειρά από βίντεο, ένα ebook ή ένα software, μπορούν να τα ”φιλοξενήσουν” σε διάφορες πλατφόρμες όπως το Clickbank και να αρχίσει το προϊόν τους να προωθείτε από διάφορους affiliate marketers.

Μερικά από τα τεράστια πλεονεκτήματα του affiliate marketing  για μια επιχείρηση είναι:

 • Μπορείς να αποκτήσεις ένα τεράστιο αριθμό συνεργατών οι οποίοι θα σε προωθούν Online μέρα νύκτα.
 • Αυτοί οι συνεργάτες δεν είναι μέρος του ανθρωπίνου δυναμικού της επιχείρησης σου άρα δεν έχεις να πληρώνεις μισθούς, κοινωνικές ασφαλίσεις κ.α.
 • Θα λαμβάνεις επιπλέον Δωρεάν προβολή αφού οι affiliate marketers θα σε προωθούν για να σου φέρουν πωλήσεις.

Μερικές Ιστοσελίδες που θα σε βοηθήσουν να αρχίσεις είναι αυτες 👉 Τα 10 Καλύτερα Δίκτυα και Προγραματα Αffiliate Μarketing

TIP: Είναι προτιμότερο να αναπτύξεις μόνος σου το πρόγραμμα συνεργατών της επιχείρησης σου καθώς οι ιστοσελίδες αυτές – ναι θα σε βοηθήσουν να αρχίσεις πιο εύκολα – θα λαμβάνουν ένα ποσοστό από τις πωλήσεις που φέρνουν οι affiliate marketers.

13. Online Marketplaces

Μια πολύ καλή μέθοδος αύξησης των πωλήσεων σου,  είναι να αρχίσεις να ανεβάζεις τα προϊόντα σου και σε άλλες διαδικτυακές αγορές, εκτός από τη δική σου ιστοσελίδα, όπως το skroutz.gr, το amazon.com και το ebay.com

Οι ιστοσελίδες αυτές έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα τεράστιο όνομα γύρω από τις λέξεις ασφάλεια και εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα κάθε μηνά  να επισκέπτονται τις σελίδες τους εκατομμύρια άτομα από όλο το κόσμο για να κάνουν τις αγορές τους.

Γιατί να μην είσαι και εσύ εκεί με τα προϊόντα σου και να επωφεληθείς όλη αυτή τη επισκεψιμότητα που δέχονται αυτές οι ιστοσελίδες.

14. Comparison Shopping Engines

Τα Comparison Shopping Engines είναι ιστοσελίδες οι οποίες συγκρίνουν τα προϊόντα διαφόρων ιστοσελίδων. Εκατομμύρια χρήστες ανά το παγκόσμιο επισκέπτονται καθημερινά αυτές τις ιστοσελίδες  για να ψάξουν για διάφορα προϊόντα που χρειάζονται.

Ο λόγος που αυτές οι ιστοσελίδες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς αναμεσα στο αγοραστικό κοινό ειναι επειδη ειναι πολύ βολικές. 

Δηλαδή οι χρήστες κάνουν μια αναζήτηση για ένα προϊόν και η ιστοσελίδα τους εμφανίζει δεκάδες προϊόντα από διάφορες ιστοσελίδες. Ο χρήστης μπορεί εύκολα να συγκρίνει τιμές και προσόντα και να αγοράσει από την ιστοσελίδα που θέλει.

Λάγο της τεράστιας επισκεψιμότητας που λαμβάνουν τα Comparison Shopping Engines, όλο και περισσότερες ιστοσελίδες ανεβάζουν τα προϊόντα τους στις μηχανές αυτές.

Το μοντέλο χρέωσης είναι Cost Per Click – το οποίο συμφέρει πολύ. Δηλαδή η ιστοσελίδα σε χρεώνει ένα ποσό, μόνο όταν κάποιος πατήσει πάνω στο αποτέλεσμα σου και επισκεφτεί την ιστοσελίδα σου.

Συνήθως τα άτομα που θα πατήσουν πάνω στο προϊόν σου, είναι άτομα ”ψημένα” έτοιμα να αγοράσουν. Φυσικά, είναι θέμα δικό σου πόσο καλό είναι το Landing page σου και πόσο εύκολα θα μετατρέψεις τον επισκέπτη σε πελάτη.

Μερικά Comparison Search Engines είναι:

15. Push Ads

Τα Push ads ειναι μια καινοτομος μέθοδος η οποία σου επιτρέπει να στέλνεις μηνυματα “push” σε εκατομμύρια κινητές συσκευές ανα το παγκοσμιο.

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ φτηνή και αποτελεσματική εάν θέλεις να παρακινήσεις χρήστες να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή ή να εγγραφουν σε μια υπηρεσία.

Τελικά Σχόλια

Εσύ ποίες απο τις μεθόδους ίντερνετ μαρκετινγκ χρησιμοποιείς για να προωθείς την επιχείρηση σου; Έχεις κάποια άλλη μέθοδο να προτείνεις που δεν την έχω συμπεριλάβει;

Αν ναι, πες το μου να τη συμπεριλάβω. Θα χαρώ πολύ να ακούσω τα σχόλια και τις εισηγήσεις σου σχετικά με αυτό το άρθρο.

Δες Επίσης👉 Aκολούθησέ με στο Facebook και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνεις τα νέα άρθρα μου.


Τα Links που υπάρχουν στα άρθρα μου ειναι πολλές φορές affiliate links. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμηθεια αν αγοράσεις κάτι χωρίς να επηρεάζετε το κόστος αγοράς της υπηρεσίας ή του προιόντος με οποιονδήποτε τρόπο.

Sharing is caring!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *